по-голямо бебе

• 15 051
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
Не се притеснявай, много често има разминаване в тези мерки на ехографа.

# 46
  • Варна
А, какъв е проблема ако е голямо бебето?
В 33г.с. отговаряше все едно е в 36.
Родих я 4200, със секцио,но не защото беше
голяма.
И аз това се чудя.Не е проблем ако е по- едро бебето.Синът ми се роди 4,300 и 54 см.Наложи се секцио по спешност заради "едър плод" Crazy

# 47
  • София
И аз да се включа. На мен ми казаха, че бебето е много едро и най-вероятно ще родя около месец по-рано. Така си чаках един месец с чантичката за болницата до леглото Simple Smile Бебчо се роди точно на термин и беше 3800, нищо шокиращо. Така че, не са много точни тези измервания, ориентират, разбира се, но не са 100%тови. Леко раждане Peace

# 48
  • ул. "Мечтание"
И аз това се чудя, какво толкова се притесняват всички от "твърде едро бебе"?!
Ако те е страх, че може да те оперират по тази причина, знам 4 случаи за нормално родени бебета-"гиганти" без никакви проблеми и усложнения за майката и бебето. Само не позволявай да те плашат! До 4 кг НЕ Е голямо бебе, съвсем нормално си е.

# 49
И аз това питам: и да е едро бебето какъв е проблемът?!
Важното е да е здраво, а тегло на новороденото от 2500 гр. до 4500 гр. се водя нормално.

# 50
и аз да се включа -на мен ми казаха в 31 седмица че бебо е много голям 2.200
ще видим накрая на финала колко ще е -но да е по живо по здраво само се моля  Praynig

# 51
И да е по-голямо бебето - мисля, че не е проблем. Обратният вариант е по-тревожен. При мен според ехографа в 37 г.с. бебето е само 2.400 кг., но док казва, че всичко било ок. Дано да е така наистина  Praynig
Само да кажа,че и двата варианта са еднакво тревожни.Едрият плод може да е признак на гестационен диабет,но щом изследванията са добре,няма място за притеснение  Peace
Първо - имайки предвид, че бебетата се раждат с различно тегло, вариращо в повечето случаи от 2500 до 4500 е напълно нормално и в корема да растат с различни темпове.
И второ - ехографът показва ориентировъчно тегло.
Много правилно,колко случаи има при които УЗД-то няма съответсвие  ooooh! .Всичко е горе-долу,като ясансьор  Wink

# 52
Първото ми бебе се роди 4.800 - със секцио. Казват, че по-големите бебета се гледат по-лесно, ако съдя по моето - вярно е Simple Smile Никога не плачеше... Е, поне не преди да навърши годинка и да започне да прави понякога напук Simple Smile

# 53
Ехографът не засича с точност теглото на бебето. За моят нероден син, двамата ми лекари казваха, че ще е над 4кг, а той се роди 3,550кг. Но момичетата са ти казали вече, че параметърът на нормалното тегло варира с 2 кг при ръст около 50 см, така че спокойно!

# 54
  • Горна Оряховица
Към края на бременността ми ми казаха,че бебето ще е голямо,към 4 кг.,но се роди 3,100 и се роди на термина си.Има разминавания,спокойно!

# 55
  • София
Може още доста страници да се изпишат с различни мерки и теглилки.
Най-простото обяснение обаче е едно: Ехографите изчисляват евентуалното тегло на бебето по формула според размерите на бедрото и диаметъра на главата, тъй като машината не може да измерва меките тъкани.

Оттук идва разликата, защото бебе с едни кости може да е натрупало малко тегло и обратното.
За протокола - не виждам проблем в раждането на едро бебе. Синът ми се роди 4340 грама и 54 см със секцио 12 дена преди термина ми.

# 56
Двама лекари ми казаха ,че бебето ще е голямо.Роди се 3450гр.

# 57
  • ул. "Мечтание"
Може би все пак е добре първо да дефинират понятието "голямо" тия лекари! Според тоя дето ми следеше бременността 3500 е огромно бебе! Аз едва се устисках да не се разхиля, когато ми го каза.

# 58
  • Бургас
Привет момичета! как точно се изчислява теглото на бебчето по време на бременността? Мерси!

# 59
  • София
Привет момичета! как точно се изчислява теглото на бебчето по време на бременността? Мерси!

Ами ако беше прочела поста ми, който е малко по-горе от твоя, щеше да разбереш  Wink

Общи условия

Активация на акаунт