Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 1

• 23 951
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
на 23.07 влизам в 9тия месец.
от скоро време ( не всеки ден) имам болки в кръста едновременно със болки в корема и стягане - тип менструални  , за кратко време .Въпросът ми е - това ли са контракциите (потготвителните) ,
а по някога си ми се втърдява коремчето и ми става много дискомфортно .... чесно казано незнам как да обесня.. но ми се затруднява и дишането.
на 31.07 чак съм на преглед . но ще ви бъда благодарна ако ми отговорите за да несъм под някакво напрежение постоянно и да се чудя какво става с мон и бебка....

предварително благодаря.  Hug

Да, според описанието ти това са точно подготвителните контракции, които могат да започнат и много по-рано. С наближаването на термина ти вероятно ще зачестяват, но истинските контракции са на точно определен интервал и доста по-болезнени от менструални, така че няма да ги сбъркаш. Почивай си много и успех!

# 61
пих фолиева киселина до 3 месец, от 6ти месец почнах да пия желязо от дъжд на вятър Blush

# 62
  • На бял кон в Pierrefonds
И аз имам един такъв въпрос, някой чувал ли е, за прием на фолиева киселина и в края на бременността / 8 и 9 месец /?  Thinking

Аз пих фолиева до 3-ти месец и после - матерна. В нея има 1 мг фолиева к-на.

# 63
При мен пък проблемът е, че единия доктор ми казва, че матката ми не е узряла за раждане, а терминът ми е на 10.08.2009, а другия д-р казва, че матката ми е като звездно небе - нарече я калцирана матка, която не функционира както трябва, т.е. не храни бебето.
Та сега съм в почуда какво да правя. Трябваше на 01.08.2009 га ми е секциото, а сега се чудим дали да сменяме дата ли какво ли да правим.
Дайте инфо къде да чета и какво да чета, че работата е на зор.

# 64
  • Варна
При мен пък проблемът е, че единия доктор ми казва, че матката ми не е узряла за раждане, а терминът ми е на 10.08.2009, а другия д-р казва, че матката ми е като звездно небе - нарече я калцирана матка, която не функционира както трябва, т.е. не храни бебето.
Та сега съм в почуда какво да правя. Трябваше на 01.08.2009 га ми е секциото, а сега се чудим дали да сменяме дата ли какво ли да правим.
Най-вероятно лекарите ти говорят за плацента , а не за матката  Wink Плацентата има няколко етапа на зреене , които се следят и това
общо взето определя наближава ли деня на раждането.
Ето тук има малко инфо http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/346/color/4/cat/20
и една тема от форума http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=238985
това е на английскиhttp://www.thelaboroflove.com/articles/what-is-placenta-calcification/

# 65

Не се притеснявай,всичко ще е наред.И при мен се получи така.Още в началото на 9м гинеколога ми ми каза,че плацентата ми е узряла и се е калцирала.Каза,че можело да се наложи дори да родя преди термин,защото имало опасност да спре да храни бебето и т.н.Дори подчерта,че в никакъв случей не трябва да ме оставят да преносвам
.Когато отидох с документите в болницата за да ме приемат за наблюдение не само,че ме върнаха,ами казаха че всичко било ОК.Да се пребирам и да чакам контракции.
Та бях изпаднала в някакъв див ужас от това противоречие на докторите-единия вика плацентата ти е зле,трябва да раждаш,има опасност за бебето,другия-всичко е наред,пребирай се и чакай.
В крайна сметка си ме оставиха да пренося с една седмица.И слава Бого всичко завърши добре и за двете ни.
Съветвам те да се успокоиш,знам какво ти е,но знай че всичко ще е наред.
Успех.

# 66
Момичета, вчера доста се изплаших и искам да помоля, ако някоя от вас е имала подобен проблем, да сподели, защото въпреки цялото обикаляне по спешни кабинети, нямам отговор на въпроса си...Получих някакво зацапване, не мога да го нарека кървене /нито по цвят, нито като консистенция/ и веднага отидох в Тина Киркова, където след гинекологичен преглед и направена проба с бром, се оказа /слава Богу/, че не се касае за изтичане на води, нямах разкритие, шийката беше затворена и всичко беше ок. Бяха категорични, че течението не е нито от матката, нито от раничката, която наскоро ми откриха...Не ме прегледаха с УЗ /явно не им се сторих спешна, макар в анамнезата диагнозата да беше "заплашващ аборт!"/, като ме отпратиха в понеделник да се прегледам с УЗ при наблюдаващия бременността гинеколог. Понеже не издържах, още вечерта бях в "Торакс" , където за съжаление попаднах на стар познайник-бивш кадър на Майчин дом, провел ми преди години свръхнеправилно лечение за сметка на многото пари, които ми смъкна...След кратък скандал, че му отказах втори гинекологичен преглед за един ден /страхувам се, че това би било опасно/ и настоявах само за УЗ, се оказа, че бебоците са добре, видяхме сърчицата, плацентата също си беше наред и не стана ясно откъде е това течение. Малко се успокоих, но все пак никой не ми каза къде е причината...Течението постепенно спря, но няма гаранции, че няма пак да се появи...Благодаря предварително и се извинявам, че стана доста дълго....

# 67
tweeety,почти във всяка анамнеза пише "заплашващ аборт".Лекарите и за най-малкия проблем го пишат и това не трябва да те притеснява.Да имаш течение по време на бременност е нормално,дори и леко кафеникаво да е (каквото най-вероятно е било твойто).Пусни си една микробиология,за да си спокойна,че не се касае за някаква инфекция,която не вреди на бебетата,стига да се лекува на време  Peace

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 15:41 от dolls

# 68
dolls   bouquet за окуражителните думи! Микробиологията беше ок /изследвах я преди по-малко от месец/...поразрових из нета и май в повечето случаи причината се оказва в раничката...Засега всичко е наред! Благодаря още веднъж!

# 69
  • Варна
Дано днес те успокои лекуващия ти лекар.Да пишеш как си  Peace

# 70
Мамчета, днес бях на консултация и нищо ми нямаше. Прибрах се и сега като ходих до тоалетна имаше розово петно на бельото ми , не е кръв и почна да ме боли леко.Обадих се на лекарката и тя  каза да лежа.
 За пръв път ми е и се чудя какво става.  Rolling Eyes
И като ходя до тоалетна доста ме боли
Дайте ми съвет  Praynig

# 71
Цитат
Здравейте мили бъдещи майки!Аз съм в 7 месец и половина и сега се свързвам с вас!Имам въпрос. Цял ден усещам бебчо,но вечер като заспя не го чуствам до сутринта.Повечето ми приятелки са се събуждали от движенията на бебчо,но аз не!!!!!
Zdraveite mili bade6ti maiki!Az sam v 7 mesec i polovina i sega se svarzvam s vas!Imam vapros.
Cial den use6tam beb4o,no ve4er kato zaspia ne go 4ustvam do sutrinta.Pove4eto mi priatelki sa se sabujdali ot dvijeniata
na beb4o,no az ne!!!!!

-----------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 21:35 от AnMary

# 72
Мамчета, днес бях на консултация и нищо ми нямаше. Прибрах се и сега като ходих до тоалетна имаше розово петно на бельото ми , не е кръв и почна да ме боли леко.Обадих се на лекарката и тя  каза да лежа.
 За пръв път ми е и се чудя какво става.  Rolling Eyes
Дайте ми съвет  Praynig

Може да започва раждане и да ти пада тапата. Тъй или иначе си към края вече. Къде по-точно те боли и как те боли като ходиш до тоалетна?

Zdraveite mili bade6ti maiki!Az sam v 7 mesec i polovina i sega se svarzvam s vas!Imam vapros.
Cial den use6tam beb4o,no ve4er kato zaspia ne go 4ustvam do sutrinta.Pove4eto mi priatelki sa se sabujdali ot dvijeniata
na beb4o,no az ne!!!!!

Ами важното е, че рита. Никъде не пише кога трябва да се случва това. Бебето си има периоди на будуване и спане. Явно спането съвпада с твоето Laughing. Моят син пък риташе като за световно, чак болки изпитвах и тема пусках даже ooooh!...Хора /бебета/ разни Laughing.

# 73
Мамчета, днес бях на консултация и нищо ми нямаше. Прибрах се и сега като ходих до тоалетна имаше розово петно на бельото ми , не е кръв и почна да ме боли леко.Обадих се на лекарката и тя  каза да лежа.
 За пръв път ми е и се чудя какво става.  Rolling Eyes
Дайте ми съвет  Praynig

Може да започва раждане и да ти пада тапата. Тъй или иначе си към края вече. Къде по-точно те боли и как те боли като ходиш до тоалетна?

Боли ме, отвътре като пишкам, сравнявала съм го с менструални болки. Сега се появи и кръв  newsm78. Лекарката каза да  се обадя към 16 днес ох направо  Sad

# 74
Euphoria22, спокойно, душице Peace. Всичко ще бъде наред Peace. Най-много да родиш, пък какво по-хубаво от това. Малко не свързвам такава болка при пишкане с раждане, но следобяд върви направо да те види докторката и да каже.
Сега видях, че си в Търново. При кой лекар?

Общи условия

Активация на акаунт