Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 1

• 24 042
  • 295
  •   1
Отговори
# 45
Aз пия желязо,а то е смесено с фолиева киселина,така че си я пия през цялата бременност.

# 46
на 23.07 влизам в 9тия месец.
от скоро време ( не всеки ден) имам болки в кръста едновременно със болки в корема и стягане - тип менструални  , за кратко време .Въпросът ми е - това ли са контракциите (потготвителните) ,
а по някога си ми се втърдява коремчето и ми става много дискомфортно .... чесно казано незнам как да обесня.. но ми се затруднява и дишането.
на 31.07 чак съм на преглед . но ще ви бъда благодарна ако ми отговорите за да несъм под някакво напрежение постоянно и да се чудя какво става с мон и бебка....

предварително благодаря.  Hug

# 47
когато ходих на 4Д  и док. ми каза че фолиевата киселина мога да си я пия до края на бременноста непречело. 

# 48
аз също съм чувала че този лигнин изобщо не е удобен и не е за препоръчване.
 а превръзки поне 2-3 пакета стигат ли ? то е ясно че за всеки е индивидуално ама ...  newsm78

На мен ми стигнаха 2 пакета с по 7бр/1
А като се прибрах вече си ползвах обикновени превръзки за цикъл.
Нощните на always.  Peace

# 49
Благодаря , е поне да знам горе долу колко да взема ... значи от аптеката да искам за родилки  newsm78
 оххх как мразя лятно време да ходя с превръзки  Sad

# 50
Благодаря , е поне да знам горе долу колко да взема ... значи от аптеката да искам за родилки  newsm78
 оххх как мразя лятно време да ходя с превръзки  Sad

Да точно така.Може да ти предложат и няколко вида и да си избереш,но иди в голяма аптека,като "фарма експерт" например.  Peace

# 51
  • Варна
на 23.07 влизам в 9тия месец.
от скоро време ( не всеки ден) имам болки в кръста едновременно със болки в корема и стягане - тип менструални  , за кратко време .Въпросът ми е - това ли са контракциите (потготвителните) ,
а по някога си ми се втърдява коремчето и ми става много дискомфортно .... чесно казано незнам как да обесня.. но ми се затруднява и дишането.
на 31.07 чак съм на преглед . но ще ви бъда благодарна ако ми отговорите за да несъм под някакво напрежение постоянно и да се чудя какво става с мон и бебка....
предварително благодаря.  Hug
Най вероятно става дума за подготвителни контракции наричани още Бракстън-Хикс. Ако си нямала до сега такива оплаквания най-вероятно е това.  Peace
Прочети и това http://moetobebe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=90

# 52
много благодаря интересна и полезна статийка!

а забелязвам ,че на зърната ми са се появили някакви черни мънички нещица... но като ги разЧокля с нокетче и  си падат .. много странно ... като точка е  newsm78 на някой случвало ли му се е? имали място за притеснение...  но немисля че ми е от скоро (не се гледам всеки ден в гърдите Simple Smile )

# 53
  • Пловдив
някакви черни мънички нещица... но като ги разЧокля с нокетче и  си падат .. много странно ...

Вероятно се получават ,защото от време на време изтича по малко коластра т.е. гърдите се подготвят за кърмаческия процес.Не се притеснявай,нормално е.И просто ,когато изсъхне и вероятно от дрехите,става така.По-добре обаче не се чопли,защото може да разраниш зърната си.

# 54
  • Варна
Hriseto и на мен ми се появи едно такова нещо на зърното на едната гърда  и бая се бях стреснала Confused Първоначално ми заприлича на кърлеж Shocked, но за щастие не беше и събота от солената вода на плажа падна и се успокоих. Мисля да питам утре на консултацията,  за успокоение

# 55
 незнам  то един ден го има друг го няма... и не е точно на "върха" на зърното  ако мога така да се изразя Simple Smile  в първия момент си помислих че е мръзотия ... но уви не е. явно така си с еполучава знам ли и аз мисля да попитам ... 
да определено спирам да чопля ,че да не направя пък некоя беля.  newsm78

# 56
незнам  то един ден го има друг го няма... и не е точно на "върха" на зърното  ако мога така да се изразя Simple Smile  в първия момент си помислих че е мръзотия ... но уви не е. явно така си с еполучава знам ли и аз мисля да попитам ... 
да определено спирам да чопля ,че да не направя пък некоя беля.  newsm78

И аз имах това "неразположение" миналата бременност,но всичко е от подкотовката на гърдите за кърмаческия процес.

# 57
Е значи да не се притеснявам  ooooh!  олекна ми  Simple Smile

# 58
Е значи да не се притеснявам  ooooh!  олекна ми  Simple Smile

Няма страшно.Изобщо това не го мисли и дишай спокойно.

# 59
ох абе знам ли вече кое е нормално кое не е в тази ти му бременност Simple Smile аз да си питам пък ..  Wink
благодаря за отговорите ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт