За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 11

• 14 792
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
моля ви пак помагайте какво значи ако на бебо акото му е зеленикаво не беше ли че има Т или не

Премерете температурата, ако се съмнявате. На акото нищо му няма  Hug

# 121
моля ви пак помагайте какво значи ако на бебо акото му е зеленикаво не беше ли че има Т или не

Кърмиш ли? Ако бебето не е с настинало коремче и няма Т, може да си яла нещо зелено ти.

# 122
да кърмя но не съм яла нищо зелено сигорна съм бебо има 36.6 ама педи каза че е нормално /Т де че онзи ден му званяхме и той каза е жегите и след ядене е нормално до 37 даже май и малко повече аз нали си не разбирам испански и мъжа ми пита,а аз съм като ударен самолет откакто са ни изписали и незнам каде се намирам/

# 123
Благодаря на отговорилите  Simple Smile
 Малки бебета могат ли да се водят на плажа,аз живея на море ,но сме ходили без да я излагам на слънцето просто да диша въздух ,но не на плаж,не мисля че повече от час е редно да се стои с малко бебе до годинката поне ,вие как мислите ?относно храненето от бурканчето то в устата на бебето какви бактерии има че да попадат в храната то значи  примерно ,че  шишето с вода от биберона като пие има бактерии по него след като е пито един път,..аз стерилизирам шишето след като си изпие водичката някой път два пъти на деня или един,но наистина е по правилно да се отсипе в стерилен съд от бурканчето и така да се дава  

# 124
  • София
Ами, аз видях, че на Йойо плажът не му се отразяваше никак добре, а бяхме за по 30 мин, и той беше на 6 месеца. Така че само рано сутрин или след 18.00.

# 125
мами,моля ви за съвет
ето историиката на кратко:малко преди да навърши една година малката прекара тежък ротавирус,поради обезводняване влязохме в болницата-вси4ко се оправи,след месец беше отново с разстройство,овладяхме го и така от тогава насам тя се разстройва през 2 седмици,минават без температура и повръщане,ака по 2-3 пъти на ден не обилни ,но акитата са редки и слузести.жълтооранжеви на цвят(оправяме го,запо4ва се нормално хранене и след седмица и малко хоп отново ентероли,хидрасеци,ле4ебна хумана и диетата,която трябва,според педи при4ината е зъби и купихме капки Биогайа,според др(от др форум 1 майка мисли 4е е развила лактозна непоносимост и трябва да е на диета на безмле4ни храни)Според вас какво,ве4е не мога да гадая,направихме и изследванв на акото вси4ко е наред(съмнявах се за бактерия)нормална микрофлора. #Crazy

# 126
Доколкото разбирам ти кърмиш,а това е най-добрата храна при такива случаи.Според мен е добре да продължиш повече време със диета със затягащи храни и кърма,за да се даде време на стомахчето да закрепне.Може би е раздразнено от повтарящото се разстройство и малко му трябва за да започне пак.

# 127
  • София
Благодаря ви момичета  Hug Ние изкарахме ужасна нощ. Под 39 температурата не е спаднала от вчера следобяд. Не помага Хексалгин, Панадол, Нурофен, чорапи с оцет или всъщност помагат да не вдига повече. В ушите капвам два вида капки, за всеки случаи и в здравото. От днес е на Суметролим  Sad Дано се оправи, че с тази температура се измъчи детето.
За какъв период от време е нормално да се повлиае от антибиотика и да има подобрение?
An Mary знам за какво говориш. При предишното боледуване дъщеря ми беше вдигнала почти 41 градуса, беше само на 8 месеца и ми беше за първи път. Беше ужасно просто.
Пожелавам на болните дечица бъздро оздравяване.  Heart Eyes

# 128
  • София
Галина, аз пак препоръчвам БиоГайа, много добре действа!

# 129
veneraj, ако не са големи жегите, можеш да водиш детето на плажа в безопасните часове - сутрин и късен следобед. Естествено, намазано със слънцезащитен лосин, с шапка и под чадър.
meggle, дано по-бързо пада тая температура и се оправя по-бързо детенцето.
Mani4ko, от доста майки съм чувала, че крем супа от морков действа затягащо.

# 130
Meggle,след втория прием на антибиотика температурата би трябвало да спре.Суметролима май беше сутрин и вечер.Предполагам че до утре вече няма да има температура.Миналата седмица и моето беше така.Само температура-без хрема,без разстройство.3 дни продължи.Отидохме на море,и още първия ден вдигна температура.Заведох го на лекар и каза че е вирусче и няма нужда от друго освен вит Ц и капки Ксизал,защото пък с температурата се появи и един обрив по гърдичките.За няколко часа обрива изчезна,но температурата остана.На третия ден го заведох пак на лекаря,и тогава вече изписа антибиотик.След първия прием температурата спря.Но пък 3 дни все над 39 беше.Сваля я за 3 часа,и пак се вдига. ThinkingДоктора каза,че и от самата температура намаля имунната защита и може много лесно да лепне и някаква бактериална инфекция Thinking

# 131
Да кърмя я и то основно,защото ве4е не ще и да близне от тези храни,от диетата,но и аз така реших ще я оставя на кърма и солетки,сухари еи такива неща наколко дена за да се поупокои малко,Биогайата и да видим какво ще стане,мн се уморих да я мъ4а да яде неща които не иска  Cry

# 132
  • София
galina_743 много ме успокои, благодаря  Hug Точно защото ни предстои море, освен това всеки момент чакам да й пробият 2 кътника и от тази температура съвсем ще й падне имунната защита и това също надделя при решението ми да й дам Суметролим. То всъщност е Бисептол. Дано утре да е по-добре вече. Сега спи.
Много Ви благодаря на всички още веднъж  Hug

# 133
  • София
veneraj, ако не е много жега, можеш да водиш детето на плажа в безопасните часове - сутрин и късен следобед, под чадър и общо взето да не го пече пряко докато слънцето е както се казва "силно". понеже видях че бебето ти е на 4 месеца и половина, преди да го мажеш със слънцезащитно попитай педиатъра си, не си спомням дали и кой точно крем беше за толкоз малко бебе. аз сина ми не съм го мазала, той се роди юли и когато сме ходили навън докато е бил толкоз малък, просто съм се старала максимално да е на сянка докато пече Peace

мегле, за Т опитай ако искаш да слагаш под мишниците кърпи (памучни, не много дебели и не много големи) натопени в компреса от оцет и вода, понеже там има много лимфни възли и спомага да се намали Т по-лесно. когато сина ми вдигаше много високи Т зимата и поради това че повръщаше хексалгина, само това ни спасяваше  Rolling Eyes аз така съм правила в комбинация с оцетените чорапки. и дано не ти се налага да го правиш дълго Praynig

mani4ko, а дали са ви предписали солите на хумана за бебета? те се дават вместо водичка, има ги в аптеките и са с вкус на банан, има и някакви други които са солени, но тези на хумана са сладки. сина ми като беше хванал летен вирус миналата година и само повръщаше и имаше разстройство, това го "спасяваше". Peace

# 134
  • София
elpet   bouquet Това и аз го знам за под мишничките, но тя не понася този номер  Wink Снощи слагах и на челото кърпи с оцет, голям рев беше (а тя не реве по принцип), ръкомахане, все едно кой знае какво й правя. Сега ако продължава ще сложа и там, нямам избор. Преди малко я проверявах докато спи и пак е топла  Sad Много ме е яд, откъде се разболя просто незнам.

Общи условия

Активация на акаунт