Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 88

• 37 313
  • 371
  •   1
Отговори
# 270
Риен, какъв е цвета на палмовата мазнина, защото едно от предимствата на шортънинга е, че е чисто бял  Peace

# 271
Риен, какъв е цвета на палмовата мазнина, защото едно от предимствата на шортънинга е, че е чисто бял  Peace
Именно. Mr. Green
Чисто бял, снежен.
Както и всяка растителна мазнина за едно евро килото в нашите супермаркети.
Всеки фондан след омесване с  малко мазнина от този вид се разточва супер.
Просто палмовата е малко по-качествена и по/евтина от шортънинга. 2,50 за половин килограм за сметка на шортънинга, който е 5 евро за 453 грама.
Консистенцията е еднаква. Криско е със състав > масла на соеви зърна.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 00:41 от rien

# 272
Ааааа, Риен, чакай малко, че му изпуснах края...
Тая палмова мазнина в кой супер я има? И дайте линк към рецептата за която я ползвате, щото нали съм на много топло място, та почнах съвсем да изпарявам  Blush

# 273
  • Plovdiv->Toronto
Tylose - 55 gr - $4.75 (канадски, еh  Laughing)
Tragacanth - 77 gr - $19.25; 454 gr - $80
Gum-tex Karaya - 190 gr. - $15
Arabic gum - 454 gr - $35
Това от кухнята на Голда, оттам си поръчах аз караята, не си правя сама тесто, не се получава някакси Mr. Green, но добавям в готово и то става едно такова по-желирано и жилаво, изтънява се много без да се къса, направо вълшебно! И цветовете доста добре се преливат.
Много сложно стана с тези дъвки, коя да се използва и за какво  Mr. Green. Интересен факт, арабска гума и трагакант продават и на сайтовете за "тихи луди" Laughing, които отглеждат маймунки мармасет и бушбейби Laughing. Разреждат се с 2/3 сок или вода и им се дава да си дъвчат, в джунглата сами си го ближели от дърветата  Simple Smile ...

# 274
Arabic Gum не става за гъм пейст !!! Иначе аз един паунд си го взех миналата година за 12 $ ( мислейки че става за гъм пейст ) . От  Arabic Gum  само лепило .
Ели Майкълс няма ли около теб . Там Уилтънските неща са по-евтини ( а и имат купони ) . Техния Гъм Текс го имам , не съм го пробвала - но като знам че не харесвам готовата им смес , не ми се и занимава да го пробвам ( но за 5 $ го взех де , ще му дойде и на него времето )

Ели пак към теб - продават почти всичко Уилтънско ( даже са по заредени от нашето Хоби Лоби) . Регистрирай се да получаваш техните купони ( на сайта) - обикновено има или 40 % понякога и 50% . Аз Уилтънски неща без купон не пазарувам  Joy .
Също ако те интересува "дъстването" от там можеш да си вземеш тебеширите за които говорехме в темата за Предизвикателството ( има ги при нещата за рисуване )

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 05:03 от raya_usa

# 275
  • Plovdiv->Toronto
Виждала съм флайъри на Майкълс, не съм търсила никога, мислех че там само декорейшънс за хелоуин продават  Mr. Green ... Но не се интересувах от торти преди, сега ще го претърся, мерси за идеята  Peace ...

# 276
  • Vaudreuil Canada
Връзкарки! Аз съм в единствената провинция, в която Майкълс нямат магазини и не мога да се абонирам за намаленията им Cry  Така че не стига, че трябва да бия пътя до Щатите или до Отава (първото е по-близо ама много се чака на границата), ами и всичко на пълна цена трябва да плащам Confused пълно безобразие!!!! Crossing Arms Crossing Arms

# 277
  • Plovdiv->Toronto
Ми харесай си нещо де, аз ще ти го пратя. Никакви пари е до Квебек  Peace ...

# 278
  • У дома
В момента качвам снимките в албум, но са около 140, бавничко е. Не ги намалих, за да се види по-добре. Та, одисеята...
Никъде не пишеше за такива като мен в колко затварят и отидох по обяд. Времето не ми стигна за нищо, но входа беше 50 кинта и не се повторих. На първите снимки, тъмните жени, които показват разни техники ми скриха шапката. Имаха формички за всичко, но всяка джаджа поотделно и аз реших, че едно ще взема, после за друго ще се вайкам вкъщи и се отказах. Разни бордърс накупих, но не силиконови, защото ми се зави свят от цените, а и не ми е бизнес. Реших, че ще си взема специален силикон, но му бяха много малки разфасовките, отказах се. С една дума, текът лиги и сълзи, преглъщаш и се усмихваш и продължаваш. Залата с вендърс ми беше най-интересна, защото почти на всяка маса показваха нещо интересно. Шугър вейл, например е невероятно откритие - течно, гъсто лепило изглежда в началото, но като изсъхне е като силикон, само дето е ядливо. Невероятни неща може да направи човек с него.
Всички бяха невероятно любезни, дори когато виждаха, че не си истински клиент.
Когато си купих тайлозата специално попитах мога ли да я използвам в рецепти, където се иска трагакант. Казаха ми, че не са взаймнозаменяеми, въпреки, че друго бях чела преди време.
Тук е мястото да кажа, че реших да правя рецептата на Пеги Поршен за цветята си, същата като на Лодж, но беше предишния ден, нямах трагакант и сложих уилтъновски гъм, който се оказа карая. Стана една ронлива маса, ужас. Смесих с гъм пейст и става за работа. НО
На конференцията ми казаха нещо интересно - за цветя се ползва гъм пейст, който е по-разтеглив, докато другите рецепти са по-скоро за моделиране.
МОЕ лично откритие - ако правите гъм пейст, знаете, че във втората фаза се добавя останалата захар, след 12-24 часа престой. Ако не добавите веднага всичкото количество, пастата е мека и лепкава, но издържа дълго без да изсъхва.

# 279
  • У дома
Преди да забравя да кажа и за телта. Влязох в Jo-Ann Fabrics в неделя и ми се зави свят от разнообразието на размери, че и цветове тел за цветя. Не знам в кои щати има магазини, но си заслужава.

Та така... при вендърите се снимах с Майк Маккери, Норман Дейвис и един сладур Джеймс Розел.
Видях много красиви неща от желатин, но си взех формичка само за пеперуди.
При щанда на Америкалър се заприказвахме и стана дума, че те изнасят доста за Европа, но още не са в БГ, може и да грешат.
В залата с тортите стигнах на бегом последния половин час. Снимах си на бързи обороти, докато не се сблъсках с жена на средна възраст и то пред торта с ориентал уърк. Аз като Бай Ганьо се плеснах по гърдите и се похвалих, че съм пробвала, макар и доста по-плескано. Жената се оказа професор в някакъв колеж и веднага си призна, че при ориентал уърк вместо да обръща тортата сто пъти си мами, т.е. лепи всичко стърчащо от роял айсинг допълнително, вече изсъхнало, защото е по лесно. Каза на всяка цена да си взема членство, защото става много обмяна на информация и че от всеки клас има полза. Тя е преподавател и все още посещава разни курсове от време на време.
Та от сладката приказка изгубих ценни мин, накрая на бързи обороти се опитах да прегледам последните редове и хоп, изведнъж тъмница. Ама аз тарикат, нали имам светкавица, стоя и снимам. Дойдоха няколко човека, бутат ме към вратата, аз обяснявам, че мога и там да преспя, а те не, та не, марш.

Като цяло, от пиле мляко имаше, но си иска състояние всичко, което харесаш да имаш. На знаменитостите като им казах, че ми е хоби, чак ми завидяха - казаха, че сигурно се наслаждавам повече на тортоправенето от тях. Представете си колко недоволни клиенти и главоболия имат и те.
Преподавателката, с която говорих каза, че и тя е по-доволна, че и повече пари прави като преподава, отколкото докато е работила с клиенти.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 05:49 от Atalanta

# 280
  • Canada
Atalanta,тия няколко човека хич не са били прави.Що не каза,че няколко десетки девойки чакар да разказваш подробно,а те така грубо.... #2gunfire
Сега гледах рецептата на Скот Уули за неговата паста.Там си казва,че ако заменяме трагаканта с тайлоза,то тя трабва да се намали.Може и да има разлика,но аз лично ще я усетя след мноооого направени цветя Mr. Green
Кои са тия други рецепти за моделиране?Фондана ли имаш предвид?И правилно ли разбирам,че ако си правя паста остатъка захар трябва да го добавя след 12-24 часа престой?Може и от късния час да е,но не схванах Wink

# 281
Atalanta бре жена , ми ти си вядяла целия Кейк Челъндж там  Laughing Джейм Розел прави такива цветя че просто ти скрива шапката . Майк Макери миналата седмица спечели Челънджа за Улица Сезам . Ей трябваше да се кача на колата и да дойда - дори и само да "зяпам" .

Уилтънския Гъм Текс не е Трагакант и вид растителен гъм . Че то и готовия им гъм пейст е ронлив . Аз заменях трагакант в рецептата на Scott Wooley  с Tylose ! Тогава направих половин доза по неговата и половин доза по рецептата на Никълъс Лодж - никаква разлика нямаше . Получи се еластично като дъвка тесто което съхне много бързо , но е здраво !

# 282
  • Canada
Къде да ди гледам тези предизвикателства?Някъде в нета,на запис,на живо...Хич не е честно само вие да си се радвате на такива майстори Sad

# 283
  • У дома
http://s58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/ISEC/  Най-после, ето и албума.

Рая, душа, много изпусна. Така щеше да ми е приятно да имам дружка...

# 284
Най-после, ето и албума.

Да, ама на мен ми иска парола ...  Sad

Общи условия

Активация на акаунт