кредит от банка

• 10 183
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря, че ми пишете, много от нещата , които казвате вече ни влизат в употреба. Наистина трябва да се натискат политиците и да има публичност на това, което се случва с всички нас, защото явно е  лихви, искат да си увеличат капитала. Съветвате ме да заложа друго жилище мен това означава да натоваря емоционално родителите си и да им съсипвам  ми има прекарани инсулти, с кръвно е и т.н.Майка ми също е с куп здравословни проблеми, просто не мога да им го причиня. С мъжа ми сме взели твърдо решение, че няма да отстъпваме и ако пък решат да ходим на съдещи си търсим правата до последно. От Период също признават, че има  части и продажбата била проблемна. Шефката на клона, от който ни е кредита също кърши пръсти и казва, не е човешко, но не мога аз да променя решението на кредитния център. Въобще всеки си измива ръцете и това, което предприемаме е писмена комуникация. Адвокатът ни ще се хване за това, че ни поставят в "Икономическа непоносимост", което противоречи на добросъвестността и т.н.Не помня номера на члена от закона и разбира се, че ние сме добросъвестни плати, а те следват буквално договора между нас.
Следващото нещо, което ще направим е да оспорваме оценката. Яз бях писала в друг пост, че тя дори и към момента покрива стойността на кредита, но е с 20% потиска от миналата година. Гледайки по сайтовете за имоти жилищата в нашия район не са паднали с повече от 10%, а ние сме правили и довършителни работи за доста сериозна сума.
Нека си помагаме и дори може да се обединим, знам, че в други държави големи групи с общ проблем се събират и заедно съдят банки, компании и т.н  

# 61
  • България-Швейцария
...в оценката влизат подобрения като
- парна инсталация, локално отопление, газификация
- дограма
- изолация
- подови настилки
- санитарни помещения
Доста  от тези неща се правят след покупката на жилището, болднатите със сигурност.
Масовата практика на строителните фирми поне доскоро беше да предават жилищата на шпакловка и замазка (в което всъщност няма нищо лошо), но подобренията после стъпват поне на 1/3 от цената му, ако не и повече, това би трябвало да се отчита все пак.

Цитат
Банките са виновни в това, че не оцениха добре кредитната култура на българина и самите те се полакомиха за големи печалби недооценявайки кредитния риск
Не само нашите банки, не тръгна ли оттам и кризата в Щатите всъщност, в комплект с рисковите инвестиции и борсовите спекулации (които пак са си ламтеж за печалба и преразпределение на световния портфейл)?

# 62
Извинявам се за пропуските в текста, явно са "изядени"  при публикуването.

# 63
Stoyanova, като за начало може да платите да ви направят нова оценка на имота, с което да докажете, че искането на банката е неоснователно. Т.е ако заема*1.25<=оценката на имота банката може да си гледа работата

# 64
  • София /Абсурдистан
Или да опитате да рефинансирате от друга банка.

# 65
Lady, вероятно при рефинансирането ще им искат пак такава оценка, а и едно рефинансиране води след себе си определени немалки разходи.. първото, за което се сещам, че всички банки при рефинансиране налагат наказателна лихва (обикновено 5%), новата банка пък има такса за усвояване ( 0.5%-1%) има такси за разглеждане и тн..
Вероятно и новата банка няма да им отпусне 100% от сумата, защото в момента за тухла максимално отпусканата сума е 80% от оценката, а за панел пада дори до 60%

# 66
  • Sofia
Защо да рефинансират,ако са в правото си Close

# 67
  • София /Абсурдистан
Защото банката винаги има право и никога не се прецаква ...
Прецаканият винаги е клиентът  Twisted Evil

# 68
Най сетне да видя разсъдливо мислещи хора в тая тема, а не като в другите подобни, включително и моята, която пуснах с цел да видя къде ни е акъло ?

Момичета, колкото по-малко работа имате с банки по - добре . Едно рефенансиране ви прави дваж роби. И сега като гледам някои са доста съсипани. Дълга е вид робство. Има един документален филм - Обама измамата. Там бихте научили доста за банките.

На авторката, колкото и да ми е неприятно ще кажа , че в някои страни в Европа са измислили и друг начин - продават ти кредита на друг и тогава автоматично някак си той става изискуем и имота отива на търг. Има доста филмчета от новините в youtube. Съвсем съвестни платци и то не за някаква малка сума, а за половин милион - собственик на замък -хотел. Така че не ми се иска да нараня никой, но който може да продава - да продава. Ако смятате, че ще намерите купувач, за дължимата от вас сума. Това е доста трудно сега при все, че някои бг агенции нямат от сделки от нова година насам..., но не е невъзможно. На въпроса къде ще живее семейството..  Praynig :hug

# 69
Защото банката винаги има право...
"никога не се прецаква" - да, но подлагам горното на съмнение. Те също правят пропуски, те също гледат да те "сплашат"/накарат/подскажат да постъпиш както те искат, а може би не си длъжен или има други решения.
Ипотеката на второ жилище - няма ли да наклони везните в обратна посока - голямо покритие за малък кредит (плюс запис на заповед - това всички го правят)

# 70
Давайте, давайте - то с тия съвети се е видяло, че доброволно към крепостничество отивате....

# 71
Момичета, колкото по-малко работа имате с банки по - добре
Давайте, давайте - то с тия съвети се е видяло, че доброволно към крепостничество отивате....
Първото го разбрах, но второто е неприложимо след като вече си взел кредит...
За мен си беше травма, когато в банките (заради кредита) понякога съм се чувствал като на пазара. Много повече влагам в думата "банка", много повече професионализъм съм очаквал. Но е вярно, че преди да подпишеш, трябва да четеш - малките букви ги чети 2 пъти.

# 72
Защото банката винаги има право...
"никога не се прецаква" - да, но подлагам горното на съмнение. Те също правят пропуски, те също гледат да те "сплашат"/накарат/подскажат да постъпиш както те искат, а може би не си длъжен или има други решения.
Ипотеката на второ жилище - няма ли да наклони везните в обратна посока - голямо покритие за малък кредит (плюс запис на заповед - това всички го правят)

Със запис на заповед какво се цели.. да се задължиш 2 пъти на банката ли newsm78
Имаше един  герой дето раздаваше заеми на черно та той правеше така - ипотека + запис на заповед. След като длъжника изплати махат ипотеката и човека заживява спокойно, Но след 2-3 месеца "кредитора" се явява със заповедта и си търси парите втори път ooooh!

# 73
Със запис на заповед какво се цели.. да се задължиш 2 пъти на банката ли newsm78
Имаше един  герой дето раздаваше заеми на черно та той правеше така - ипотека + запис на заповед. След като длъжника изплати махат ипотеката и човека заживява спокойно, Но след 2-3 месеца "кредитора" се явява със заповедта и си търси парите втори път ooooh!
Мисля, че не може да се случи такова нещо в банка - все пак има документация. В договора се описва всичко - ипотека и това че има "запис на заповед". А когато погасиш кредита, тя се унищожава (дадоха ми я и аз я скъсах). Аз през цялото време си имах копие на "запис на заповед" в папката с документи - т.е. няма да забравиш да си я поискаш.
Предполагам, че целта е да се намали риска... и от там всички показатели които се изчисляват и евентуално статистики: коя банка, колко/какви рискови кредити е дала. Не ги разбирам тези неща.
А толкова малко беше нужно: един наръчник/брошура и там обяснено като за малоумни: първо чети, после подпис; документи които подписваш в един екземпляр - вземи си копие; документи които даваш - пази си копие и т.н. Вместо 100 теми, може би да си направим такъв интернет наръчник (ако някой вече не е направил).
Мойте впечатления от услугите "кредитен съветник" са, че работят за банката. Самият факт, че не искат пари от теб е показателен (сигурно са на процент). И аз се отказах. Това което търсих, беше вместо мен, някой да е обиколил банките, да знае къде/какво, да разпитва, да разбира тази материя и да даде професионален съвет (но не намерих).

# 74
winter wolf, коя е банката (може и на лични) от чисто любопитсво питам.. за такава практика сеФте чувам
За кредитните консултанти е точно така, на % от банката са.. Говоря за конслутантите извън банките, те бяха малко като брокерите на НИ предлагат някаква услуга със съмнително качество и не поемат никаква отговорност  #Crazy

http://moreto.net/novini.php?n=54696 ето това е важно за всички кредитополучатели.
Само не разбрах, защо периода на необслужване е свален от 3м на 1м .. но сега ще ходя да чета

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 10:43 от KOTE

Общи условия

Активация на акаунт