ЮЛЧЕТА 2009 - Тема 2

• 12 117
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
  • Видин
Запис и от мен в новата тема  newsm03
Аз съм що годе добре, ама хич не ми се пише.Почти не ми остава време.Малкия през деня много мрънка, почти не иска да спи, а ако заспи е цяло чудо.Цока по 1 час от мен, зърната ми пак са тръгнали да се разраняват...Веднъж се наяжда с първоначалното яко слизане на кърма и още 1 слизане, друг път стига до 4-то слизане и пак мрънка.Ползва ме за биберон, ама постоянно се пъне и дърпа от гърдата, почва да реве, пак захапва, пак се дърпа и така  Tired Навън почти винаги заспива, но в тия жеги няма как да го извеждам освен сутрин и вечер късно.Поне колики нямаме Praynig
И ние тази нощ успяхме да поспиме добре  Party При нас една нощ се спи, една се мрънка  Joy Ама бебешка му работа.Като заспи пък дълбоко и с кран не може да го събуди човек  Mr. Green
Деянова, ние сме изцяло на кърма и всеки път пълниме памперса и то яко! Случва се понякога да пропусне акането преди ядене и след това докато не се изака не може да заспи ooooh! Но ако сте на кърма мисля, че трябва да ака редовно newsm78 Но не съм спец де.
Аз кафе чак днес си позволих да изпия едно.Все ми е едно притеснено какво ям и пия, пия само сок ябълка и вишна, вчера си позволих да изям една вафла Боровец.Нямаме колики, ама аз така съм се запънала да ям само неща, които може... Tired
Скарабей, това за депресията ми е адски познато.Слава богу, сега с хапчетата и съм добре.Но все още съм толкова несигурна в себе си.Бях изчела цели тонове литература по темата, но като се появи бебето и аз блокирах.Все едно никога не съм виждала бебе..Но трябва да се стегна... Hug
Хайде спирам се, отивам да хапна нещо, че ламята Heart Eyes след малко ще трябва да яде Hug

# 61
Здравейте на всички в този мрачен ден Simple Smile

Честити месечинки на всички бебенца !!!

Ние до преди малко бяхме навън и ни праска зверски дъжд, но бяхме в едно кафене със шатра, та мъника си отспа  Wink
Много странно се чувствам, толкова много си обичам бебето, че не искам абсолютно никой да го гушка, освен мен и мъжа ми.
Ужасно е, но дори и собствената ми майка ме изнервя като почне да му се лигави на главата и има едно обсебващо поведение (или може би аз от ревност преекспонирам нещата, не знам) Надявам се с времето да се очупя повече и да не ми се стяга коремът когато му се намятат хора. Даже бързам да си се прибера вкъщи , да си го гушкам и гледам на спокойствие. Никой не искам да ми идва удома, да го гняви и да ми дава напътствия. Оплаках си се  отново, ама ако не пред вас - пред кого
 Whistling

Деянова, абсолютно същата работа. На моменти чак ми се реве,ч е след всяко ядене съм оповръщана. Просто преяжда и понякога още докато суче се пуска от зърното, оригва се и повръща в скута ми, това за секунди става. Не мога дори да го вдига. И аз след всяко такова изпълнение се сдухвам и отказвам и така до следващото хранене, когато доволно предлагам гърдата .

Сиси, много сме с кръчмарски дечица. Ние само гледаме кога и къде да се паркираме на въздух. Най- готино е с компания, а мъничкото да кротува часове в количката.
Сигурно ще е много вълнуващо за Юлиана да полети с дядо ! Задължително да разкажеш с какви емоции сте се заредили всички след това вълнуващо приключение. (Може и снимков материал да приложиш  Hug Heart Eyes )

Стеф, дано вървите все така добре и Иво да си хапва само от гърда. Знам колко силно го искаш и със сигурност ще го постигнеш, особено като си толкова упорита и не се отказваш така лесно.
За усещането около операцията - като пипна белега ми е като изтръпнало, иначе не ме притеснява. Но виж и мен по-плиткото бельо ме дразни, до кога ли ...  Thinking

А4, много полезни са постовете ти относно грешките. И аз имам доста, но явно за себе си съм в правилна насока. Стана ми интересно за "джвакането" , моето момченце също мляска, джвака и пак си се храни. Не знаех, че това е лош знак...

Драга, напълно те разбирам относно притесненията ти с кърменето. Именно аз повдигнах въпроса за удоволствието и удовлетвореността от това, тъй като и за мен си е неприятно преживяване. И аз все "от утре" си спирам кърмата, но продължавам. Току виж с това "от утре" стана дълго кърмеща и после малкият започне със зъби  да стиска зърното  Joy Шегувам се, знам, че такива нерви нямам и към 4 месец ще минем на АМ. Сега докато се закрепи ще папка кърма, а аз ще стискам зъби, ще рева, но ще го направя заради него и това, че той има нужда именно от кърмата ми в момента.
Хванах се, че много държа на чуждото мнение и малко ме е срам от педиатърката ми, която е за късното захранване и изключителното кърмене може да ме скастри какво ми се върти в главата.  Blush
Каквото и да решиш, важното е да си спокойна и да има поне една малка част от теб, която да вярва, че това което правиш е за добро и има смисъл. Ако тези чувства ти се губят по-добре направи това, което най- много искаш, за да си спокойна и да си гледаш принцесата с усмивка, а не с нерви.
За висенето над главата докато кърмиш и мен ме вбесява. Веднъж бяхме при приятели и жената е доста по-голяма от мен, но пък за това реши тактично да се настани до мен докато кърмя малкия и да му щипе краченцата колко бил исладички. Не стига, че се притеснявах, че не сме у нас , но и в този интимен за мен момент чужд човек да ми виси на главата е ад. Не, че ме е срам, ама храня си детето, защо трябва  да гледат как точно се случват нещата, не знам...

сърничката, честита молитва !!! И ние утре ще я свършим тази, но аз погача няма да правя. Останали сами само 2 приятелки в София и няма смисъл. Важно е в църквата да го заведем.

карелия никак не ви завиждам за пустите колики. Само бързо да му минават на малчо и да не се тормозите повече. То това за всички, които се борят с този кошмар  Hug

Jaana и аз много се дразня от съвети, за това и максимално съм ограничила тези контакти. Сама си гледам бебето, никой не ми помага и не искам по тези причини. Майка ми един път дойде и както ми обясняваше как да не нося бебето толкова на ръце, така се мяташе в леглото му при всяко изкърцване от негова страна, за да видела бабиното какво му имало.
Оттогава не я каня удома Simple Smile

джиджи, къде сте ? Надявам се сте добре Hug

Фелисити, дано малчо е по-спокоен и си намерила време да отдъхнеш Hug

Марулка, бързо да се оправят двете шушенца, а ти да прогониш кофти настроението  Hug
За коментарите на бабето - браво, че си я поставила на място Simple Smile)) И  ние на 27 заминаваме и мисля да се паркирам (ако е по-приятно временцето) по цял ден  на плажа с малкия Whistling

По повод морето, търсих си бански чашка Д - еми няма такива. Все ми предлага чашка Ц, като  всяка консултантка ми уверява,че ще ми стане  ooooh! Ходих в seven seconds, palmers, etam, skiny и никъде нищо. Ако знаете къде мога да намеря ще съм ви много благодарна. Искаше ми се да се попека малко.... Blush

Това от мен, малко по-подробно,добре че  малчо спинка и ми пусна известно време за форума.

Хубав ден от нас

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 15:47 от Mambina

# 62
  • София
Здравейте милички. Толкова много ми липсвате, че думи нямам.
Ем, Гале, Mambinka, много ви благодаря че ни мислите и питате за нас  Hug.
Нашия господин днес става на 40 и минахме през близката черква. мамбина, ама нали сме на една дата родени  newsm78 и аз мислех утре но ми казаха да броя и деня на раждането...а последния ти пост все едно аз съм го писала  Laughing

С две думи положението е като при Карелия, Тан и Люлия - честно казано незнам момичета как намирате време и да пишете. Иначе дните ни с малко колики са рядкост, обикновено са по цял ден, понякога и по цяла нощ та правим 48 часов маратон

Не ми се пишеше дълго време, защото съм и малко сдухана и много уморена, но се справяме някак не се предаваме  Laughing.
Мъника имаше пъпки, който се наложи да мажем с кортизонов препарат 3 дни и семинаха. Два дни след това избиха отново и пламна целия. Педи мисли че е АКБМ, кожния че е към козметика а има вариант и да е стафилокок, защото ни откриха такъв в носа и се лекуваме с капки...абе луднах значи...аз толкова не съм ходила на доктор през живота си, колкото сега за 1 месец. Като в аптека е в нас - 7 вида капки, мазила..вече им губя броя. Та така, да видим от какво са тез пъпки. Между другото такъв проблем е да си запишеш час за гастроентеролог...имаше часове за септември! Та едвам си изпросих час за Токуа в 4тък..ааа и още нещо - доки иска да давам на малкия добавка АМ защото логично от нерви и недоспиване каквото и да ям и да правя проблем с кърмата имам сериозен..в този ред на мисли ще опра май до съветите на кърмаческия, защото два пъти му дадох (вече изперках че си държа детето гладно) и имах чувството че отрова му давам...абе луда съм  Laughing.
А4 някакви координати би ли споделила? И въобще как става работата? На теб честито наддаване, много се радвам за вас.

Ще гледам да се включвам по-редовно но ми е невъзможно май.
На всички мнооого целувки, бързо оздравяване на болните и стиснати палчета на тези, който имат нужда.
Относно секциото: аз още си имам лохии - много дълго бре, мисля си че нещо не е наред newsm78 и малко ми е изтръпнало мястото около белега но е ок като цяло

Драга, добре дошла отново! Липсваше ми много! Аз се моля да имам кърма, а ти мислиш да я спираш...гледай какво нещо е "истинския живот", а какви ги мислехме. Иначе добре те разбирам. Аз в стремежа си да имам манджа кърмя понякога на 1 час, вече нямам място без рана и мнооого ме боли, но стискам зъби...АМ не искам да давам, а на моменти толкова ми писва от всичко...ама стискам зъби, всичко ще отмине.  Да си направим една среща трябва, мисля че ще ни се отрази много добре да си се оплачен на живо, пък и по бира да пийнем  Whistling

Гушки и надявам се до скоро, ако Малчо позволи да имам 5 мин спокойствие  Laughing

Славена, честит ти момък. Да ти е жив и здрав!!!

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 16:22 от Felicity81

# 63
Честит младеж на Славена, да й е жив и здрав и бързо да се възстановява мама smile3525
Сърничка и Миласара и ние вече я сефтосахме Борисовата градина. А за помпата сега ще се мъча, ама ми иде и лявата гърда да си метна някъде вече Tired.
Честита месечинка на всички  bouquet.
Деянова, аз пия кафенце понякога, разредено с мляко и веднага след кърмене.
Кукумявче, аз минах после през две отделения на 7- ия и завърших на 12- ия, е само там имаше една двойка акушерки, които бяха готини, на 10- ия си беше най- добре. За конците, аз не смея хич да се погледна отдолу и аз внимавам с движенията от страх, че ще се разтворят шевовете, ама знам ли до кога, не се сетих да питам.
Мамбина и аз съм така, само ние може да си я гушкаме. Докато бях в болницата и все си я слагах да си спи при мен и колкото повече я гледах, толкова повече се чудех колко ни е сладка и все по- сладки ми става.
Фелисити, дано скоро се оправите с коликите. За кърменето какво да се прави и аз исках и аз от зор да ми тръгне, че се забави се разраних с проби през час, а сега ми се ще да не беше тръгвала. Но и аз стискам зъби, айде още един ден, айде още един ден, току виж мине междувремено. Стискам ти палци, само не се сдухвай Hug.

# 64
Мамбинка, провери в Триумф за бански! Peace
ФелиситиHug
Аманита, звучиш добре, само така!

# 65
Днес за малко ни се размина дъжда, на косъм, точно си влезнахме в блока и запраска Crazy

От сърце благодаря на всички, които ми писаха относно моите питанки и чуденки - златни сте!   bouquet

Драга - отдавна се каня да кажа, че ми липсваха твоите постове, сега те чета с удоволствие, писател си голям Joy Относно кърменето - мислила ли си да се цедиш и да даваш от шише - поне временно? Това и на мамбинка исках да го предложа (не че не й е минало през ума де). Някак си се свиква, аз вече се цедя като програмирана за целта Crazy
Фелисити - радвам се, че намина! Дано нещата при вас са е поуспокоили, звучиш добре. Hug
Мамбинка - и аз съм като теб, мразя да ми гушкат детето и да го пипат, да го посещават, да го зяпат. Днеска се развиках на майка ми, че утре нейна колежка искала да дойде да ни види. Че какво има да му гледат??? #Cussing out искам спокойствие, макар че хората не го правят от лошо...но пък имам едни роднини, дето...само заради клюката ще дойдат. решила съм да му вържа червено конче, че като ги знам какви са...даже май ще откажа каквито и да било посещения, мерси.
Кукумявче - каква е твоята "борба" с кърменет? В смисъл - не стига кърмата, или те боли?
Сиси - мани, мани, тоя слинг ми изяде душата, аз ще взема да ти пусна снимки как го слагам точно, да видиш как не се събира беб Shocked Побеснявам само като го видя тоя слинг, аз ли съм зле или той...А това за зъбчето ме разби, много се смях, не знаех че е възможно. Иначе би било чудесно бебетата да се раждат със зъби, да спестим поне един ревлив период Laughing
Зори - гушкам те, харесваш ми Grinning Hug

Аз вчера нали се похвалих за "кърменето" - елате да видите с какви ревове го слагам на гърдата...само че този път причината е че кърмата ми просто намаля...той суче като луд, но нищо не слиза, с помпата също изцеждам малки количества...та днес се амбицирах, взех си два вида чай за кърма, почвам по схема да се цедя/да го слагам малчо на гърдата и т.н. да видим, дано има ефект...ъжлето ми се кара, че се мъчим взаимно - вика, цеди си се, давай му от шише само ако имаш пълна доза за едно хранене, пък ако нямаш - АМ. Снощи имаше ревове, защото му дадох 50мл, изцедена кърма и после го сложих на гърдата - само дето тя едвам пусна нещо, съответно дребчо се вбеси..и се почна една въртележка - няма кърма, той гладен...накрая му дадох АМ, малко, повърна и заспа ooooh!

Кафе пия по едно на ден, но със сладкото малко прекалявам. Все пак гледам да е "чисто"...
Ако се сетя да пиша и други неща, ще пиша пак Crazy

# 66
Честито бебче на Славена!
Карелия, така е за антитела, обаче заразяването не е изключено  Peace
Сиси, имате зъбче!?  Crazy мале, като почукваш с лъжичка дрънчи ли?
За слинга .Аз се мъча от известно време , но едвам днес мога да кажа че имаме напредък.Бебчо вече посвикна с него. Но трябва да не е нервен тогава. А иначе ако е нервен или го боли коремчето , неще да седи вътре.Но надявам се и това ще го поправим с времето, зъщото казват че и бебетата трябвало да свикват. Браво за желанието за тредто дете!!!
И при нас каката все и бъркат името вместо Далия казват Дария
царевичка, капките да не са инфаколик, без Р. ако ги има тука ще пробваме
Felicity81  успявам да пиша докато люлея с единия крак количката, или кърмя и тогава пиша с едната си свободна ръка  Crazy и забелязвам че все е лявата, значи давам по-често да суче проблемната си дясната гъда  newsm78.
Момичета, които ги болят гърдите  Ако сте на повече от 1 мес не би трябвало вече да болят зърната . Съветвайте се в кърмаческия, явно не лапат правилно вашите бебоци. Нали казват че ако е захваната правилно гърдата не боли. При мене също болеше в началото но вече не. Само ако го мързи и едвам си отвори устата тогава ми иде да вия, махам гърдата и го карам хубаво да си я отваря  Simple Smile
Честито на всички които днес стават на 1 месец и на тези дето отбелязват 40 дена

# 67
Здрасти, обикновено ви чета по диагонал и нямам никакво време да пиша... Joy
При нас ситуацията е подобна както при повечето мами - кърмене, колики, будуване, носене на ръце и т.н....
Безкрайно съм благодарна на баба ми, която да ми е жива и здрава много ми помага, без нея съм изгубена с тези две деца ще лудна.  Crazy Crazy Crazy

И аз пия по едно кафе сутрин иначе не мога да се "събудя", ако въобще съм спала.

Честито бебече на Славена!

# 68
Честит син на Славена ! Да й е жив и здрав! smile3525
Деянова, за крустите като начало може да пробваш да намажеш главичката с бебешко олио 15-20мин преди къпане. След това сресваш косичката със ситно гребенче. Има специално кремче на Мустела против крустите и  мненията за него са много положителни. Иначе най-добрия вариант е да изчакаш да отминат, стига много да не те притесняват.
Зв ка­фе­то педи каза че може 1 на ден веднага след кърмене. За безко­фе­иновото кафе съм доста резервирана. В него се съ­дър­жат много хи­ми­чни до­бав­ки и не е из­к­лю­че­но след време да се ока­же, че та­зи хи­мия е вредна за ор­га­низ­ма. Аз още от бременноста, понеже сутрин без чаша мляко с нес не можех, започнах да пия мляко с Инка. Е, не е същото, ама компенсира донякъде, поне има някакъв аромат.
Марулка, стискам палци бързо да ти оздравяват принцеските!  Hug
Mambina, Сиси ме е изпреварила за банските. Миналата година в магазина на Триумф в Скай Сити имаше големи номера бански. Аз влязох уж само за сутиен за кърмачки, а се обзаведох и с бански.

Като заговорихме за бански се сетих да ви се оплача, че заради яслата на баткото ще се наложи да променим плановете си за морето.  Crossing Arms Мислехме да отидем от 1 до 10 септември, но вчера разбрах че приемът на деца в нашата ясла ще е от 7 до 11 септември. Много рано ми се струва.  newsm78 Аз си мислех, че ще ги приемат поетапно децата и си правех сметката чак октомври да го дам. Сега ще се наложи да ходим в средата на септември на море, като рискуваме времето да не е много хубаво. И тъкмо малкия ще е свикнал за няколко дни на ясла и трябва да го спирам, а после пак отначало. Ама няма как.
И за да не завършвам с оплакване, ще се похваля, че снощи открихме сезона на сексуването.  Blush Мина учудващо добре, нямах никакъв дискомфорт. Е, покрай кърменето бях по-суха от нормалното, но с помощта на гелчето на Дюрекс, нещата се оправиха.  Embarassed

Люлия, и аз чета в нета, докато кърмя.  Grinning Обаче все още не мога да изчета старите теми. Добре, че напоследък понамалихте темпото на писане и така имам светлина в тунела, че мога да ви догоня.

# 69
Фелисити-влез в Кърмаческия и там има координати на консултантки-пишеш им съобщение и се уговаряте-аз съм при Ася-просто нямам думи,страхотен човек-мен лично ме спаси от АМ с окуражаването и ентусиазма

# 70
  • София
Здравейте!Е,днес ми се разказа играта-сега сядам за 1ви път.Цял ден бръмбарчетата реват заедно.Няколко пъти ги храних заедно двамата и установих,че определено 3та ръка няма да ми е излишна JoyВ кратките затишия прах и простирах,а се опитвах и да обърна малко внимание на малкия батко.Сега заспаха и 3мата и аз седнах да си изпия сутрешната кола Laughing
А4,браво за вашия напредък.Много си упорита-шапка ти свалям.Както и за споделените грешки.
Стеф ,много сладък младежа Heart Eyes
Сиси,за вече съм във фен клуба на вашия дядо Peace
Мамбина,3то и 4то дете са ми и пак се чувствам така.Майка ми даже се обижда.А в Триумф провери ли за бански?
Люлия,в София капките ги има в аптеки Ремедиум,но са по-скъпи.

Честито на Славена!Да я радва малкия принц!

Честито и на днешните месечинки!

# 71
     Деянова когато й бяха най-силни коликите на бебка й правех борината на всяко ядене ,а сега като са намалели (пу-пу )по един път на ден или даже и през ден.

Мами да ви питам за тази чиста молитва на 40 ден тя не е ли само за майката?А бебето се "представя " пред Господ на кръщането.

# 72
     Деянова когато й бяха най-силни коликите на бебка й правех борината на всяко ядене ,а сега като са намалели (пу-пу )по един път на ден или даже и през ден.

Мами да ви питам за тази чиста молитва на 40 ден тя не е ли само за майката?А бебето се "представя " пред Господ на кръщането.
и за бебето и за майката е, трябва с него да отидеш  Peace

# 73
Честито и от мен на Славена! Дано се е преборила за името.
felicity, ама че криви преживявания, дано се оправите по-бързичко.
Крусти ние нямаме...
На фона на всички с проблеми ще ви кажа аз как се направих на шесторъкия днес, ама ми е кротичко бебето, в комбинация с некадърен татко... Сутринта я разходих, после измих пода навсякъде, сготвих гювеч с пилешко, изгладих цяла пералня с бебешки работи и дори поработих, щото като гледам ако аз не изкарам някакви пари няма кой, тъй че не ми завиждайте за кроткото бебе  Naughty Таткото го предупредих, че ако не реши паричния проблем в най-скоро време, ще си ходи при мама. Тая роля на шесторъкия много не ми се хареса. На всичкото отгоре той не можел да глади ми заяви. Баси. Ми няма пък аз да се сдухвам за сметка на други хора.

# 74
  • Видин
Айде пак аз  Joy
Мойто диване пропусна яденето в 4 часа, не успях качествено да го събудя и яде много малко.Сърце не ми дава да го събудя, а и то си е мисия невъзможна ooooh! Та сега го чакам да се събуди, така или иначе обърка всички сметки Simple Smile
Миласара, герой си ти.Аз с едно дете едва се оправям, а ти с 3  Shocked Браво, направо ти завиждам за енергията  Hug
Стеф, гушки и успех със кърменето! Нещо съм пропуснала - защо първо даваш АМ, а после гърда? Rolling Eyes
Честит син на Славена! Много радости да им донесе! Дано да са се разбрали за името  Praynig Hug
Честито и на всички празнуващи месечинки днес!   bouquet
Фелисити, само премеждия при вас  Tired Дано скоро преборите всички проблеми  Hug
Аз пък нямам нищо против да се радват на Габко.Сложила съм му оченце и червен конец с оченце в количката и не се притеснявам.Пък и виждам как хората му се кефят с мерак.
Днес ходих да си видя котката, милото ми така се зарадва да ме види  Heart Eyes Нагушках го прилично, защото не съм го виждала откакто родих и ми беше вече мъчно.Най-накрая тотално е сменил козината и не се скубе вече  Tired
Чакам с нетърпение другата седмица да идеме на консултация да видя моето слонче колко е наддало, а и да ми кажат тези пъпки по лицето нормални ли са  Rolling Eyes
Ето и една снимка от нас  Joy Така спахме онзи ден  Laughing http://amanita.snimka.bg/baby/gabriel.402426
A това е от първата разходка на малкия пилот - http://amanita.snimka.bg/baby/gabriel.402426.14129638 Само да споделя, че съм много доволна от количката, супер маневрена и лека е, само дето гумите почнаха да се съсипват от хубавите ни улици  Sick Laughing
Хубава вечер  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт