За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 11

• 14 783
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, мъчат ни ужасни колики. Даваме Инфакол, но не винаги ни помага. Можете ли да ми препоръчате какво друго мога да давам? А колко време са коликите? Ние вече седмица се мъчим, а едното шишенце Инфакол ни свърши. Запасили сме с е с още 2, но се чудя дали ще ни стигнат.

# 166
Здравейте, мъчат ни ужасни колики. Даваме Инфакол, но не винаги ни помага. Можете ли да ми препоръчате какво друго мога да давам? А колко време са коликите? Ние вече седмица се мъчим, а едното шишенце Инфакол ни свърши. Запасили сме с е с още 2, но се чудя дали ще ни стигнат.
  Препоръчвам ти да не прекаляваш с капките. Спорен е и ефекта им. Дъщеря ми нямаше силни колики и когато се появиха , бяха в рамките на седмица. На нея и помагаше повече гушкате, както и държане в позата "тигър, полегнал на клон"(слагаш я по дължината на ръката си, по коремче). Тази поза облекчава коликите. Дано бързо преминават тия колики  Hug

# 167
  • Пловдив
Jerita,инфакола на нас не ни действаше.Помагаха ни капките Био Гайя-сутрин 5 капки и на всяко ядене 15-20 капки Еспумизан.Коликите ни моряха до 4 я месец,като се има предвид,че аз захранвам късно т.е сега.Ранното захранване /което включва и плодовите сокчето/ възобновява или засилва коликите при някой деца.

за облекчения на коликите има и кремче за коремче Бейбинос-някой са доволни,някой не.Трябва да пробваш.Също пеленка гладена с ютията т.е топла /не гореща/ да се слагана коремчето.

И многооооооо гушкане  Hug

# 168

Защо не пробваш Саб Симплекс.На нас много ни помогна.
След като го спряхме съм и давала само,когато е неспокойна и много пръцка по съвет на педи.

АнМари благодаря за изчерпателния пост.Дано не навреди пропуснатия прием.След малко отивам да се мъча да и го дам.  Crazy

# 169
  • София
Rbaby1, сигурно вече си дала АБ-то. Имаше ли проблеми? Нали твойта буба повръщаше. Да не пропуснеш следващият прием Simple Smile

Jerita, зависи от бебето. Едни имат силни колики, продължително време. Други пък нямат. Дъщеря ми беше от 2рите деца, нямаше колики. Синът ми за разлика от кака си, имаше силни колики. Може би едва към 4тият месец отшумяха.
Редувах Саб Симплекс и Еспумизан. Отделно му давах чай на Хип. Биогаята също са добри капки (нормализират чревната флора).

# 170
Да,дадох го,но много трудно понеже тя толкова силно си стиска устата,че едва успявам да и пъхна спринцовката.Все пак гледам и да не се събуди.  Crazy
През деня е по-лесно,защото и смесвам АБ с плодово пюре и тя не се усеща.  Twisted Evil
За щастие не е повръщала тези дни.
Повече няма да забравям.  Embarassed

# 171
момичета имам въпрос - по колко милилитра плодов сок мога да давам на ден . Мойта жаба ако я оставя може и литър да изпие  Shocked

# 172
Благодаря на всички за съветите   bouquet Щом ни свърши Инфакола ще пробваме и другите  Peace но явно спасение от коликите няма , ще ги чакаме да минат  Rolling Eyes

# 173
момичета имам въпрос - по колко милилитра плодов сок мога да давам на ден . Мойта жаба ако я оставя може и литър да изпие  Shocked

Аз давам колкото иска да пие,ама Биси не е много по пиенето и затова не се притеснявам.
Все пак е лято,хубаво е да приема повече течности.  Peace

# 174
Здравейте, нека и аз да задам моя въпрос, може да е писано по него, но аз съм нова и не го открих. Бепка е на 33 дена и снощи два пъти повърна храната си, обърнах внимание, че това се случва след като и дам капки за колики - Саб симплекс / ние сме на смесено хранен -кърма и хумана, основно е кърма/. Още като беше на 3 дена започнаха коликите и от тогава сме на тези капки. Въжможно ли е вече да не й понасят, моя педиатър не ми вдига и трябва да чакам, чак до понеделник, а се притеснявам. Сега не и давам капки, а тя милата се гърчи от болка и не може да спи спокойно Sad
Благодаря ви предварително  Hug
Хубав уикенд   bouquet

# 175
Сигурна ли си, че е от капките? Защо не дадеш други капки? Макар че те повечето съдържат едно и също вещество simethicone. Според мен е малко вероятно да повръща от капките.
Може да е от преяждане ...  newsm78 Ако повръщането е колкото дланта на бебето значи не е повръщане, а оригване или пък просто връща това, което и е в повече.
Ако повръща на фонтан вече трябва да уведомиш педито и да я прегледа. Моят син около 4-5 месец беше с рефлукс. Тогава беше на смесено хранене и е повръщал само АМ, кърмата никога не я е връщал, така че моят съвет е за известно време да спреш дохранването ако е възможно.

# 176
  • София
Jerita, за сокове, вода - колкото искат бебетата. Стига да не е за сметка на храната.
Алекс вода пропи преди навършване на 1г. Не пие по много. А сокове не обича.

besnata_mama, и на мен ми се струва малко вероятно бебето да повръща от капките. Можеш да пробваш други.
Ако е повърнало малко количество, може бебето да е преяло и да е върнало малко. При оригване също понякога връщат.
Може бебето пък да има и рефлукс. Но ако има рефлукс няма да го забележиш в края на 1ви месец. Бебетата с рефлукс повръщат почти на всяко хранене, от раждането си.
Ако забележиш, че продължава да повръща, можеш да се консултираш с педиатъра.

# 177
Благодаря много за бързияте отговори   bouquet
Ами повръща на фонтан. Аз първо я кърмя а после и давам добавка, но дали наистина не преяжда newsm78? Ака по 3-4 пъти на ден и понякога потича от памперса чак  newsm78
Аз като се цедя понякога когато прескочи ядене, виждам, че имам 60 гр кърма, а все пак сме на 1 месец и трябва да ядем поне 110 гр, така ми каза педиатъра. Лошото което е,че тя връща с АМ и кърмата ми Sad
Не съм правила пробно кърмене, но в понеделник мисля да направя Simple Smile
Още веднъж благодаря   bouquet

# 178
  • София
Направи пробно кърмене. Иначе няма как да разбереш колко изяжда.
Ако след кърмене не плаче, може би кърмата ѝ стига. Направи пробното кърмене и виж колко изяжда. Ако количеството е достатъчно и няма нужда от добавка - не давай.

# 179
  • София
не виждам смисъл да прави пробно кърмене. кърмените деца изсукват различни количества по различно време на деня, още повече, че тя ще е притеснена, а понякога и на чуждо място, може и бебето да не изсуче колкото иначе би.

това с цеденето също не е показател за нищо. аз не можех и 10 мл да изцедя, но почнеше ли той да суче например от другата гърда почваше да тече и да изтичат по 30-40 мл ей така просто....и после да яде и от нея още.....

може и да е рефлукс....чела съм че може да има е рефлукс дори без никакво повръщане....

според мен една консултация със спиециалист няма да е излишна...но на твое място не съм сигурна, че бих давала добавка изобщо....

Общи условия

Активация на акаунт