Бихте ли пуснали мъжа си сам на море?

• 10 033
  • 192
  •   1
Отговори
# 120
  • Boston, MA
Аз бих го окачествила като несериозно (отказването на командировка по подобна причина) и ако съм работодател, ще се замисля много за този работещ. В края на краищата той не си изпълнява служебните задължения заради някаква прищявка, за мен това е недопустимо.

Ходила съм в командировка, когато синът ми, изключително кърмено бебе, беше на 5 месеца, на другия край на страната, помпах цяла седмица сутрин, обед, вечер и през нощта. Разбирате как ми звучи извинението "жена ми не ме пуска".

# 121
Аз бих го окачествила като несериозно (отказването на командировка по подобна причина) и ако съм работодател, ще се замисля много за този работещ. В края на краищата той не си изпълнява служебните задължения заради някаква прищявка, за мен това е недопустимо ...

Няма работодател, който да има контрол над свободното ми време. То е само и единствено за семейството ми. Ако ми поеме разходите да се връщам в рамките на работния ден или те да дойдат с мен става, иначе не виждам що за наглост е да очаква от мен да ги зарежа.

# 122
Аз бих го окачествила като несериозно (отказването на командировка по подобна причина) и ако съм работодател, ще се замисля много за този работещ. В края на краищата той не си изпълнява служебните задължения заради някаква прищявка, за мен това е недопустимо.

аз също бих се замислила доста
а при втори и следващ отказ--ще си наема друг работник
особено пък в тази криза

в някои отрасли командировката е просто част от работата
това строителство туризъм.....
,там пък е абсолютно задължително

сори ,изместихме малко темата

# 123
Жалки душици са хората, които по какъвто и да е повод се смеят на някой друг.

Peace
Жалки душици са хора, които пренебрегват правилата в семейството, от страх, че някакви си чужди, непознати хора ще им се смеят за нещо, от което те самите (и половинките им) изпитват нужда.

Чакай малко, кои правила в семейството? Тези, които и двамата са ги устновили, или тези, които е наложила жената, за да не и се накърнява кефа?

И за какво свободно време говориш, командировката се заплаща и при подписване на договор това е част от работата.
Който не си чете договорите, преди да ги подпише, никой не му е крив.

# 124
На море, на планина, навсякъде го 'пускам".
И той ме пуска, дори вчера се прибрах от самостоятелна ваканция.

# 125
  • Boston, MA
Аз бих го окачествила като несериозно (отказването на командировка по подобна причина) и ако съм работодател, ще се замисля много за този работещ. В края на краищата той не си изпълнява служебните задължения заради някаква прищявка, за мен това е недопустимо ...

Няма работодател, който да има контрол над свободното ми време. То е само и единствено за семейството ми. Ако ми поеме разходите да се връщам в рамките на работния ден или те да дойдат с мен става, иначе не виждам що за наглост е да очаква от мен да ги зарежа.

Е, де. Ако комадировката ти е до Лондон примерно, всяка вечер ли ще се връщаш, или цялото семейство ще дойде с теб? Нито едното.

# 126
Чакай малко, кои правила в семейството? Тези, които и двамата са ги устновили, или тези, които е наложила жената, за да не и се накърнява кефа?

И за какво свободно време говориш, командировката се заплаща и при подписване на договор това е част от работата.
Който не си чете договорите, преди да ги подпише, никой не му е крив.

Щом той казва на шефа си, че не става, значи е взел решение, въз основа на обсъждането в семейството.
Щом е подписал подобен договор, да си плаща неустойките, парите не са от значение за мен, поне не толкова, колкото мъжа ми и детето.

Е, де. Ако комадировката ти е до Лондон примерно, всяка вечер ли ще се връщаш, или цялото семейство ще дойде с теб? Нито едното.

Ще плати за цялото ми семейство.

Да ви кажа, от една страна съм служител, хората са разбрани и не искат от мен да работя извънредно, но работя в почивните дни, без да ме карат, работата ми доставя удоволстие и мога да я работя от вкъщи, когато другите спят.

От друга страна съм работодател, никога не пипам от личното време на служителите, някои от тях дори си изключват телефоните след 18 ч. Ако проявят желание да поемат работата в събота и неделя и по празницте, ок, иначе поемаме ние с мъжа ми, обикновено ходи с детето. Но никога не бих си позволила да ги задължа чрез договор или устно, че трябва да го направят.

# 127
В работата ни се налага често ходене командировки за по 1-2 дни, т.к. организацията ни е страна по хиляди искове и за явяване в заседание или на опис, понякога трябва да се пътува до провинцията.

Почти всички колеги сме семейни с по-малки или с по-големи деца. Ей вярвайте ми, досега никой не е правил сцени, че видите ли, и едно, при това служебно отсъствие от къщи е = на изневяра.
Сигурно всички без изключение сме аморални и безотговорни към семействата си, а половинките ни са прости и загубени щом не правят командировките на проблем, застрашаващ семейството. Joy

# 128
  • Boston, MA
Ми, Никол, кво да ти кажа, има работа и работа, има срокове, които не питат за свободното време със семейството. Идеален, но и идеализиран вариант е твоят, няма спор.

... Ще плати за цялото ми семейство.
...

А за този работодател и аз искам да работя, свързвай ме.

Супер много изместихме темата, съжалявам.

# 129
Не не бих ,а и той не би тръгнал без мен и детето.

# 130
Ми, Никол, кво да ти кажа, има работа и работа, има срокове, които не питат за свободното време със семейството. Идеален, но и идеализиран вариант е твоят, няма спор ...

Подбор на персонал. За всяка дейност си подбираш подходящия човек. Аз например съм анемала майка с мъж полицай, с ясната мисъл, че тя е може да разчита на него, защото е на смени. Водила си е детето в офиса, оставала си е, когато е болно и т.н. И други необвързани, ако искам да са ми на 100% разположение. А сроковете са си наша грижа, не тяхна, като е могат те, ние поемаме.

# 131
Не, не бих го пуснала сам на море!  Naughty

# 132
Аз не мога да си представя нормален мъж, който ще иска да иде на море без жена си и децата си.  Shocked
Такова чудо не съм виждала с очите си, добре, че е форума да разбера, че има такива случаи нейде по света.  ooooh!

За пълната свобода съм, и в нашето семейство сме много отворени, но сам на море?  Laughing Звучи ми като тъп виц. Никога не би отишъл, никога не би даже си го помислил. Нелепо е.  ooooh!

Сега е 4 дена в чужбина командировка, то бяха такива раздели с децата, чак ме ядоса, особено с бебето - понеже до сега не се е делил от нея за 4 дена, то бяха целувки, то приказки колко ще порасне докато се върне.  За мен това е нормален баща, съпруг и мъж.  Иначе аз го пускам и на луната ако иска, релаксирам без него /за няколко дни де/ - мама ми готви и ми носи скара, бабите ми помагат за децата.  Laughing

# 133
Изместихте темата до джафкане за командировки, коя колко е ларж и на коя мъжа и е чехлар, понеже не го пуска на монтаж в провинцията....в темата става дума за МОРЕ С ПРИЯТЕЛЧЕТА  Peace ....аз лично си го представям като да се съберем старата тайфа от преди брака и да си припомним добрите стари времена - алкохол, дрога и секс нон-стоп. Пускате или не пускате?  Wink

# 134
в темата става дума за МОРЕ С ПРИЯТЕЛЧЕТА  Peace ....аз лично си го представям като да се съберем старата тайфа от преди брака и да си припомним добрите стари времена - алкохол, дрога и секс нон-стоп. Пускате или не пускате?  Wink

Няма такава тайфа моя мъж, отчуждили са се доста със старите си приятели, събират се само курса от година на година. Има един близък, който живее на морето и не само, че го пускам, но дори е ходил няколко пъти да му гостува за по два дни.
Все едно той да не ме пусне, ако искам да гостувам на приятелките си от Бургас. Как ще стане тази работа със забраната, ще ме спре с пушка на вратата ли?  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт