''Парфюмни размисли и страсти'' 34

• 19 680
  • 516
  •   1
Отговори
# 495
  • In The Middle Of Nowhere
Като стана въпрос за звездни парфюми се чудя как Бионсе не е извадила неин още(нали е мн популярна напоследък) или аз съм назад с материала  newsm78

# 496
А и не знам защо мислиш, че няма тоалетна вода, но сега погледнах във Фрагранса - има от 100 мл.

Едт във Фрагранса е Addict eau fraiche.

Аз гледах тук http://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Addict-215.html

# 497
  • София
А и не знам защо мислиш, че няма тоалетна вода, но сега погледнах във Фрагранса - има от 100 мл.

Едт във Фрагранса е Addict eau fraiche.

Аз гледах тук http://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Addict-215.html

И там е същото. ЕДТ на Адикт е Eau Fraiche, чиято бутилка е различна от тази на ЕДП-то....

# 498
  • София
Мхъм. Точно така е както казват Карън и Ноар. Peace

# 499
Някой може ли да ми каже цената на Черният жасмин в БЗ?

# 500
  • София
Мммм, да не те излъжа, аз имам 100ца от там, беше около 200лв ама колко точно...зимата е купуван.

# 501
Да, прави сте!  Peace

# 502
Като стана въпрос за звездни парфюми се чудя как Бионсе не е извадила неин още(нали е мн популярна напоследък) или аз съм назад с материала  newsm78

Бионсе има 2 нейни парфюма при това доста отдавна в сътрудничество с Tommy Hilfieger - True Star i True Star Gold.

# 503
  • In The Middle Of Nowhere
Аз точно True Star гледах, но понеже видях, че е с марка Tommy Hilfieger и затова реших, че не е лично неин  Confused както и другият.
А като аромат как са?

# 504
Мммм, да не те излъжа, аз имам 100ца от там, беше около 200лв ама колко точно...зимата е купуван.

Да, знам и аз приблизителната, ама точна ми трябва. Hug

Който имаше мейла на БЗ нека да го даде пак, да ги питам.  bouquet

# 505
  • София

Който имаше мейла на БЗ нека да го даде пак, да ги питам.  bouquet

bz3@beautyzone.bg - на мен ми отговориха за нула време... ама не помня кой БЗ беше това, май Mall of Sofia....

# 506

Бионсе има 2 нейни парфюма при това доста отдавна в сътрудничество с Tommy Hilfieger - True Star i True Star Gold.

Познавам само Голд версията. Ползвах я преди доста години и много я харесвах. И до ден днешен пазя флакона - аромата се е запазил и понякога си го подушвам - на мен лично веднага ми създава асоциация за онези големи фуниевидни градински цветя (кала или нещо от сорта) тези на които тичинките боядисваха. Не че мирише тоно като тях, но определено има някаква одобна цветна хладна нотка.  Има и лека кисела (зелено-цитрусова) жилка. Според мен е разкошен, и досега не съм помирисвала нищо което наподобява дори бегло аромата му. И още една странна подробност - не става за пръскане върху дрехи, защото оставя леко мазни петна, консистенцията му е малко като олио. Бях чела някъде че това се дължало на определена съставка, но не помня на коя точно.
Уффф... защо ми трябваше да се подсещам сега за него - пак ми се прииска да го имам  ooooh!

# 507

Който имаше мейла на БЗ нека да го даде пак, да ги питам.  bouquet

bz3@beautyzone.bg - на мен ми отговориха за нула време... ама не помня кой БЗ беше това, май Mall of Sofia....

Благодаря ти.  bouquet Писах им сега, да видим на мен бързо ли ще отговорят. Laughing

# 508
Моичета, много мислих по нещо което беше подхвърлено в тази тема - че в БГ си нямаме сайт от типа на фрагрантика, в който информацията за парфюмите да е систематизирана и да има подробни коментари за аромата. Това наистина улеснява търсенето когато човек иска да се запознае отблизо с даден аромат. А какво да правят хората които не чак толкова на ти с английския. А и тук си имаме много запознати ценителки, които биха могли да дадат много по-изчерпателни и красиви описания на ароматите които познават. Та нещо ме загложди тази мисъл от вчера и в момента съм в процес на създаване на такъв тип сайтче. Засега ще го пусна на безплатна платформа в дир.бг, но там за съжаление няма много свободно пространство и т.н. така че ако има интерес мога да кача собствен сайт с доста повече възможности и да прехвърля там дадените дотогава мнения. Та така - като е готово сайтчето ще ви го покажа и дано заедно го напълним с полезна информация.  Hug
На мен идеята страшно ми допада. Тук мненията се губят и изчезват с приключването на темата. Ще е хубаво да се систематизират някъде.
С удоволствие ще си копи-пейстна писаниците, когато си готова. thumbsup

Всъщност на мен идеята ми дойде доста отдавна и вече съм стигнала до някъде с разработката.

За съжаление е много трудно, понеже сама търся матерали от много източници, превеждам всичко, пиша авторски статии, понеже не искам да крада чужд труд ...

Ето резултата дотук: www.perfumewiki.net

Енциклопедията има собствен домейн. Качвам история, съставки, каквото намеря.

Можете да следите развитието и да помагате, с каквото можете, например отзиви  Blush

Аз чак сега влизам и нямам време да чета темата, ама да ти отговоря: този сайт съм си го сложила във фаворитите, но досега не съм успяла да го разгледам обстойно. Незнаех, че ти се занимаваш с него.  bouquet

# 509
  • Враца
Цитат
Този на Леона предполагам го имаш от чужбина...тука не съм го виждала.

Подарък ми е , но е от тука от ЛР. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт