Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 88

  • 37 315
  • 371
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 212
от Рая разбрах, че тайлозата е 4$

# 256
  • Мнения: 1 461
Димитрина какво е това  http://www.flickr.com/photos/dimitrina73/3553283239/in/photostream/

тази подложка специално за торти ли е и от къде може да се закупи http://www.flickr.com/photos/dimitrina73/3374800211/in/photostream/

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 16:32 от Кари_

# 257
  • Мнения: 225
Нелка благодаря ти за куража.Някой ден със сигурност ще пробвам с фигурки, но малката в момента прохожда и почти нямам време за нищо.
Марулка много сладка тортичка,а куклата до нея още повече.Кажи с какво е покрита тортата?

# 258
  • София
  • Мнения: 2 130
Димитрина какво е това  http://www.flickr.com/photos/dimitrina73/3553283239/in/photostream/

тази подложка специално за торти ли е и от къде може да се закупи http://www.flickr.com/photos/dimitrina73/3374800211/in/photostream/

Първото е експеримент с торта по рецептата за Шоколадова Златна Калифорнийска Треска, която преди време laskova предложи тук. Аз не успявам да я изпека добре, винаги ми се получава твърда горна коричка, под нея хралупа, а тази точно торта беше предвидена да лети до Лондон и нямаше как да издържи така крехка, затова я напълних с ганш и сушени череш и стана "бетон", който пропътува до Лондон, няколко парчета отскочиха до Лозана, а 3 се върнаха при мен след 14 дена и всичко беше супер. Правих я повторно и пак се получи.

Подложката е една основа на кутия за торти, но вече се спука по средата, защото не издържа на тежестите през последната година:)))

# 259
  • Мнения: 1 173
nandelche Tylose е около 4-5 $ за 50 гр . От това ще ти излезе около 1.5 кг гъм пейст . Това е най-леснтата рецепта http://www.nicholaslodge.com/gumpaste.htm . Това че няма шортънинг в Бг  , да не те притеснява ( само да не залепва по ръцете докато месиш се използва ) .
Марулка много хубава тортичка . Да ви минават по-бързо коликите  Hug

Ели не знам , то не и беше писано на тази торта , явно . Толкова неща се случиха , че ако почна да разказвам ще прозвучи като изсмукано от пръстите тинейджърско извинение . Уви . Грешката си беше моя понеже въртящата масичка е с диаметър 10 инча , а тортата беше на 14 " подложка . Беше висока 15 см . Самата подложка беше от дебелите , но стара и се беше отлепила от едната страна ( но ги  има  само в Майкълс , а тук няма на село  Close ).Как я бутнах , как загуби рабновесие и се килна , и аз не разбрах - видях я само на земята с разхвърчани бамбуци из кухнята  ooooh! .
 Ако не се бях ядосала толкова много , сигурно щеше да ми дойде на акъла да я снимам .
Прекалено много време отделих за тези цветя и торти за Предизвикателството - не знам дали ще се навия да я направя наново . Жалко е за труда де   Sad

# 260
  • Мнения: 7 091
Имам една молба- понеже не успях да се запиша навреме за предизвикателството, а направих нещо като икебана (снимките са в албума ми ),затова не ги пратих на Тандури. Та молбата ми е към тези,които знаят правилата-по този начин ли трябва да изглежда,отговаря ли на изискванията . Ако не се отплесна някъде,мисля да пробвам в следващото предизв.  newsm78

Sisi, правилата са в първия постинг на предизвикателството, не са скрити. Simple Smile
За коя точно торта говориш от албума си, защото там има много различни торти, които са с цветя? newsm78

# 261
  • Мнения: 212
 Grinning мила, аз правилата ги видях и се старах да работя по тях,но понеже ми е за пръв път  Embarassed, пък и закъснях да се запиша, на всичкото отгоре от жегата докато работех тестото (това е като бисквитена торта,с масло) започна да се разпада и ето какво стана   http://picasaweb.google.bg/sisi7510/QdbEI#  ,е ,как да пусна това нещо  Mr. Green                                                                                                                                        оох, ще се побъркам с тези цветя Shocked  http://www.youtube.com/results?search_query=+gumpaste+flowers&am … ch_type=&aq=f      гледам,гледам,ама с моя английски  Embarassed си оставам с гледането. Какво е това,което ползват за лепило?

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 19:49 от sisi7510

# 262
  • Мнения: 7 091
Grinning мила, аз правилата ги видях и се старах да работя по тях,но понеже ми е за пръв път  Embarassed, пък и закъснях да се запиша, на всичкото отгоре от жегата докато работех тестото (това е като бисквитена торта,с масло) започна да се разпада и ето какво стана   http://picasaweb.google.bg/sisi7510/QdbEI#  ,е ,как да пусна това нещо  Mr. Green                                                                                                                                        оох, ще се побъркам с тези цветя Shocked  http://www.youtube.com/results?search_query=+gumpaste+flowers&am … ch_type=&aq=f      гледам,гледам,ама с моя английски  Embarassed си оставам с гледането. Какво е това,което ползват за лепило?

Да ги качвам ли в албума на предизвикателството? Ако да- трябва да пуснеш на Клеърет обяснение по правенето на тортата?
Иначе не виждам причина да не отговаря на темата Simple Smile

# 263
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Не заменяйте тайлоза с трагакант - така ми казаха на международния семинар. Там имаше само тайлоза, купих, но не съм пробвала.
За предизвикателството смесих гъм пейст с желатиново тисто и не се оплаквам, но си има разлики и ще допълня с инфо от семинара.
 Видях се с Никалъс Лодж, но само с него ми стигна време да разговарям, иначе си работеше човека и не съм го насилвала за снимки.
В обедната почивка толкоз.

# 264
  • Мнения: 1 329
Пепи,
ако не съм похвалила "Ягодката" сега е момента - страхотна е. както знаеш винаги ти се възхищавам на сръчните ръце и на фигурите в моделирането. Правиш ги някакси с много благородна физиономийка и сладурски.
Дидке,
добре си се справила с двуетажната торта. И при мен покритието се разтече, но когато замазвах с конфитюр? Колко време минава след като сложиш ганаша и да покриеш?

А ето идеи за торта с палци http://www.flickr.com/search/?w=all&q=ballet+cake&m=text

Марулка, честит празник на малката! Много добре си се справила с тортата, много е нежна...и да се справяте с коликите бързо!

Дими, честита книга! Ще се радваме да я споделиш с нас. Нанделче, ще сме ти благодарни за къртовския труд в сканирането. Колко страници е това чудо?

Сиси,
много хубава икебана Peace

Аз тая седмица имам 3-торти - първите ми цици, първата ми кола и торта с пате...Виж с циците може и някакси да се оправя, ама с колата.... newsm78

# 265
  • Мнения: 7 091
Не заменяйте тайлоза с трагакант - така ми казаха на международния семинар.

В смисъл да не ползваме трагакант ВМЕСТО тайлоза или изобщо да не позлваме трагакант? нямам търпение да кажеш повече подробности Simple Smile

# 266
  • Мнения: 266
Ето я и моята много измъчена торта за рожденния ден на дъщеря ми. Искам да благодаря на всички които ми помогнахте! Hug Hug

# 267
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
добър вечер на всички имам спешно питане -опекох си блатове -обикновени и от династията ще ги правя утре но дотогава как да ги съхраня тези от династията като стоят ставят мокри и лепнещи от сладко и незнам какво да правя моля ви посъветвайте ме как да ги запазя невредими

# 268
  • София
  • Мнения: 2 671
betina33, обикновените блатове ги изчакваш да изстинат и ги увиваш в домакинско фолио или само в найлоново пликче, разделени с хартията за печене. Тези за Династията  Thinking аз бих ги оставила непокрити, само в/у чисто парче пекарска хартия, надявайки се, че като се залеят с кремовете ще поемат дори и да са позисъхнали през нощта повечко. Да тръгнеш да ги покриваш ми се струва твърде рисковано - ще се овлажнят много и ще се разпаднат  Confused
Успех и сподели какво е станало  Peace

# 269
  • Мнения: 1 610
Тайлоза мога да си поръчам от местната аптека, но първо трябва да обера банка. 14 евро за 20 грама ми искаха. Мерси!  bowuu
Докато ги питах за това и онова се учудиха какво ще правя.
Захарно изкуство , им отговорих.
Сега ме мислят за местната луда.
Бъхи, хубава тортичка, кефят ушите на прастчо.
 Аз днес направих едно нещо, което на нищо не заприлича, пак същия проблем с елементарната шокоглазура-  или не се разтича, или не стяга. зтова не ми се получи ефекта на марморирането, За сметка на това беше вкусна и домакините, на който я занесох на следобедното кафе изядоха по 2 парчета. На германците им дай кисели несладки торти. Да им имам вкуса.  Laughing
Наделче, заменя се шортънинга с растителна мазнина. Това го има в бг. Той не е нищо по/различно. Язък, че го търсих в интернет, накрая дойде...палмова мазнина, която я има във всеки супер маркет.

Общи условия

Активация на акаунт