Страдете ли от акне?

• 42 054
  • 162
  •   1
Отговори
# 75
  • bulgaria
При мен най-странното е, че по време на пубертета никога не съм имала акне.
 Сега редовно ми се появяват пъпки-особено по челото.
 Забелязала съм, че когато се храня с пилешко /изключвам бялото месо / или други колбаси, по- често се появяват. Дори от свинско и телешко месо  нямам такива последствия.
 Профилактиката ми включва мазане с "Akne out" на проблемните места и вечер- обтриване на цялото лице с розова вода.
 Ефект не винаги има. Стремя се да избягвам посочените храни.
 Ще следя темата и за други съвети.
За акне аут прочето страшно много положителни отзиви9тук във форума), че и а се реших наи-накрая. е , мноооого съм доволна. Пъпките намаляха и вече определено мога да излизам без пудра и тем подобни Peace Peace

# 76
Много полезна тема  Hug

# 77
По принцип външните процедури би трябвало да се правят след като спрат да никнат гадините, в момента съм на антибиотик, ще пиша за резултата след 10 седмици. Ако спрат да излизат, дай Боже, химичен пилинг и микродермабразио са ми в сметките. А сега ползвам само измивни гелове за акнеична кожа и Акне БП 5.

# 78
  • София
По принцип външните процедури би трябвало да се правят след като спрат да никнат гадините, в момента съм на антибиотик, ще пиша за резултата след 10 седмици. Ако спрат да излизат, дай Боже, химичен пилинг и микродермабразио са ми в сметките. А сега ползвам само измивни гелове за акнеична кожа и Акне БП 5.
Какъв антибиотик пиеш? Дерматолог ли ти го предписа? Преди години ми бяха предписали Тетрациклин за 3 месеца, но съм с болни бъбреци и зле ми влияят всички видове антибиотици.
Ще взема и аз да пробвам 2та вида билкови таблетки на Хималая + Кларина(нея я имам, но не съм постоянна) . И вълт кантарион ще си взема на таблетки. Peace

# 79
Какъв антибиотик пиеш? Дерматолог ли ти го предписа? Преди години ми бяха предписали Тетрациклин за 3 месеца, но съм с болни бъбреци и зле ми влияят всички видове антибиотици.
Ще взема и аз да пробвам 2та вида билкови таблетки на Хималая + Кларина(нея я имам, но не съм постоянна) . И вълт кантарион ще си взема на таблетки. Peace
Само да кажа, че от тетрациклина освен, че вреди на бъбреци като повечето антибиотици( вероятно и на черния дроб също вреди), освен това пожълтяват много неприятно зъбите от него. Не случайно има зъболекарски термин "тертациклиново оцветяване". А за Кларина, Майка Зайка трябва да си постоянна Peace Ефекта при мен от мазането с Кларината и успоредно с това пиене на Пурим и Септилин дойде някъде на втората седмица. Мажех се само вечер най-често, защото Кларината не е много подходяща за основа за грим. Като всички хомеопатични билкови препарати ефекта и от тях не идва веднага мигновено, иска се известно постоянство, но пък ефекта е много по-траен и са безвредни Grinning Копривата също много помагала казват за изчистване на кожата - чай от коприва. Аз лично обаче не съм пробвала. Също Алое вера за пиене много помага за всякакви кожни проблеми, както и за косата и ноктите. Освен, че изчиства от пъпки, казват, че е хубаво да се пие за поддържане на еластичността на кожата и свежия и вид. Аз все се каня да си взема, макар че нямам вече пъпки, а цялостно за подсилване на организма , но все ми се свидят около 40лв. да давам Confused

# 80
Разбира се, че НЕ пия тетрациклин, макар че антибиотикът колкото може да помогне, толкова може да ти докара и други неприятности, НО нямам избор. Пия АЗАКС 500 и схемата ми е - 1вият прием 1 път на ден три поредни дни и после 10 седмици по 1 път на седмица един и същ ден. Мажа се както казах с Акне БП 5, а сега позлвам измивен гел Биодерма Себум, с частици на Виши 1 седмично, матиращия крем на Виши и 'фон дьо тен-а' на Виши - всички са за пробелмна кожа, склонна към акне. Засега / вече станах суеверна/ не искам да казвам голяма дума, но ми е по спокойно лицето, макар че пак излизат тук там. Пия антибиотика 1 седмица от единичния прием, ще пиша пак. И да дерматолог ми го предписа, но преди това ми пусна изследване на кръвта, за да види дали мога да започна да го пия.

# 81
Colourful, успех ти желая и в най-скоро време да се пребориш с досадното акне Hug Кожата наистина е едно от най-важните неща във външността! Peace

# 82
Здавейте, аз съм Ели от Дермапро. Освен микродермабразиото, при нас има и рзлични варианти за лечение на акне. след консултация със специалист - дерматолог може да се предложи медикаментозно лечение, различни видове плодови или химически пилинги, третиране с IPL апарат (интензивна пулсова светлина).

# 83
Най-важно е да се консултирате с дерматолог(НЕ С КОЗМЕТИК),който да ви даде адекватно мнение.  bouquet

# 84
Има ли тук в момента някой ,който да ползва Пюр скин на Биотрейд? Трябва  да обменя малко инфо.

# 85
Има ли тук в момента някой ,който да ползва Пюр скин на Биотрейд? Трябва  да обменя малко инфо.
аз. доволна съм , но по-доволна съм от мелабел тоника

# 86
  • Някъде там...
на мен това ми помогна http://www.framar.bg/зинерит-сол.-30-мл.-pid08001148.html

# 87
на мен това ми помогна http://www.framar.bg/зинерит-сол.-30-мл.-pid08001148.html
И на мен ми помогна преди време, но само и единствено докато го ползвах. В момента щом спрях веднага пак се бях изпъпчила. Това е антибиотик, което значи, че не трябва да се ползва постоянно. Не препоръчвам Зинерит, освен ако някой не се е опъпчил наистина сериозно и има нужда от експресно обезпъпчаване Laughing

# 88
аз. доволна съм , но по-доволна съм от мелабел тоника

Този Мелабел не е ли повече за петна? А не за поприбиране на порите и изчистване. Оф,обърках се вече. МОже ли да ми споделиш каквъ ефект имаше от едното и другото?

За Пюр скин-а ме интересува горе-долу след колко време започна излющването? Като падне излющеното зачервява ли се мястото? Ползвала ли си и маската след Пюр скин ?

Аз за всеки случай съм си направила снимки преди.ще направя и след. Ползвам го от около 10 дни и за сега не смея нищо да кажа. Абсолютно стриктна съм в ползването.

# 89
АЗ пък след бебето се сдобих с огромни червени бабуни, болящи и тупкащи, едвам за една година ги оправих!

Как ги оправи, все едно слушам моята диагноза?

Общи условия

Активация на акаунт