Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 89

• 46 567
  • 373
  •   1
Отговори
# 240
Пепи, перфектни торти както винаги.Сигурно се иска голямо търпение.
Dimitrina 73 честит ти рожденник. Много ми хареса крокодила Гена. Напомни ми за детството.
Fata morgana много симпатични тортички.Сигурно са били много вкусни.
Rumya не се ядосвай.Всеки има лоши дни. А тортата всъщност излежда доста добре.

Ето от мен една домашна торта с мнооого сироп и мнооого крем. Едвам я пренесохме на двайсетина километра от нас. Обаче мъжът ми така ги иска, цитирам: "да капе като вдигна вилицата". Е не с вилица, а с лъжица я яде. Joy hahaha

# 241
  • София
Здравейте,
и аз да се запиша с три тортички

# 242
абе Стефи,браво бе,страхотни са и трите  Hug. Обаче розите ти са.... ох,много ми харесват,аз правя предимно рози (други цветя почти не мога),ама твоите са много по- добри. Може ли стъпка по стъпка как ги правиш и от какво тесто са?

# 243
  • София
Благодаря ти много. Нямам стъпка по стъпка, гледала съм веднъж на Пепи снимки, ама не можах да ги открия сега. Листенцата ги режа с половинката от кутийката от шоколадово яйце и ги изтънявам върху гъба с едно топче с дръжка и те стават леко къдрави. После като ги залепям допълнително ги понакъдрям и извивам. Обещавам да снимам другия път, дано не забравя. Hug

# 244
Браво на всички! Тортите ви са прекрасни! (май вече се заентвам с тази констатация)
Пепи , просто думи нямам за съвършенството в изработката. Само това мога да кажа в заключение newsm20

# 245
Рая   bouquet
stefibgg  уау и трите торти са прекрасни  Peace

# 246
jyltopad май само теб не съм подлагала на разпит за цветята  Joy,ама от мен не можеш да избягаш  Twisted Evil. На 12 страница видях ЦВЕТЯ и стоях там дълго време,гледах,гледах..... Ами,ако е възможно покажи ми и ти как ги изработваш (може и на лични) ,и от кои сайтове поръчваш продукти.   bouquet

# 247
  • Бургас
jyltopad ,ааааа моля не на лични и ние искаме да споделиш за изработване на цветята , моля Praynig

# 248
Това е сайтът от който си поръчвам почти всичко http://www.surbitonart.co.uk/.
За сега съм много доволна от тях, нямат издънки и продуктите им са качествени.
А за цветята случайно попаднах на един видеоклип как се правят рози (преди 4 месеца горе-долу) и от там като се запалих та спирачка нямам  Laughing
Но много ми помогна и една книжка  Sugar flowers for beginners. От там понаучих доста за техниките и за инструментите. Иначе използвам тесто, което се приготвя по рецептата от тази книга (по-късно ще сложа рецептата), но все още се доуточняваме с пропорциите. Слагам вътре gum tragacant, белтъци, желатин, мазнина, и пудра захар. Пудрата захар последния път я взех от една сладкарка тук във Варна и стана доста по-успешно от първия опит (бях взела от магазина-отвратителна е, само където и викат пудра, тя половината на кристали). Бъркам го с миксер първо и след горе-долу 10 минути става като силно лепкаво тесто от брашно. След това навън и месене, ама за сега все още експериментирам с пудра захар или нишесте е по-добре. КАто престане да ми лепне толкова силно в домакинско фолио, найлоново пликче и в хладилника поне за 24 часа.
След това изработвам центровете на цветята, остават да съхнат и те поне за 12 часа, че да не се измъкват от телчиците и чак след това се оформят цветята. Най-добре ще е да взема да снимам някой път етапите на изработка, че така само на думи  Sad става много сложно (поне за мен). Ако искаш да питаш нещо по-конкретно как става, направо задавай въпроси, пък аз до колкото мога  Embarassed ще отговарям.

# 249
 6estja много апетитна тортичка, глазура ли е това отгоре?
stefibgg  Heart Eyes гледах ,гледах и не мога да им се нагледам на твойте произведения.Браво!

Момичета аз да попитам ако няко знае:Иска ми се да направя крема с варено кондензирано мляко,Има ли значение дали млякото е подсладено или не?И като се свари, колко време е годно за употреба?В смисъл дали може да го сваря днес и да го използвам след две седмици да речем?

Намерих един онлайн магазин за сладкарскинещица.Някой може да си хареса нещо.
http://www.profysonline.com/bg/Products.aspx?CategoryID=40

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 12:43 от rumqnka

# 250
  • София
Здравейте от мен! Завърнахме се от моренцето и да се отчета с тортата която правих в деня на заминаването ни!

Само незнам, защо когато боядисвах палците бяха страхотно червено, а на другия ден когато изсъхнаха станаха мноооого тъмни!  newsm78 Та си играх с четката и чиста вода да отнемам от боята...

# 251
  • София
...
Момичета аз да попитам ако няко знае:Иска ми се да направя крема с варено кондензирано мляко,Има ли значение дали млякото е подсладено или не?И като се свари, колко време е годно за употреба?В смисъл дали може да го сваря днес и да го използвам след две седмици да речем?

...

Да, ще стане само с подсладено мляко.
Да, можеш да го ползваш вече сварено, но не отворено, до срока му на годност.

Дидка, много е красива тортата! А как залепяш горната част на палците към долната (подметката), може ли да ми обясниш?

# 252
  • София
Дидка, много е красива тортата! А как залепяш горната част на палците към долната (подметката), може ли да ми обясниш?

Руми, мерси за комплиментите! А иначе- целите палци са едно моделирах ги от съхнещата ГММ, оцветих ги, без долната част която се пада като подметка и от бяло изрязах малко за вътре за стелката.

# 253
Дидка,
многооооооо е хубава тортата. Браво! Справила си се супер. Тъкмо си мислех за теб, кво стана с тия палци, па ти се появи.
Тия палци приличат на велурени, поне така ми изглеждат. Как го постигна? И ГММ на Ирида ли ползва?
Стефи, тортите са ти уникални, много са хубави. А розите, нямам думи...аз не мога да постигна такова съвършенство.

Аз се подготвям за маратон, утре ще показвам... ooooh!

# 254
Дидке,в първия момент тези палци ми се видяха като истински,както казва Дарилка-като велурени,много са хубави и страхотен червен цвят,браво  newsm10. Как е моренцето,а? Дано да сте си изкарали страхотно. Аз съм на 200 метра от него и пак ми идва далеч Joy Жълтопад,току -що си получих пратката с телове и тичинки (от Кадемлия),имам си ММ на Ирида  Grinning ,много съм щастлива,значи вече съм готова да започвам цветята. Ако можеш направи снимки и пусни тук,че да препиша малко  Wink ,наистина само на думички е трудно. МОЛЯ   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт