Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 89

• 46 565
  • 373
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Момичета, благодаря на всяка една от вас за милите думи и отзивите. Ще съм кратка, защото пак нямам много време- за неделя имам сватбена и съм в подготовка за нея.

dimitrina73, честит рожден ден на половинката ти. "Голубой вагон" се е получил много добре. И Гена и Чебурашка и Шапокляк се разпознават, както и момента от филмчето.

fata morgana, да са ти живи и здрави близначките. А следващият път към шоколада добави малко олио Wink

eli_c, за тортите с влакчетата крема за шприцоването е маслен, а за 60-ката беше РА.

6estja, много обичам такива фомашни тортички, но пусто все време нямам за тях.

stefibgg, и трите торти са супер. Кошниците са ти запазена марка вече Simple Smile

little_sweet_didka™, семола и хубава торта. Е има си някои недостатъци, но само ние си ги забелязваме. Убедена съм, че клиентката е била във възторг.

# 256
  • София
Палците изглеждат ака като велурени, първо защото съхнещата ГММ (да на Ирида е) ми изсъхна много бързо и се напука, после боята не ми боядиса равномерно...и дефект се превърна в ефект. Момичето беше много доволна-каза че били "толкова ретро", като истински и тя каза. Да не говорим че бяха различен "номер" (едната по-голяма от другата), но момичето каза че това била сбъдната й мечта торта!  Embarassed Представям си ако я беше направила някоя от вас....колко по изпипана щеше да е!

# 257
Дидка  Hug Hug Hug.Много сполучлива торта.
Аз съм дала обещание да показвам тортите от хладилната витрина ,не съм забравила ,но съм страшно ангажирана и все не ми остава време да седна да пиша в темата.И аз като Пепи имам тази неделя свадба ,но да споделя и предишната имах пак свадба .Много скромни тортички приготвих и клиентите бяха много доволни.А за тази неделя съм ангажирана за 140 парчета .Ето една част от тортите коита правих през уйкенда и от вчера.
Тези са за свадбата ,а другите си бях за различн прозници.
img]http://storage3.album.bg/a4d/alim4030_fb627_16733392.jpg[/img]Имам още снимки ,но като стана ще пиша пак  bouquet

# 258
Rumqnka, разтопих 100гр. шоколад( някакъв евтин беше ) и добавих малко олио. Стегна почти веднага, но после се режеше лесно.

# 259
Моля ви за съвет, ще правя торта Труфел и друг съм я правила,но сега въпросът ми е дали ще се получи ако я залея с глазура от шоколад и сметана, мисля че я бях чела в готварския форум но не се спомням Марияна ли я беше пуснала или Наталина, та дали ще стане така или да си я оставя само с крема отгоре и труфелите?

# 260
Димитрина ,поздравление за твоят съпруг на патерици .Тортата е страхотна.Крокодилът Гена ,обожавам песничката от това анимационно  bouquet
Фата Моргана  Hug Hug Hug,сполучливо .
Шестия,ако знаеш как ми се хапва домашна торта и точно вчера с дъщерями си говорехме ,че при пръв свободен ден ще направя нещо домашно .Браво  Hug
Стефи и трите торти са супер  chef.Иаз тази сутрин правих кошничка.
Страхотна ,аз заливам шоколадовите торти с шоколад разреден с олио в следното съотношение.100ГР. шоколад с 4с.л. олио,става супер опитай.
Ето още торти от мен.
http://storage3.album.bg/91c/alim4041_aeb3b_16782075.jpg

# 261
да ви питам момичета - как правите тези панделки отгоре, искам да направя торта която да изглежда като опакован с панделка подарък. Как сушите за да стои обемна така панделката

# 262
  • Пловдив
да ви питам момичета - как правите тези панделки отгоре, искам да направя торта която да изглежда като опакован с панделка подарък. Как сушите за да стои обемна така панделката

Пусни сърч в тортената библиотека, като напишеш Панделка- ще ти излезнат няколко резултата  Peace

# 263
  • София
dimitroff_d, панделките, (в случаите, когато не са истински, текстилни панделки) са от някакво захарно тесто (обикновено от това, с което е покрита тортата, но друг цвят, или същия). Самата джувка може да се направи предварително и да се остави да изсъхне, както фигурките, а лентите, които обазоват тортата-подарък, се лепят върху покритието по време на самото покриване. Много съжалявам, че не мога наизуст да те насоча към линк в библотеката, където самата направа е показана, но ако потърсиш там или в Google, непременно ще намериш някое клипче, което илюстрира правенето на панделка от захарно тесто.

Благодаря ви момичета за поздравите за съпруга ми!!! Май в темата получи повече, отколкото лично от познати и близки:)))
Благодаря ви и за мнението за тортата. Тя самата торта почти не се забелязва, но не ми остана време да правя по-заслужаващи показване детайли...а ми се искаше да се постарая и на нея...Тази песничка много я харесвам и отдавна се бяхме разбрали с него, че понеже ми се правеха тези герои на торта, а синът ми едва ли ще си я пожелае, да я направя за неговия РД:))) Егоистка съм аз:)

Албенче, няма август за теб....много се радвам на разностилното ти производство, радвам се и на факта, че вече трудно някой може да каже, че сметаната ти е по-силния стил. Много добре покриваш и моделираш с РМ2 - поздравления и покажи някой път пълната хладилна витрина:)

Дидка, не мога да не отбележа твоите балетни обувчици....Дори и с помощта на ред случайности, видът им е адски автентичен и невероятен цвят...

# 264
Албенка,страшна си няма по4ивка за теб ни лете,ни зиме Hug  bouquet
поредната русалка от мен

# 265
ЧъРъДъ Дарилка   bouquet . Бъди здрава и много поводи за торти ти желая  Wink . Чакаме да видим почерпката за днес.

# 266
  • в моя свят
Момичета тъй като разбрах,че с покритията няма да се справя след злополучният ми опит реших да покрия тортата за РД-то на мъжа ми с шоколад.Та да попитам:

Цитат
Страхотна ,аз заливам шоколадовите торти с шоколад разреден с олио в следното съотношение.100ГР. шоколад с 4с.л. олио,става супер опитай.
Има ли значение какъв ще е шоколада тук?И ако използвам също и бял шоколад за надпис и украса и към него ли да прибавя олио?

# 267
  • Пловдив
И ако използвам също и бял шоколад за надпис и украса и към него ли да прибавя олио?[/color]

Белият не го разреждай с нищо. Само го разтопи на водна баня или на слаба степен в микровълновата.

Дарилка, Честит Рожден Ден и от мен. Пожелавам ти многощастливо моменти и сбъднати мечти. И не забравяй да ни почерпиш с домашно приготвена тортичка   party023

# 268
  • София
Момичета, благодаря за комплиментите, няма да крия че и аз си я харесвам тортата!
Сега ми предстоят 2! За МНОООООГО специален случай- Първия РД на синчето ми! Стискайте ми палци, че....  ooooh!

Дарилка, душата, ха честито и от мен-много късмет и здраве ти желая!

# 269
Момичета, благодаря за милите пожелания и топлите думи... bowuu

Това е последната година, в която първата цифра започва с 2, догодина с 3 ooooh!. Е както е се пееше в една песен "Остарявеме бавно, остаряваме бавно, неусетно почтиииии".
Утре в края на деня ще показвам тортата, стана невероятна вкуснааааа - Ванче правих твоя шоколадов крем, дето го пусна ония ден, а отгоре е с глазурата на Буболинката. Въобще момичета, вие ме вдъхновявате е черпя много идеи от вас.  bouquet

Та голямо готвене падна, имам и подаръци, ама утре ще разказвам и показвам Crazy

Общи условия

Активация на акаунт