Машина за хляб - 18 част

• 55 734
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Мерси, max-mama      bouquet , добри идеи но мен също ме интересува и някаво пълнозърнесто тесто за франзели за машина за хляб. От рецептите, които са събрани тук съм извадила съм харесала ето това

Франзелите на ЗОРИ    
2 чаши топла вода
4 чаши брашно*
1 с.л. захар
2 ч.л. суха мая*
2 ч.л. сол
1 с.л. масло

Въпросът ми е ако половината от брашното подменя с пърнозърнесто например, трябва ли да променям и нещо друго в рецептата?

това съотношение вода-брашно мен лично ме притеснява. Не е записано колко са големи чашите. Две чаши вода са много - зависи от машинката де ,но за хляб повече от 350 мл. течност поне аз не слагам , а машинката ми е до 1600 гр.. И пак хляба ми почти до стъклото стига. А ако сложа повече - не съм сигурна каво ще стане./само подозирам/
Брашното се определя вече от течността/поне аз така правя  bouquet

# 436
Здравейте, вече и за ще следя вашата тема. От една седмица имам машина мулинекс и съм много доволна. За сега пробвам рецептите от книжката. Спазвам всичко и хляба е страхотен. Понеже нямам време да изчета цялата тема ми се иска да попитам дали може да се прави нещо като тутманик или някакъв вид хляб подходящ за закуска за децата? Нещо със сирене или друга добавка. Ако да, моля ви споделете рецептата Hug

# 437
Здравейте, вече и за ще следя вашата тема. От една седмица имам машина мулинекс и съм много доволна. За сега пробвам рецептите от книжката. Спазвам всичко и хляба е страхотен. Понеже нямам време да изчета цялата тема ми се иска да попитам дали може да се прави нещо като тутманик или някакъв вид хляб подходящ за закуска за децата? Нещо със сирене или друга добавка. Ако да, моля ви споделете рецептата Hug

Аз забърквам тутманик по рецептата на TheNMaster - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389900.msg11349152#msg11349152 тестото го забърквам в машинката, след това го разпределям във формички за мъфини  Hug

# 438
argun - благодаря ти за бързото включване, защото с нетърпение чакам да взема продуктите и да изпробвам за утре сутринта. Ще чакам и други рецепти.

Друго което исках да попитам - извадих си от тук рецептата за френски хляб, тъй като я нямяше в книжката, а имам такава порграма. Снабдих с ел.везна и меря всичко в грамове, та не разбрах 3 ч.ч брашно всъщност на колко грама са равни???

# 439
  • Разград

Значи,към хляба,който правиш,малко след като започне месенето,прибавяш нарязани маслини и натрошено сирене+1/2 чубрица.Наблюдаваш тестото,защото най-вероятно ще се разводни и ще иска още малко брашно.Ако държиш ще ти напиша точна рецепта за хляб с маслини и сирене,но аз съм правила и така,както описах и си става много вкусен хляб.

А за френския хляб,направи го с чаена чаша=240 мл вода.Аз си имам една такава чаша,която предварително измерих колко вода поема и си я ползвам за много неща,удобна мярка ми е.

# 440
 newsm17  помагайте моля ви!
 бъркалката на мулинекса ми се въртеше трудно и разглобихме казанчето.Почистихме го и при махането съответно зегерката се счупи,купихме нови,но сега ,като я сложихме е халабава и не оплътнява нищо  Cry тествахме я с вода-капе  #Crazy ,значи нещо не е в ред.Уплътнението изглежда добре,не се е разхлабило никъде(уж),но май не можем да сложим добре остта  newsm78

спомням си,че някой имаше такъв проблем и даже беше написал от къде се взимат зегерките,но после как е зглобено не помня  Embarassed

моля,яко някой се сети или знае как става ,да драсне някой ред  Praynig
 благодаря ви!

# 441
...

Друго което исках да попитам - извадих си от тук рецептата за френски хляб, тъй като я нямяше в книжката, а имам такава порграма. Снабдих с ел.везна и меря всичко в грамове, та не разбрах 3 ч.ч брашно всъщност на колко грама са равни???

Често казано не знам. Аз меря с лъжици - една супена лъжица с връхче е 25 г. Най-често слагам на око де

# 442
...Снабдих с ел.везна и меря всичко в грамове, та не разбрах 3 ч.ч брашно всъщност на колко грама са равни...

Просто изтегли 3 ч.ч. брашно на везната Laughing. Така ще знаеш Peace.

# 443
  • София
Здравейте

искам да попитам дали някой от вас е правил сладко в машината за хляб и как се получава? Има ли някакви практически съвети, които ще е добре да знам преди да пробвам. Правихме ремонт и машината ми все още е прибрана в кашон в гаража, затова не мога да си прочетаинструкциите предварително, а вече ми се яде от всукния хляб и... може би сладко  Peace

# 444
  • София
Някой с Мулинекс може ли да ми помогне newsm78 -почнах да правя козунака на Пина на основна програма-1, но в рецептата пише,че бъркалките се вадят при последното премесване и тогава се заплита-как да разбера кога смята да премесва за последно и колко втасвания има преди последното? В книжката е посочено общо време 3:20, а на приготвяне на тестото е 2:20 и 1 час печене,изчетох я цялата,никъде не е обяснено подробно колко операции има всяка програма  Twisted Evil а за първи път включвам и на тази,затова нямам наблюдения

# 445
  • Дълбоката провинция
Някой с Мулинекс може ли да ми помогне newsm78 -почнах да правя козунака на Пина на основна програма-1, но в рецептата пише,че бъркалките се вадят при последното премесване и тогава се заплита-как да разбера кога смята да премесва за последно и колко втасвания има преди последното? В книжката е посочено общо време 3:20, а на приготвяне на тестото е 2:20 и 1 час печене,изчетох я цялата,никъде не е обяснено подробно колко операции има всяка програма  Twisted Evil а за първи път включвам и на тази,затова нямам наблюдения
Нямаш ли разбивка в минути на програмата?В една табличка е описано по принцип...А между другото с какъв Мулинекс си ?

# 446
  • София
нямам, обходих цялата книжка-машината е 5003,с багетите. Има само общи времена

# 447
  • Дълбоката провинция
нямам, обходих цялата книжка-машината е 5003,с багетите. Има само общи времена
Дано се включи накой с такава,че моята е модел 3000...Но предполагам че на основната програма последното втасване е около 50 мин.и печенето горе-долу пак толкова newsm78Така ,че по-добре я следи и като остане 1 ч. 40 мин. действай PeaceДано съм помогнала поне малко!

# 448
  • София
моята е 5000 и основна програма със средна коричка е: за 1000гр 3 20 мин - 1-во месене- 05 00м., почивка - 05 00м., 2-ро месене 15м., 1-во втсване - 40м., 3-то месене - 10сек., второ втасване 25 мин., 4-то месене 15 сец.(предполагам, след това махаш бъркалките), 3-то втасване- - 50 мин. печене 1 час. Дано с тази разбивка да съм ти била от полза.

# 449
  • София
Уфф, до тук май се справих  Whistling-печенето ми е час, реших,че за 50 минути ще му е достатъчно да втаса,на 1:50 го извадих,махнах бъркалките,оплетох,метнах го обратно. по едно време чух,че бъркалката превърта и ми призля-точно беше стигнало до средата на формата,ако мислеше пак да се меси,нямаше да му се удаде тази възможност  Thinking Добре,че с това спря. В момента се пече до ръба на формата,мирише на козунак,на външен вид е като козунак, надигнал се е като козунак,на вкус и конци не знам дали е козунак, но и това е победа за мен  smile3501
petia_tag, май съм махнала бъркалките преди последните секунди,като чета  newsm78,но сега се извадихме и със сигурност на височина е докаран  Laughing
Благодаря за помощта  Hug

Общи условия

Активация на акаунт