Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 89

• 46 575
  • 373
  •   1
Отговори
# 225
Бобси според мен в Бг фондан казват на друго не на моделиращата маса . Мисля че се затопля и се използва за заливане на сладки и прочие...

# 226
Скай, направила си  страхотна торта. Имам само един въпрос. След целувка превръща ли се в принц/принцеса  Wink ?
 Grinning

# 227
Rumqnka моя Маккуин е точно с шоколадовото тесто на Van444eto. Страхотен вкус и сравнително лесно се работи с него(като за новак). Ванче благодаря за рецептата и подробните обяснения. Влюбих се в това тесто smile3525. Поздравления за всички показани торти.

# 228
  • Plovdiv->Toronto

Не е точно торта, но къпкейкс с батъркйийм с аромат "виолетка", плюс малко боичка  Mr. Green.
Вдъхнових се от една съседна тема, за чийзкейк с виолетки. Никога не съм им била особен фен, но сега нали няма Mr. Green, обърнах града да търся. Има в магазините за бонбони - минтс с аромат виолетка и рулца английски "парма" виолетки. Стана божествен вкус Praynig, направо не можем да се спрем из къщи, от 18 ми останаха 4 за 2 дена  Embarassed Simple Smile ...

Едно въпросченце, има ли такова нещо стабилен батъркрийм, който не се стопява на стайна температура. Моите след 10 мин започват леко да се стичат, само с масло и 2 лъж. мляко ми е рецептата Laughing.  Без промишлен маргарин няма да стане, ама все пак да е вкусно Confused, благодаря предварително за рецепти  Peace ....
Или, с какво друго може да се шприцова, и да не се топи? Сметана и захар? Не ми се вятва да издържи час два три  примерно  Thinking ...

# 229
Ели трябва да е кръстинг бътъркрийм, аз имам една рецепта
Цитат

Ingredients

2 pounds sifted confectioners’ (powdered) sugar
1/2 cup or 1 stick of softened butter
1 1/2 cups solid vegetable shortening
2 tablespoons clear vanilla extract
1/3 cup water for icing the cake -or-
1/4 cup water for stiff consistency
1/4 teaspoon imitation almond extract

Directions

Cream butter, shortening and extracts. Gradually add confectioners’ sugar and water. Mix thoroughly on medium speed (hand mixer), or low speed (stand mixer) until smooth and creamy. Do not over mix or mix on high speed.

If you want a whiter icing try to use butter without all the dyes which can be found at the Natural food stores. If you want a stiffer icing use 1/4 cup of water. If you live where it is humid, you can add meringue powder 1 - 2 tablespoons.

If you want a very smooth, iced cake, let the cake sit for 15 minutes after icing. Then smooth with the non-printed side of a Viva paper towel. Viva towels do not have a pattern. The icing will take the patterns of printed paper towels. Bounty paper towels have a diamond pattern which can be transferred to the icing.

Можеш да си го "разкрасяваш" с каквито искаш аромати  Peace

Сега се сещам, че обещах на Рая да пусна рецептата за Йелоу кейк, който изпробвах, ще го направя малко по-късно.

# 230
  • Plovdiv->Toronto
Мерси Клер, безценна си   bouquet ! Отивам да утрепя още кило пудра захар. Напоследък продавачките ме гледат странно с тези количества захар  Twisted Evil ....

# 231
  • Пловдив
Ели, супер къпкейксчета си направила.

Като гледам май само вие отвъд океана пишете. В Бг повечето го раздават отпускарки май  Thinking

На предната страница имаше и една страхотна жаба... ама пусто не помня на кой.

Аз се позагубих малко, но си имах задачки-закачки.

# 232
Олее,Пепи,какво е това производство?Страхотни са!А чийза е толкова съблазнителен...

# 233
  • София
Ели, много красиви кексчета, никога не мога да направя толкова равномерно надути, а това шприцоване изглежда така семпло-красиво, но хич не ми е лесно да го направя:)))

Пепи, тази твоя прецизност е нещо, което трябва да ида да оттренирам в Тибет, може би...цял живот няма да ми стигне да го науча това търпение за доизпипване...

В този смисъл - тортата за РД на съпруга ми днес:)

още 1 2

# 234
Дими,Честит празник на съпруга ти!Много щастие желая на цялото ви семейство!
Ама нещо не мога да схвана идеята на тортата...тримата се носите по вълните на живота?!    newsm78      Но фигурите ми харесват,напомнят ми нещо...но какво?Мозъка ми отказва...вече.    Mr. Green   

# 235
краси.мира това е Крокодила Гена Peace

dimitrina73 Честит празник на съпруга ти! Много сладка торта.

_Пепи_ страшна производителност. Няма ли да си дадеш малко почивка бре жена?

eli_c иде ми да изям монитора.

# 236
След подобни шедьоври ме е малко срам, но пък пускам и моите торти както бях обещала. Най-важното е, че ги харесаха децата  Grinning
Между другото страшни перипетии с този трансфер  Crazy За малко да стане пълен провал. Понеже реших да рисувам с разтопен шоколад ми се стори малко твърд и по спомен му сложих сметана, за за омекне малко  ooooh! Пълна скръб, пресече се и стана на една търда безформена маса, добре че имах още... Чак после (след дъжд качулка) си опресних спомените с четене и се установи, че сметана се добавя на млечния шоколад, а на натуралния се добавя масло... Ще го знам следващия път от личен опит Whistling
Следващия път ще предпочета и да направя картинките върху канцеларски джоб или хартия за печене предварително, че сега от бързане нямах друг избор и рисувах направо върху тортите. При всички случаи е много забавно, а от съсипания шоколад направихме шоколадови бонбони  Grinning
Още веднъж ви благодаря много!  Hug  bouquet

# 237
Олеееееееее Пепи, като прословутата реклама "О, Пепи"....страшна производителност, ама от теб аз не съм и очаквала друго.
Дими, незнам в Тибет или извън Тибет, ама ще трябва личен Гуро да си назначим. Да ни успокоява, за да достигнем до духовното съвършенство. Незнам на йога ли да се записвам, асани ли да правя, челни стойки ли....за да докараме това.
Пепи върха си!

Дими, ЧРД на Милото! Да е здрав и много да ви обича. Героите са супер, веднага ги разпознах.  ura

Ели, тия къпкейкове са супер сполучливи. Незнам за масления крем, аз имам да правя един куп неща за сряда, но реших моите да ги направя отгоре с бял ганаш, оцветен с боя...би трябвало да се получи newsm78

fata morgana
  хубави са ти тортите....важното е че си успяла и шоколада да спасиш

# 238
  • София
Дими, честит ти рожденик! а  тортата е чудесна, и Гена и Чебурашка ми харесват много, ама Шапокряк направо ми събра погледа  #Crazy страхотно моделиране!!! Следващият път му пожелавам на съпруга ти целия влак да му направиш  Laughing

Пепи, каква продукция само!!!

Фата моргана, получили са се приятни и нежни на вид торти, за вкуса - не се и съмнявам!

И да ви разкажа за моите перипетии с Шоколадовия фъдж кейк, който пусна Clairette. Първо  тръгвам да пека в новата сърцевидна форма и ... тестото почва да изтича по пекарската хартия изпод формата  Close вадя, местя в друга, уж по-равна тава - същата история  Sick Що така  с тая форма newsm78 Изпекоха се криво ляво двата блата, направих им един крем тип бърз ганаш (към 700 мл. разбита сладкарска сметана добавих 200 гр. течен шоколад и разбих - чудесно се получи) и оставих да отлежава. Междувременно със сестра ми дегустирахме остатъка от крема с изрезките - ммм, решихме, че ще е вкусна торта. Ама - не! като я разрязахме на другия ден, блатовете бяха направо втеклясали  Sick
Самата декорация беше непретенциозна, но и не много успешна в частта й на шоколадовата глазура: http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/2#141 която моят су-шеф (сестра ми), не разби добре с олиото и се получи този "ефект" е средата на сръцето, а при пренасянето в чиста чиния се напука на места  ooooh!

И последно - от Новажел в Пловдив си напазарувах кувертюр натурален 2 кг. гръцки за 7.6 лв. кг. и на копчета италиански  х 4,2 кг. (последния го продават вече насипно - явно не им се щеда връщат клиенти, никак не е лош).

# 239
  • Plovdiv->Toronto
Хихи Румя, големи перипетии, су-шефа защо така те ядосва, трябва още да я тренираш  Laughing ...
Мерси на всички, Стаси, Дарилка, и аз бих шприцовала с ганаш ако знам че ще стои като хората  Rolling Eyes,
трябва да пробвам ...
Бравос Моргана, Дими, страшни торти, за Пепи да не говорим  Shocked, колко гладко и чисто ...

Пепина, ти с какво шприцоваш  Mr. Green ....

Общи условия

Активация на акаунт