Хитринки за всякакъв случай - 4

• 107 958
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
За лепило някой беше казал с олио (не съм пробвала още).

# 271
# 272
Ей, това фугите са страшна пила!  Mr. Green
Зачекна ми се нещо нокътя и нали съм с дънки ме домързя да стана и си го запилих на дънките. Вярно позаглади се, но пак ме дразнеше леко. И като отидох до тоалетна го пилнах на фугата и останах удивена! Ей тая хитринка ще се ползва често!  Grinning

# 273
 Laughing Радвам се, че има доволни от фугите  Mr. Green

# 274
Теракот и плочки - фугите се почистват без никакво търкане, като се напръскат с белина Аче и след това се обират с мопа.

препоръчаха ми за миене на цялата баня белина Аче в шишенце с помпа да се напръска цялата, да престои и после да се отмие. Ставало много лесно без търкане, но ме притеснява да не побелеят плочките или да не се матират. Имате ли впечатления?
Ако има значение цвета им е син и бял - за сините се притеснявам

# 275
така почиствам едната баня на приземния етаж, че е много влажно и зимата(не живеем там)мухлясва.изчиства супер, но пръскам много бързо и бягам че много мирише.и моята е с плочки в синьо и бяло, и ако не измиеш идеално с вода побелява

# 276
Да за миризмата ясно  Sick А като я миеш ползаш ли гъба/четка за по-хубаво изплаквани или само със струята на душа

# 277
да, гъба.най побелява ниско долу по стените

# 278
тровите се нахалост, ей

# 279
така е.обаче става лесно, бързо, без никакво търкане буквално светва и е евтино

# 280
  • Gone with the wind
За да не е само запис в тази страхотна тема - Когато режа лук, пускам аспиратора и режа под него, така не ми люти на очите.

Друга хитринка е след като обелите лука, да го накиснете за 5-10мин. във вода и чак тогава да го нарежете (естествено практикувам това само с лука за готвене, салатния няма нужда от накисване) . 

# 281
В кухнята сложихме нова мивка - алпака. Мислех, че водата ни не е твърда, но се оказа, че като изсъхне, остават бели петна по нея и много се дразня.
Намерих начин как да стои лъскава поне една седмица - след като я измия хубаво с препарат (имам и такъв Lex против котлен камък) чакам да изсъхне и полирам със следната смес: 1 супена лъжица олио и 1 супена лъжица оцет (ябълков мирише по-хубаво - става и с винен) - разбъркани хубаво и с едно памуче намазвам цялата мивка. След около 5 минути избърсвам ако има нещо с домакинска хартия.
Цяла седмица след това капките се плъзгат сякаш и не остават бели петна.
За съжаление като всичко, трябва редовно да се чисти, за да няма проблеми.
Четох, че за новите материали - инокс например - имало специални пасти за полиране - но не съм търсила.
Дано ви е полезен съвета.
Ще чакам още идеи и съвети от вас - някои от темата ми бяха много полезни.

# 282
така почиствам едната баня на приземния етаж, че е много влажно и зимата(не живеем там)мухлясва.изчиства супер, но пръскам много бързо и бягам че много мирише.и моята е с плочки в синьо и бяло, и ако не измиеш идеално с вода побелява

С какво я пpъскате тази белина?

# 283
Спят целогодишно отвити, леко облечени, но косите се потят. Даже възглавниците сменяхме - от дом. вълна, антиалергични със силикон, анатомични - няма разлика. Последно се сетих, че мога да постилам по една памучна хавлия отгоре на възглавницата, поне да попива, докато спят.
  И ние сме със същия проблем.От каква материя са завивките?Защото се оказа,че и това е от значение.Трябвало да са 100%,без ликра и тем подобни.
Момичета, не можете да оставяте децата да спят развити. Поне едно чаршафче им сложете. Моите момчета са доста "топлокръвни" (а девойката ми пък мръзне) и в началото когато заспят се изпотяват. За съжаление нямам решение на проблема. Пъхвам им внимателно кърпа на изпотеното,  мокрото да няма досег с кожата и това е. А на сутринта им казвам "фокус-мокус", и вадя кърпата Grinning

И моето дете се поти така. Като беше по-малка се потеше още повече и задължително към полунощ, преди да си легна я преобличах докато спи. От горнището на пижамата вода можех да изстискам! Никога не съм я завивала, нито обличала много, нито съм я прегрявала. като беше бебе и аз действах с няколко тензуха, които затъквах във вратлето, и ги сменях.

Казаха ми една бабина рецепта, която мисля, че й помогна да не се поти толкова, но за съжаление неприложима през този сезон - лятото в един леген с вода се накисват листа от орех и се слагат на слънце - пряко се излагат на слънчевите лъчи. Като се стопли водата се прецежда през марля и се цопва детето вътре да се плацика. Водата става кафеникава. Явно веществото, което се отделя действа по някакъв начин. Направете го лятото - мисля, че при нас имаше известен ефект.

Хитринки, за които се сещам в момента:
 - прозорци се мият страшно лесно с препарат за прозорци и домакинска хартия.
 - нацапано върху латекс се чисти най-успешно с израелските гъби "саво" гъбата да е суха
 - краставиците да не се съхраняват с други плодове и зеленчуци на едно място, тъй като отделят вещество, спомагащо за по-бързото разваляне на всичко около тях
 - мокрите кърпички за еднократна употреба, които се продават за чистене на очила, всъщност могат да се използват многократно - дори чистят стъклата по-добре като са изсъхнали, а в същото време не ги дерат като обикновените хартиени кърпички  
 -  във фризера си имам винаги ситно нарязани замразени копър, магданоз, босилек, джоджен, чубрица, целина - листа и корен - джоджена и листата целита не потъмняват, ако преди замразяване са напълно сухи

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 00:56 от Делфин

# 284
така е.обаче става лесно, бързо, без никакво търкане буквално светва и е евтино
                           Така е, обаче хванеш ли алергия или нещо друго... ще се видиш в много неприятно приключение. По-добре малко повече търкане  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт