Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 1

• 24 077
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Бромокриптина не се взима по време на бременност до колкото знам, даже проверих и в листовката, ето какво пише

Употреба при бременност и кърмене.

При настъпване на бременност по време на терапията бромокриптин трябва да се спре веднага при пациентки, които желаят да запазят плода с изключение на случаите, при които има медицински показания за продължаване на терапията.

Щом лекар ти го е изписал попитай за страничните ефекти и толкова ли е наложително да се приема newsm78

# 211
Питам Ви защото преди иксито бях с висок пролактин и пиех по 1/2 бромокриптин. По време на стимулацията го увеличихме на 1 табл. Оттогава насам го пия. След последният преглед доктора ми каза  да го пия още 1 седмица /т.е. до днес / и да го спра. Само не можах да разбера дали изведнъж или постепенно. Но мисля, че това лекарство се спира постепенно.
Освен това преди месеци бях при Тодорова и тя ми е написала  след позитивиране на теста да продължавам да го пия.
От всичко  прочетено разбрах, че е съвсем нормално пролактина да се вдига по време на бременност , но пък има толкова момичета които казват че са направили грешка като са го спряли.
Ето защо исках да разбера дали някоя от Вас е била или и  в такава  ситуация.

# 212
Здравейте,мами
Искам да ви попитам някоя от вас знае ли дали е вярно, че с диоптър +4.5 не може да се роди по естествен път, а само със секцио? Много бих искала да родя по естествен път

# 213
  • София
Имам познати и с по-голям диоптър, които родиха нормално. Можеш да направиш консултация с офталмолог, който да даде становище.
Изборът обаче е твой Simple Smile

# 214
  • тук
Bambi, понякога и само 0,25 е опасно да родиш нормално. Защото далеч не само диоптърът е въпроса, а и другите рискове. Само очен лекар може да ти каже със сигурност. Успех и не се натъжавай - нормалното раждане е прекрасно, но не е нужно да е на всяка цена с риск за здравето ти в бъдеще  Hug

# 215
Здравейте,мами
Искам да ви попитам някоя от вас знае ли дали е вярно, че с диоптър +4.5 не може да се роди по естествен път, а само със секцио? Много бих искала да родя по естествен път

bambi, трябва да отидеш на очен лекар да ти провери състоянието на ретините и очните дъна, те са важни за това дали можеш или не да родиш нормално. Аз съм в същото положение и другата седмица отивам на очен лекар за изследванията. След тях ще се разбере как трябва да родя. Моя диоптер е -2.75, но не това е важно, а дъната и ретините Peace

# 216
  • София
Аз само бих допълнила, добър очен лекар, че аз първият път попаднах на един, дето ми каза: "че аз не мога да дам становище, гинеколога трябва да си реши"  Crossing Arms

# 217
  • софия
Здравейте,мами

bambi, трябва да отидеш на очен лекар да ти провери състоянието на ретините и очните дъна, те са важни за това дали можеш или не да родиш нормално. Аз съм в същото положение и другата седмица отивам на очен лекар за изследванията. След тях ще се разбере как трябва да родя. Моя диоптер е -2.75, но не това е важно, а дъната и ретините Peace
Точно така  Peace И аз съм с такъв диоптър на едното и -2.25 на другото. Родих нормално след консултация с офтамолог. Бих препоръчала на всички да отидете и да си направите и изследване за алергии, дори и ако наблюдаващият лекар не ви е казал. В Поликлиниката на ВМА беше безплатно с направление и предварително записване.
Леко раждане и здрави бебоци!

# 218
  • София
Оффф,ще си задам тъпия въпрос,пък ако искате ми се смейте...
Та,много ми е смешен корема тоя път,нависоко някак,но не това ми е въпроса,от няколко дни ми се струва,че усещам бебето,обаче странното е,че е много ниско долу,при белега за секцио,предният път го усещах по-нагоре някакси,случвало ли се е на някой,въобще нормално ли е...?

# 219
Та,много ми е смешен корема тоя път,нависоко някак,но не това ми е въпроса,от няколко дни ми се струва,че усещам бебето,обаче странното е,че е много ниско долу,при белега за секцио,предният път го усещах по-нагоре някакси,случвало ли се е на някой,въобще нормално ли е...?

Първо-поздравления за аватара-повдигна ми настроението  hahaha.И второ-до около 18 седмица движенията на бебето се усещат ниско долу.

# 220
  • Пловдив
И аз мисля,ч е възможно да го усещаш ниско долу.С втората ми бременност също по-ниско го усещах първоначално.Зависи много и от плацентата.

# 221
  • Варна
Здравейте, много ви се радвам как вече си усещате мъничките същества аз вече съм в началото на 2-ия месец първия мина още нищо не усещам. На видеозона преди две седмици видяха плодния сак. На 12.08 съм пак на лекар и вече се надявам да има тонове. Нормално ли е вече да са преминали странните усещания???? Само сутрин леко ми се гади и все още понасям всякакви храни. А относно това че съм с ниско кръвно надявам се непречи че пия сутрин по 1 слабоо кафе нали?

# 222
Здравейте, много ви се радвам как вече си усещате мъничките същества аз вече съм в началото на 2-ия месец първия мина още нищо не усещам. На видеозона преди две седмици видяха плодния сак. На 12.08 съм пак на лекар и вече се надявам да има тонове. Нормално ли е вече да са преминали странните усещания???? Само сутрин леко ми се гади и все още понасям всякакви храни. А относно това че съм с ниско кръвно надявам се непречи че пия сутрин по 1 слабоо кафе нали?

Няма страшно, по едно слабо кафе на ден не е опасно! Ниското кръвно налягане е нормално за ранната бременност. Най-ниско е към трети месец на бременността и продължава да е ниско до към 6-ти, когато малко по малко започва да се нормализира... Колкото до "странните усещания" - аз имах такива чак в края на втория месец и то за около седмица... А някои момичета нямат такива през цялата бременност...  Peace

# 223
Little Miss, аз съм 23гс и продължавам да усещам бебока предимно ниско долу, никой док не е споменавал да е проблем  Wink

didipeicheva, 1 кафе на ден не пречи  Peace А за какви странни усещания питаш? Ако имаш предвид редовните бременни неразположения - почакай, има време  Laughing Пожелавам ти обаче да си от щастливките, които пропускат периода с гаденето  Wink

# 224
  • Варна
Гадене имам съвсем рано сутрин и то не винаги дано не ми се гади и по нататък за кафето да съм спокойна. Нямам търпение да отида на гинеколог и да ме видят пак:))))) искам да се уверя че всичко си върви по план график

Общи условия

Активация на акаунт