Има ли други балами като мен, които работят за 350лв.?

• 14 550
  • 271
  •   1
Отговори
# 60
Ей, много злоба, много нещо. Какви сте културни, образовани и правописни...
Оплюхте авторката, защото получава малко пари и не е доволна от това положение? Който искрено смята, че 350 лв. са много пари и при настоящите цени са достатъчни за нормален живот на семейство с дете, нека оцелява с толкова, но да не натрапва нелогичните си схващания на околните. Това, че успявате някак да изкарате месеца с по-малко (част от най-близките ми роднини също го правят, така че не ми разправяйте, че не знам за какво става въпрос) не означава, че сумата е нормална и достатъчна. Или защото е на държавна работа, а държавните служители по определение са търтеи и некомпетентни? Ами станете вие държавни служители, стига сте завиждали, взимайте вие големите пари за дрехи и големите болнични и отпуски! Хем ще направите добро на държавата, защото нивото направо ще хвръкне, когато най-сетне в структурите заработят хора, които знаят къде се пише и с ударение и каква е разликата му с буквичката "и кратко"!

# 61
  • Пловдив
Аз не видях някой да завижда на държавните служители за големите отпуски и допълнителните придобивки Rolling Eyes Идеята е, че всеки си има приоритети и ако положението, в което се намира не го устройва, то трябва да търси начин за промяна. За себе си знам, че не бих се задоволила с държавна работа поради ред причини, но всичко е въпрос на възгледи и лична потребност.

# 62
Ей, много злоба, много нещо. Какви сте културни, образовани и правописни...
Оплюхте авторката, защото получава малко пари и не е доволна от това положение? Който искрено смята, че 350 лв. са много пари и при настоящите цени са достатъчни за нормален живот на семейство с дете, нека оцелява с толкова, но да не натрапва нелогичните си схващания на околните. Това, че успявате някак да изкарате месеца с по-малко (част от най-близките ми роднини също го правят, така че не ми разправяйте, че не знам за какво става въпрос) не означава, че сумата е нормална и достатъчна. Или защото е на държавна работа, а държавните служители по определение са търтеи и некомпетентни? Ами станете вие държавни служители, стига сте завиждали, взимайте вие големите пари за дрехи и големите болнични и отпуски! Хем ще направите добро на държавата, защото нивото направо ще хвръкне, когато най-сетне в структурите заработят хора, които знаят къде се пише и с ударение и каква е разликата му с буквичката "и кратко"!
newsm10

# 63
Да има хора,които взимат и 200 лева заплата и мълчат и си пазят службичката и си гледат и  децата с тези пари.Естествено нямат привилегиите на държавния служител,а и ми е интересно къде работиш на държавна работа та заплатата ти е 350 лева.

То хубаво 350 лв, ами забравяте и 400 лв за дрехи годишно, разните му добавки и 13-та заплата. Отделно отпуските и болничните.
Еми като го разхвърлиш годишно-май се получава не лошо, а? Whistling

Тия два коментара например.

# 64
Защо пък да сме злобни. Никой даже не завижда на авторката. Не мога стана държавен служител щото нямам връзки и затова работя в просперираща частна фирма и взимам добра заплата. А това че държавните служители са търтеи и некомпетентни не е мит повярвай ми.

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 15:31 от paola2

# 65
И аз мисля, че 350 лв са малко пари, но естествено е важно и къде живеем. За София особено и за другите големи градове са ужасно малко, особено ако сте с детенце. Аз взимам 600 лв в София в частна фирма и определено с ами недостатъчни, ако приятеля ми не изкраваше повече не бих работила и за тези!

# 66
paola2,защо смяташ,че всички държавни служители са търтеи.

# 67
Я моля,без да бъда цитирана като злобно изказване. Темата Е : има ли други балами като мен.....И просто сумирам другите придобивки на държавната работа се получава долу-горе добра заплата.
Защото дори и в частна фирма да съм с малко по-голяма заплата,се осигурявам на по-малко, отпуската е на осиг. праг ,нямам пари за дрехи... и като теглим чертата ??

# 68
Не мога стана държавен служител щото нямам връзки и затова работя в просперираща частна фирма и взимам добра заплата. А това че държавните служители са търтеи и некомпетентни не е мит повярвай ми.

(стрелка нагоре) Ето за това става въпрос. Не, няма да ти повярвам само така. Ти как ще ме убедиш?

Не са нужни връзки, за да станеш държавен служител. Нужно е да се явиш на конкурса, организиран периодично от Министерството на държавната администрация и административната реформа, да получиш висок резултат на теста (вярно, че там се искат знания и за други неща освен писането на "й"), както и да имаш нужното образование и (това е бонус) опит.

Я моля,без да бъда цитирана като злобно изказване. Темата Е : има ли други балами като мен.....И просто сумирам другите придобивки на държавната работа се получава долу-горе добра заплата.
Защото дори и в частна фирма да съм с малко по-голяма заплата,се осигурявам на по-малко, отпуската е на осиг. праг ,нямам пари за дрехи... и като теглим чертата ??

Първо, не съм цитирала изказването ти като злобно, а като пример за гледане в чуждата паница. Я кажи наистина колко точно се получават като теглим чертата? Или не можеш, защото само си чувала за някакви придобивки, ама не знаеш какъв всъщност е размерът им?

# 69
paola2,защо смяташ,че всички държавни служители са търтеи.

А ми тръгни да си свършиш някаква работа по държавни институции и после ела да кажеш как си си прекарала.

# 70
за кое да те убеждавам?? Че в частните фирми почти всички се осигуряват на праговете и съответно отпуските и болничните са 3 пъти по-малко,отколкото работеното ли ?

# 71
Не мога стана държавен служител щото нямам връзки и затова работя в просперираща частна фирма и взимам добра заплата. А това че държавните служители са търтеи и некомпетентни не е мит повярвай ми.

(стрелка нагоре) Ето за това става въпрос. Не, няма да ти повярвам само така. Ти как ще ме убедиш?

Не са нужни връзки, за да станеш държавен служител. Нужно е да се явиш на конкурса, организиран периодично от Министерството на държавната администрация и административната реформа, да получиш висок резултат на теста (вярно, че там се искат знания и за други неща освен писането на "й"), както и да имаш нужното образование и (това е бонус) опит.

Боже ти в кой свят живееш? Явявала ли си се на такива конкурси въобще? Мога да ти дам пресен пример преди няколко месеца в Прокуратурата в Айтос имаше конкурс за личен състав 3 бройки. И трите места се заеха от съпруги на дознатели. За какво говорим? Слава богу не съм се явявала на този прословут конкурс, че трябваше после да ги разстрелям.

# 72
350 лв. са малко и за малък град.
Ghibli , и двата цитата от последния ти  постинг са неверни като информация. /то идва от незнанието на авторите, де/
 Няма държавен служител с 200 лв. заплата.  Mr. Green
А това за 400 - те лева годишно за дрехи ме утрепа... Mr. Green Не всички получават толкова.  Peace
Авторката работи на трудов договор най-вероятно.
По темата - трудно е да живееш и издържаш още някого с 350 лв. месечно.
Живот и здраве, като ми свърши майчинството, ще получавам чисто даже по-малко.
Но ме устройва работното време и невъзможността на шефа да ми откаже отпуск. Болнични ползвам, когато е необходимо за децата и Кодексът на труда се прилага.
Имаме и други доходи, освен заплатите.

П.П. Относно коментарите за търтеите, не бих се съгласила, че навсякъде и сто процента от служителите в държавната администрация са некомпетентни мързеливци.  Обобщено и невярно твърдение.

# 73
@paola2: Явих се, получих няколко (повече от 5, не помня точно) предложения от различни места, в онзи момент обаче реших да не започвам работа (по лични причини, несвързани с темата).
В кой свят живея - интересен въпрос, ще си помисля още няколко години, преди да отговоря...

# 74
Аз спирам. Питайте един от данъчното , съда и подобни колко пари вземат за друхи!

Общи условия

Активация на акаунт