За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 11

• 14 787
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
И аз така правя с АБ...Давам, когато се сетя и след това измествам часа...В листовката трябва да пише какво се прави,ако се пропусне прием...или за най-сигурно се обади на педи

# 151
С 4ч закъснях.Трябваше да и го дам в 12ч но тогава тръгнахме за при педи и изключих.  doh
А педи няма мобилен и няма как да я попитам.

# 152
В листовката трябва да пише как се продължава при пропуск.
Иначе и аз правя като останалите-вземам когато се сетя,и измествам следващия час.
Сега прочетох листовката на аугментина например-пише че се дава веднага като се сетиш,и после си продължава както преди newsm78.Само не трябва да се дават две дози в рамките на час.
Абе най-добре ако нищо не пише на листовката звъни на лекарката.
п.п  adi_v4  Честит рожден ден  bouquetМного здраве и късмет   bouquet

# 153
Погледнах в листовката нищо не пише за пропуснат прием.
Става въпрос за Цефзил.

# 154
  • София
И аз видях, че не пише на листовката.
Тел. на педиатър (частен)?

# 155
нямам  Tired

# 156
  • Пловдив
♥Rbaby1♥ ,според мен е най-безопасно да се измести приема.Т.е даваш антибиотика,когато си се сетила и после след колкото часа трябва според указанията-8 или 12 часа.За да не се натоварва организма на Биси

# 157
  • София
как така нямаш мобилен на педиатъра ви?
тя няма ли договор с някой от спешните центрове? може да звъннеш там да питаш? Иначе при повечето АБ е така - като забравиш, взимаш като се сетиш и продължаваш според новият час....при 4 часа, не е чак такова голямо изместване, просто е забавен приема, не пропъснат....но най-добре да се свържеш с лекар.

# 158
  • София
♥Rbaby1♥ ,според мен е най-безопасно да се измести приема.Т.е даваш антибиотика,когато си се сетила и после след колкото часа трябва според указанията-8 или 12 часа.За да не се натоварва организма на Биси
подкрепям Peace
ако си в софия, защо не звъннеш във вита? там има постоянно педиатър, на смени са а в уикенда има дежурен.
единия е д-р масларски а другата е д-р беличева. ето сайта на вита:

# 159
Интересно дали и педиатрите ще знаят щом не е написано на листовката Mr. Green
Пиши какво са казали.И аз си мисля че е по-добре да се измести следващия прием.

# 160
Ами реших направо да пропусна приема.Ще и дам чак в 24ч.Angel_Dust ами нямам.Нашата педи е на възраст и явно не е в крак с времето.  Rolling Eyes
Благодаря ви за мненията.  Hug

# 161
♥Rbaby1♥  и така става според мен...май и аз така съм процедирала веднъж..

Гале,благодаря ти..... Hug

# 162
  • София
♥Rbaby1♥ - ако не мислиш за смяна, то поне помисли за алтернатива.
Това в момента е най-малкият проблем, при който да ти трябва спешно да се свържеш с лекаря ви.
Ако не можеш да разчиташ на нея...а явно не можеш и си я харесваш, поне намери някой частен, който да откликва винаги....защото колкото по-голямо става детето, толкова повече ще са случайте разни, в които ще ти се наложи да се обаждаш и извън работно време за нещо.
А за АБ...не е хубаво да се пропуска....концентрацията му се намалява, все едно си го спряла и почнала наново...в което не е ясно колко има смисъл.

# 163
Angel_Dust ами реших да пропусна все пак.
За сега от педи съм доволна,но наистина много се дразня че няма gsm.Имам един частен пред вид и мисля да проверя как стоят нещата.  Peace

# 164
  • София
Rbaby1, наистина не е лошо да имаш някой, на който да звъннеш в такива моменти. Не, че аз имам де. Но пък педиатърката на Дияна има мобилен, и винаги ми е вдигала. Единствено събота и неделя не съм я намирала, но има спешен център близо до нас (педиатърката има договор с тях). В ДКЦто пък се заместват една друга.
Проблеми с моите щурчовци има или късно вечер, или по закона на Мърфи - събота или неделя. С Алекс преди Коледа ходихме до Правителствена, а пък Дияна (март месец) - до Токуда. Малко ми идва от единият край на Сф, до другия.

За АБто според мен трябваше да дадеш и да изместиш приема. Но и така както си решила може.

Общи условия

Активация на акаунт