Хитринки за всякакъв случай - 4

• 108 009
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
обилно полят бял памучен пуловер с червено вино...как се чисти newsm78

Аз съм чистила петно от червено вино с разтворена лимонена киселина, но за голямо петно не зная дали ще стане.

# 361
намерих този сайт с много съвети в дясно за всичко http://www.chi100.bg/blog/?p=366#more-366

# 362
Симба, кърпичките са идеални за всякакво пране-бяло, цветно, тъмно и дрехите се запазват чудесно. Единственият им недостатък е че са скъпички но като знаеш гарантирано че не си окипазяваш дрехите, струва си Mr. Green

# 363
Вие май нещо не разбрахте. Това, което показах не са цветоулавящите кърпички, а препарат специално за възстановяване на боядисани при пране дрехи.

# 364
Вие май нещо не разбрахте. Това, което показах не са цветоулавящите кърпички, а препарат специално за възстановяване на боядисани при пране дрехи.

Аз разбрах!  Peace Цветоулавящите ги ползвам отдавна и съм много доволна   Peace Тези изглеждат различно  Mr. Green

# 365
Ама това не са кърпички, а е прах. Може да се ползва в пералнята и на ръка.

В смисъл?

# 366
Гес, шегувам се Hug
момичетата не внимават много  bouquet
Пък и темата ми е весела, да не кажа смешна...

# 367
  • София
За да не е само въпроса за кърпите - боядисани от плодове/зеленчуци пластмасови съдове/повърхности се почистват лесно с ябълков оцет  Peace
А това ми е толкова досадно  ooooh! Има бутон "Извести", защо не се възползвате от него?

Ааа, супер е това за оцета. Simple Smile Ще го пробвам днес.

А за "Записа", ами "Извести" ти праща мейл при всеки нов отговор, което е доста досадно, а темите, в които си пуснал запис, ти излизат в "Нови отговори на моите публикации".

# 368
Момичета, ще кажете ли как успявате да изперете захабени кърпи?  Praynig

Преди време свекърва ми ме светна за много ефикасен метод за почистване на захабени кърпи. Кърпите се натъркват с хлебна сода и се оставят да покиснат в гореща вода, в която също има сложена сода. След това се перат в пералня. Резултата е уникален.

# 369
А това ми е толкова досадно  ooooh! Има бутон "Извести", защо не се възползвате от него?
...А за "Записа", ами "Извести" ти праща мейл при всеки нов отговор, което е доста досадно, а темите, в които си пуснал запис, ти излизат в "Нови отговори на моите публикации".
И двете сте прави.

Ето една хитринка от Мама по казуса:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=442683.msg13620661#msg13620661

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 23:22 от b2

# 370
Момичета, ще кажете ли как успявате да изперете захабени кърпи?  Praynig

Преди време свекърва ми ме светна за много ефикасен метод за почистване на захабени кърпи. Кърпите се натъркват с хлебна сода и се оставят да покиснат в гореща вода, в която също има сложена сода. След това се перат в пералня. Резултата е уникален.

За сода бикарбонат говорим, нали? Уж съм наясно със содите, но пак да питам. Имам няколко позахабени кърпи и мога да се възползвам от този съвет  bouquet.

# 371
точно така polin_a, става въпрос за сода бикарбонат. Дано и ти да можеш да разрешиш проблема със захабените кърпи.

# 372
Един трик за зелено авокадо. Ако ви трябва да узрее по-бързо, да е меко, а вие сте го купили току-що и е твърдо- намажете кората с лимон и го завийте във вестник. След няколко часа е готово за консумация. По нова година така форсирахме един кашон авокадо- работи без грешка!

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 17:11 от monda

# 373
Един трик за зелено авокадо. Ако ви трябва да узрее по-бързо, да е меко, а вие сте го купили току-що и е твърдо- намажете кората с лимон и го завийте във вестник. След няколко дни е готово за консумация. По нова година така форсирахме един кашон авокадо- работи без грешка!
Благодаря, още днес ще пробвам.

# 374
...Дано още не си правила нищо със злополучно боядисаните дрехи.
Има препарати, които оправят подобни поразии. Например

Този специално го има в България - в Билла, Карфур, Кауфланд го гледах и по малките магазинчета.
                         В 'Билла' има препарати на тази фирма, но конкретно този го нямаше в началото на седмицата. Ако някой го е виждал в конкретен магазин нека драсне къде. И ориентировъчно някаква цена.

Общи условия

Активация на акаунт