За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 11

• 14 779
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
skre4, винаги съм се чудела как точно се храни бебе на 3 седмици с лъжичка? Wink

# 196
  • София
кое не ти е ясно...пълниш лъжичката, допираш я до устните и навеждаш, детето си я изпива....
става бавно, но няма проблеми.

# 197
А ако детето плаче?

# 198
  • София
ми то ако плаче и от бутилка и гърда няма да иска.
аз лично така давах капките за колики, като усетеше лъжичката спираше да плаче и си ги изпиваше....после си го слагах да суче...

# 199
Капките за колики са една лъжичка фактически. Ако трябва да се дохранва с лъжичка - това си е доста работа. Питам, не с цел да създавам спор или напрежение, просто минах през това с дъщеря ми и помня как ревеше след кърмене и как я мъчех с лъжицата и тя реве....и ефект нулев. Confused Иска ми се, когато се дават такива съвети да има кой да ти покаже как точно да го правиш. Да има консултанти по кърмене навсякъде, да има помощ и подкрепа. Simple Smile

Отплесвам се. Wink

# 200
  • София
ами аз съм давала и водичка така...изпиваше н-броя лъжички....
иначе може и с чашка, всъщност повечето бебета и от чашка си пият добре.
деца разни...моят пък си пиеше  чаят и водата често от бутилка....никога не му е попречило на кърменето, та и това, че ако се дава добавката от шише, ще доведе до отбиване, също не е правило....
просто се пробват варианти и който проработи.
ако детето ми иска да пие мляко само от шише, не бих го държала гладно, настоявайки, да го прави от лъжичка.

Да не говорим, че например моето дете се отвръщаваше от изцедено мляко...или от извора или АМ(това му се е случвало единични пъти)....

така че....варианти разни.

# 201
  • София
Че може, може. Ако при някое бебе не може, има и други начини - със спринцовка, пипета, чашка, пръст. Говорим за малко количество мляко, защото преди това бебето суче. Пък и повече да е, идеята е да не седи детето гладно докато го върнем отново на гърда(няколко дена най-вероятно). Ако майката не успява да се справи с алтернативните начини за хранене, може да поиска практически съвет от консултант по кърмене. Има видеоклипове, на които показват кое как се прави. Има възможност докато детето е на гърда да се промуши една мнооого тънка и мека тръбичка в гънката на истата му, а другия край да е потопен в мляко. Така то хем стимулира гърдата, хем се нахранва. Но и това става най-добре пред и с помощта на консултант.

# 202
  • На бял кон в Pierrefonds
Кърмата може да се дава и с капкомер. Изстисква се срещу бузката на бебето, а не в гърлото. Така няма да се задави. За мен е по-удачно от лъжичката.

besnata_mama
не е задължително детето ти да спи постоянно. Има такива бебета, които не спят. Моето беше такова. Ако не плаче - всичко е ОК. Ако плаче - вероятно го мъчат колики. Повръщането на фонтан често е признак на преяждане или мощно оригване.

# 203
Че може, може. Ако при някое бебе не може, има и други начини - със спринцовка, пипета, чашка, пръст. Говорим за малко количество мляко, защото преди това бебето суче. Пък и повече да е, идеята е да не седи детето гладно докато го върнем отново на гърда(няколко дена най-вероятно). Ако майката не успява да се справи с алтернативните начини за хранене, може да поиска практически съвет от консултант по кърмене.  Има видеоклипове, на които показват кое как се прави. Има възможност докато детето е на гърда да се промуши една мнооого тънка и мека тръбичка в гънката на истата му, а другия край да е потопен в мляко. Така то хем стимулира гърдата, хем се нахранва. Но и това става най-добре пред и с помощта на консултант.

скре4, как додаваш да речем 30 мл АМ със спринцовка, пипета или пръст???? newsm78 И продължавам да настоявам - бебето реве.

ОК съм с всички твои съвети, но спред мен, майчетата трябва да имат предвид най-вече, да не кажа САМО, подчертаното изречение в твоя пост.

# 204
  • София
да в комплектите за лекавства на нуби има една по-голяма пипетка...предполагам и с нея би станало.

# 205
Момичета, моето бебе се давеше докато я кърмех, после се давеше, ако дохранвах, да не ви разправям за какво давене ставаше дума при опитите ми да давам с лъжица или пипета!И това обикновено водеше до рев. И от моя страна. А ако следваше и повръщане - паниката беше тотална. Може би аз съм такава майка - лесно се шашкам.

За това - консултация с опитен педиатър или консултант по кърмене. Това е моят съвет. Simple Smile

# 206
Здравейте, искам да попитам бебета на 25 дена по колко грама трябва да ядат на хранене?

# 207
  • София
Здравейте, искам да попитам бебета на 25 дена по колко грама трябва да ядат на хранене?
Ще ти копирам от кутията АМ

3та и 4та седмица; 120 гр преварена вода + 4 лъжички АМ; 5 хранения на ден; готовото количество мляко е 140мл
2ри месец; 150мл преварена вода + 5 лъжички АМ; 5 хранения на ден; готовото количество е 170мл

# 208
мерси  Hug Peace Сега имам и друго въпросче, мойте близнета ги храня с кърма и по 7 пъти на ден, при това положение какво количество се счита за нормално?  Thinking

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 17:22 от Тачка

# 209
  • София
Колкото поемат  Laughing Шегичка Simple Smile
Аз ти копирах от кутията с АМ. Може да се съобразиш с това количество, като даваш на поискване.
Моя син като се роди ядеше на час, час и половина. Убий ме не мога да сметна колко пъти на ден я ял. За денонощие (24 часа) да речем 12 пъти. Пробни кърмения правех само в родилното. Там бяхме 9 дена. Тогава е изяждал по 50-70мл.
Децата ти най-вероятно сами ще разредат храненията си.

Общи условия

Активация на акаунт