Учредено вещно право на ползване

• 32 756
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
А това основание ли е да разваля предварителния договор, защото в момента на подписването на предварителния договор Продавача декларира, че имота няма ограничени вещни права. Продавача се задължава да предаде имота чист в деня на изповядване на сделката, но аз искам да разваля предварителния договор и да ми се върне обратно капарото.

# 76
  • Бургас
Стефани, трудно ми е да отговоря без да съм запозната с конкретния случай и документите. По принцип имаш право да развалиш договора, но пак по принцип е възможно докато стигнете до окончателен договор правото на ползване да се прекрати /родителите да се откажат от него/. И развалянето си има особености - писмена форма, покана за изпълнение и др.

# 77
Да, разбирам. Благодаря ти Марид.   Praynig

# 78
  Здравейте,
искам да помоля за малко информация и ще съм Ви много благодарна ако ми я дадете Simple Smile
Собственичка съм на апартамент, а майка ми е с учредено право на ползване до живот. Апартамента е закупен при развода на родителите ми,но тогава все още съм била малолетна.
Интересувам се дали майка ми има право да живее с трети човек в него,без да иска разрешение от мен за това?

# 79
Здравейте, отново бих искала да ви попитам нещо: колко време на практика минава от входирането на искова молба в съда и образуване и насрочване на дело. Вече втори месец минава, а нищо не се случва. Само чакам... Наясно съм със свръхнатовареността на съда и за това се питам как ще се развият нещата като продължителност във времето...

# 80
Здравейте, знам че темата е стара, но имам въпрос в тази насока.
Учредено е вещно право на ползване върху (водоизточник), има нотариално заверен договор, но това право на ползване така и не е вписано в имотния регистър, като вид тежест по партида на имота.
Въпроса е, до колко това учредено право на ползване се явява тежест в този случай и възможно ли е в описаната ситуация този в чиято полза е учредено правото да има претенции ако му се спре правото на ползване.
Допълнителен щрих е, че лицето собственик, учредило това право, е починало и няма нови договорки (устни или писмени) между наследниците и ползвателя.

Общи условия

Активация на акаунт