За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 11

• 14 777
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
За дохранването І при нас даването на шише не доведе до отбиване. Дохранвах с изцедена кърма до 4-5 месец, а после и с АМ като ползвахме биберон 1 за новородени на Авент и не се е отказал да суче. То от гърдата излизаше по-лесно отколкото от този биберон. Но има деца, които въобще отказват шише и тогава трябва да се търсят други варианти.
мерси  Hug Peace Сега имам и друго въпросче, мойте близнета ги храня с кърма и по 7 пъти на ден, при това положение какво количество се счита за нормално?  Thinking
Това, което изяждат си е нормално ... Да не би да мислиш, че изяждат ненормални количества?   
И кое въобще трябва да се води за "нормално"? Това, което е измислено от производителите на АМ и е сложено ориентировъчно на кутиите ли?

# 211
  • София
Ditta, Митко е бил 4 дена изцяло на адапте и изцяло на шише, използваше и биберон-залъгалка, но това въобще не повлия на засукването му. Дори първото му сучене от гърда беше след седем дена хранене от шише още в родилното. Значи се следи бебето и реакциите му. Ако след хранене с шише има проблем със засукването: върти се, мръщи се, засуква, пуска и скимти, тогава се налага да се премине към алтернативните начини. А също и ако бебето е по-малко от месец, защото тогава най-лесно се объркват кое какво беше. Но разбира се пиенето от шише не води до отбиване. Може да не доведе до никакви проблеми, а може и да доведе, които обаче майката и бебето могат да преодолеят бързо или по-бавно. Разбира се, че не трябва да се търпи бебето да плаче. Щом не му допадат другите стилове на хранене, храни се както може.

# 212
Да се включа и аз със въпросче в тази прекрасна и полезна тема Hug

Бебето ми е на смесено хранене, като, за разлика от общоприетото, не смесвам кърма и АМ в едно хранене, защото ги повръща, а правя или хранене само с кърма, или само с адаптирано мляко. От десетина дни сам си направи дажбата по 120 мл. на хранене. Но невинаги ги изяжда, като имаме и дни, в които хапва по 50мл., след час пак е гладен, дояжда си, после пък идва време за друго хранене и става един кръг...Почвам да си мисля, че всичко му се обърка на това дете, че аз не правя нещата както трябва и нещо не е в ред...От 3 дни насам пък и не спи - поплаква приемливо, кокори се, което е ок, но с храненето се омотаха нещата - само вечерните хранения си ги изяжда целите, през деня накъсва порциите и все не знам кога колко да му дам, кога е наистина гладен и т.н.
Ще се радвам на съвети и предложения, мерси предварително Blush

# 213
  • София
ами...аз си го хранех на поискване...понякога имаше периоди , в които ядеше през час, друг път забравяше по 4 часа....не ме е притеснявало....
давай когато колкото иска....ясно че няма как да го насилиш да яде повече когато не иска, нито пък е хубаво да го държиш гладен, само и само да огладнее, като вълк и да изяде всичко...
нагласяй се според нуждите на детето и няма да сбъркаш.

# 214
Винаги съм хранела на поискване, и когато кърмех, и на смесено хранене, дори и сега, когато е на АМ и твърда храна. Но много се възхищавам на майките, които хранят под час и може би те ще ти дадат съвет.

# 215
  • София
аз пък хич не им се възхищавам. защото най-често да научиш детето да се храни под час значи да о държиш известно време гладно, докато часовника не стигне еди колко си часа, да го мъчиш пълнейки коремчето му с вода вместо мляко, да го будиш , за да се храни, разбивайки съня му и т.н...
децата с времето сами си създават режим и се вкарват в часови граници....но при малките бебета е абсурд подобно налагане.

# 216
Много ви благодаря, майчета, успокоихте ме.
Аз съм против храненето под час, разбира се, че детето самичко си показва кога и колко иска.
Но нали хапва и адаптирано мляко - притеснявам се дали спазвам нормите, на кутиите все пише стриктно да се дава определена доза, точен брой пъти дневно..и се притесних да не го повредя малчо, ако го храня хаотично. Ако бяхме само на кърма, надали щях да имам такива притеснения.
Още веднъж - благодаря  bouquet

# 217
  • София
ами сещам се за някои съформки хранели децата си на поискване САМО с АМ.....не знам да са имали проблем от това Wink

# 218
знам че сигорно много пъти е питано но съжалявам ще питам пак бебо е само на кърма храня го когато той иска в стаята ни не е много жега а онзи ден повърна 2 пъти ама много и днес пак така и после след като повърне иска пак да суче насука се и си заспа
утре ще го заведем на лекар но ако някой в този късен час или утре сутринта е имала подобен проблем да сподели моля ви

# 219
  • след Околовръстното
Може да е по-лакомо бебе и да хапва повечко, затова да повръща.
Или пък да не може да изкара въздуха от коремчето качествено.
Голямата ми дъщеря беше по същия начин.
Имах много кърма и тя редовно преяждаше и повръщаше.
Ако повръща на всяко хранене, заведи го на лекар.

# 220
  • София
bobito89 синът ми имаше лек проблем с връщането. решихме че има ГЕР, водихме го на преглед и го гледаха на видеозон, оказа се че няма, просто е с по-нервен стомах бил и по -лаком, което заедно с това че бебоците имат, лаишки обяснено, някаква клапичка, която с възрастта се научават "да затварят" за да не връщат храна, водеше до редовно връщане.
за да намалим това и определено имаше ефект, потърсих в кърмаческия различни пози за кърмене, допълнително му повдигнахме матрачето на (да кажем) 30 градуса както ни посъветваха, и го оригвах по-продължително, даже и докато суче. около 6 месец връщането престана Peace
не всяко връщане след хранене означава проблем, както казах може да е по-лакомо, може струята на кърмата ти да е по-силна от едната или дори от двете гърди и той да налапва повече отколкото може да поеме, може да е с по-нервен стомах, или да не затваря онази клапичка... Peace
в кърмаческия има доста инфо, ако не можеш да намериш пиши да ти пуснем линкове Peace

# 221
Детето ми е на 6 месеца и му правиха стандартните изследвания на кръв и урина. В урината има единични левкоцити и кристали пикочна киселина. Това нормално ли е? Все още не съм говорила с педиатърката и съм много притеснена.

Извинете ме. Обърках темата.

# 222
  • София
Детето ми е на 6 месеца и му правиха стандартните изследвания на кръв и урина. В урината има единични левкоцити и кристали пикочна киселина. Това нормално ли е? Все още не съм говорила с педиатърката и съм много притеснена.
didi_to ти се консултирай с педиатъра разбира се, но ето виж какво излезна в гугъл като теми от форума ТУК и ТУК

# 223
Много ви благодаря, майчета, успокоихте ме.
Аз съм против храненето под час, разбира се, че детето самичко си показва кога и колко иска.
Но нали хапва и адаптирано мляко - притеснявам се дали спазвам нормите, на кутиите все пише стриктно да се дава определена доза, точен брой пъти дневно..и се притесних да не го повредя малчо, ако го храня хаотично. Ако бяхме само на кърма, надали щях да имам такива притеснения.
Още веднъж - благодаря  bouquet

Не спазвай никакви норми- на мен педито ми казваше едно, на кутията АМ пишеше др. а бебето искаше -трето.......аз много съжалявам,че в началото така се вслушвах в педито и спазвах часове и се връзвах толкова....детето реве от глад, ние чакаме часа Embarassed Дечицата сами си регулират яденетата- моето на тая възръст ядеше 70-80 мл на едно ядене но по 8 пъти на ден. (Кърма и АМ), освен това може би като му даваш само АМ се засища повече и след това     ядене му е по-дълго време пълно коремчето.

# 224
  • София

най-вероятно ще пускате утре стерилна урина.

Общи условия

Активация на акаунт