След акт 16 ... ?

• 45 287
  • 131
  •   1
Отговори
# 45
С разрешението за ползване (акт 16) сградата от строеж става на годна за обитаване. Строителният ток - времянката отпада и се правят отделни партиди за всички ползватели.

# 46
Е- какво се случва с нали4ието на ток в сградата в тоя междинен момент ? Едва ли превключването става на момента Thinking по моята логика има реална опасност  да няма ток в тоя промеждутък, който( както практиката с електродружествата показва) , не е никак малък ooooh!

# 47
Цитат
С разрешението за ползване (акт 16) сградата от строеж става на годна за обитаване. Строителният ток - времянката отпада и се правят отделни партиди за всички ползватели.

Благодарско, драга.

# 48
Виж, каква е процедурата и какво се случва помежду двете ми абсолютно неясно  Rolling Eyes

# 49
На мен също, затова и пуснах темата общо взето Grinning

# 50
Прясна информация относно откриването на партиди към ЕОН Русе. Казаха ни, че първо трябва инвеститорите да си закрият времянките, т. е. да се засече и плати всичко изразходено досега и след това можем вече да пускаме молбите.

Това означава ли, че в един период ще бъдете изцяло без ток?

Точно това означава. Ние, обаче не сме се нанесли още, така че не ме притеснява. Ще ви пиша колко време е този промеждутък, веднага щом разбера.
Носете си копие от разрешението за ползване!

# 51
  • Варна
При нас за щастие такъв период нямаше. Иначе щеше да е ужасно, ние си живеехме там, както и половината съседи. Остана и без ток да ни оставят, и то след Акт 16, като ги знам колко време се туткат. Даже не разбрахме в кой точно момент минахме от времянка на постоянен ток. Дано все пак при вас да не се проточи много.

# 52
  • Countryside
Къде се регистрира имота, в данъчното по местоположението му ли или?

# 53
Да! Във Варна е само на едно място в града Grinning

# 54
  • Countryside
Да! Във Варна е само на едно място в града Grinning
Аха, ама в София са за всяка община отделно  Mr. Green

# 55
Отново прясно инфо за откриването на партиди към Е.ОН. Днес са ни монтирали електромерите и се обадиха да идем да си подадем молбите. Срокът за пускането на тока е една седмица. Ако го спазят ще почерпя  Mr. Green

# 56
В понеделник взехме акт 16 и отидохме в данъчното да го декларираме. Става много бързо. Що се отнася за партидите строителя ни е подал молбите още на 01.07. Още чакаме Grinning

# 57
  • София
И понеже пак споменахте партиди,използвам да питам -как всъщност стоят нещата с тях /като пари/,защото съм си заделила парички за кухня и тук  споменахте за някакви 600 лв. и на мен ми увяхна усмивката Mr. Green

# 58
Такива такси се плащат за присъединяване към съответното енерго. По принцип това е работа на самия строител, но ако Вие си строите сами ще трябва да ги платите. За откриването на индивидуалните партиди на апартаментите няма такова нещо. Подаваш молба и чакаш Mr. Green

# 59
Обадиха се от ЕОН  newsm44 Утре в 10 искат да има човек, за да пуснат тока и да се подпишат документите. Идва ми да литна от кеф. Спирането на времянките и пускането на отделните партиди ще стане едновременно, така че няма да има период от време без никакъв ток.

Общи условия

Активация на акаунт