Дюкан ни показва какво да ядем, а ние докато не отслабнем не ще се спрем - 206

• 24 723
  • 487
  •   1
Отговори
# 90
  bouquet   bouquet   bouquet

Мимиии, mimensita, Mihi69, M5, Вещи  Да Ви е честито името и да си го носите със здраве!!!
И на всички които носят името Мария
  newsm51 newsm51 newsm51
Нека Пресветата Богородица пази Всички ни

Честит празник и на всички Варненки!!! newsm03

За хубавия празник Кантареев ме зарадва с -200гр след ПЗ ден
 Wink

Весел празник изпълнен с много приятни емоции(последствие много минуси) Party Party Party

Hug  Hug   Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug

# 91
  • Sofia
Честит празник на всички именнички!

# 92
Здравейте и от мене!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ!Желая ви много здраве,щастие,любов и късмет!  bouquet Hug Hug Hugуспешно смъкване на килограмите или задържане!За протокола моята трета за сега върви добре бих казала един ден качвам един смъквам та днес съм 62.200 а вчера бях 63.200 ама не се притеснявам това невероятно е вода!Много се надявам да не се издъня и да се наложи да се връщам във втора EmbarassedТака че да ме наблюдавате и контролирате.Лек и отслабващ ден на всички!

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 12:23 от Рени67

# 93
Странно,но факт и аз +1 кг се чувствам като балон.
Поне за себе си смятам,че няма такъв филм да ям в 4-та каквото душа ми сака и да задържа постигнатото.Аз също съм фен на тестяното,а не на сладкото,ако има топъл хляб и шоколад към хляба ще посегна,но и от това качвам.Всичките ми познати,които изглеждат добре се ограничават от нещо.Всяка познава тялото си и се съобразявя,друг е въпроса колко са здравословни методите им, аз отдавна съм спряла да се обеснявам по въпроса за режима.На всики му се иска да си хапва на воля и да е фиданка,но тези хора са еденици.

# 94
Момичета, ще направя едно уточнение - ясно е, че колкото ми душа сака  Laughing няма да мога да ям!  Blush  Въпроса ми по- скоро се състоеше в това, ще мога ли да ям всеки ден по 1 шоколадова вафла (давам вафлата като пример), макар и само 1, но пък всеки ден! (без четвъртък) или няма да мога....  Ще мога ли, ако днес съм яла пица, утре пак да ям или ще го бъде само 2 пъти седмично.... От този ред неща.
Ясно е, повече от ясно, че ограничения са необходими! Все пак, нормално хранене аз разбирам, ако днес съм яла пържени картофи, утре да мога да ям и чушка пълнена с ориз... Защото ако ще ям въглехидратна храна 2 пъти седмично и евентуално някой път царевица в салата или някоя филия черен хляб - това си е трета фаза... Значи, въпроса ми може би, трябва да звучи така - след края на трета фаза, пак трета фаза ли продължава или наистина има четвърта?
Иска ми се да получа опит наготово. Не ми се ще да експериментирам на сляпо, да кача кила и после да се боря наново с тях и да троша нерви.

# 95
   Пина , точно това вчера си говорихме с Sanny3 , просто аз съм наясно с моето тяло, предразположено към качване на кг! За мен лично едва ли ще има ден, в който аз да не се съобразявам какво и кога хапвам, ако искам да запазя приличен вид!  Просто това е истината за мен ! Цял живот ртябва да имам едно наум!  Hug

# 96
  • Sofia
Eдна седмица си поядох сладичко и сега искам да съм се вталила още Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Ама то така не става,както аз искам.
Айде сега наново newsm78сега съм 72кг,вместо 1.2 надолу Tired Tired
Днес правя 2 месеца и ми става трудно.
От днес пак се стягам и започвам по-сериозно Blush Blush
Явно само на мен ми се яде така зверски Laughing Laughing Laughing Laughing

# 97
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета, ще направя едно уточнение - ясно е, че колкото ми душа сака  Laughing няма да мога да ям!  Blush  Въпроса ми по- скоро се състоеше в това, ще мога ли да ям всеки ден по 1 шоколадова вафла (давам вафлата като пример), макар и само 1, но пък всеки ден! (без четвъртък) или няма да мога....  Ще мога ли, ако днес съм яла пица, утре пак да ям или ще го бъде само 2 пъти седмично.... От този ред неща.
Ясно е, повече от ясно, че ограничения са необходими! Все пак, нормално хранене аз разбирам, ако днес съм яла пържени картофи, утре да мога да ям и чушка пълнена с ориз... Защото ако ще ям въглехидратна храна 2 пъти седмично и евентуално някой път царевица в салата или някоя филия черен хляб - това си е трета фаза... Значи, въпроса ми може би, трябва да звучи така - след края на трета фаза, пак трета фаза ли продължава или наистина има четвърта?
Иска ми се да получа опит наготово. Не ми се ще да експериментирам на сляпо, да кача кила и после да се боря наново с тях и да троша нерви.

emilyy честита месечинка
Аз имах един такъв период преди да ми дойде разбира се ядох по 1-2 вафли на ден, хапвах си пак няколко дена по 3-4 филийки бял хляб с масло и сладко и нямаг плюс на следващите дни, застопорено тегло. Аз не съм някаква маниачка и да кажа край никакъв шоколад, без баници и т.н.Ям си бял хляб като има в хладилника ,ям си сладко колкото ми се яде, ям си кроасани ,вафли,дори пържени картофки и хляб заедно и нямам плюс следващия ден.Няколко пъти се отпусках и ядох пак на корем като преди просто исках да разбера дали ще имам плюс е не въртях се 55-55.500 и като имам п ден си свалям так каквото мога
НО приключих с опитите все пак това е организъм .
МИсля  че 3-та е за запазване на килограмите и се стабилизират,организма си свиква с тези килограми и така.В 3-та и от 1 вафла имах 1 кг плюс после ,но 4-та си е друго нещо.Няма нищо страшно ,АКО си карал 3-та по книга.

# 98
  • Пловдив
Pina, за съжаление опит на готово е много подвеждащо да се ползва- отново се завъртам около факта, че всеки организъм реагира различно. При мен например, няма вариант да ям всеки ден нишестени/ предпологам,че това имаше предвид/, аз също изпробвах - започнах всеки ден картофи, ориз , леща и т.н. и резултатът не закъсня - след 2 месеца в четвърта качих 3кг. И тогава за себе си реших , че нишестените трябва да са 2-3 пъти седмично, през останалото време наблягам на зеленчуци и месо , естествено. Вафли / защото и аз много обичам!/ си хапвам ,но рядко , не всеки ден.Позволявам си и други нишестени/ пица, баничка- домашна и др./ , но и тях много  рядко - сигурно 1-2 пъти в месеца. И като ограничих нишестените пак си върнах постигнатите кг. и сега съм в мир със себе си! Стана дълго , но ми се искаше да споделя и друго - тук повечето момичета имаме деца - нека си спомним какво пише в книгите за детското хранене - млечните продукти , плодове и зеленчуци - всеки ден, месо и риба,яйца - през ден , а варивата - 2 пъти в седмицата.  А нишестените / хляб, и др. закуски/ - при децата- да, но при нас трябва да са силно редуцирани.И като гледам тази схема , тя не е  много по-различна от това, което препоръчва Дюкан за нормално хранене.Ами, това исках да споделя, дано съм била полезна -  на всички много Hug Hug Hug и лесно падащи кг.!

# 99
Здравейте, сладурки! Hug
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ И СПЕЦИАЛНО НА ТЕЗИ, НОСЕЩИ ПРЕКРАСНОТО ИМЕ МАРИЯ!!!!
  bouquet  bouquet  bouquet
Включвам си като една много предпазлива, да не кажа страхлива четвъртофазничка.
И аз като Шуши качвам кг. много лесно, сякаш от въздуха. Ген, натура.... абе това е положението!!!
За да запазя кг си досега, правя ЧЕТВЪРТА ФАЗА като 100% ТРЕТА с повече плодове и сирене от позволеното в ТРЕТА.
Не ми тежи, чувствам се чудесно. За себе си знам, че трябва да имам правила, в противен случай съм сигурна, че ще сгафя жестоко.
Въпреки този мой начин на ЧЕТВЪРТА ДОЖИВОТНА ФАЗА, 1 кг. си ходи нагоре-надолу. newsm78

Момичета, срахотни резултати виждам по линийки и снимки! Поздравявам ви! Страхотни сте! Peace

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 14:33 от nush

# 100
Нямам настроение да пиша, но ме провокираха постовете относно трета и четвърта фази.

Готов опит е чудесно да се използва, но само за първа и втора фази.

Трета и четвърта са строго индивидуални, спрямо всеки организъм.

Също и възрастта оказва влияние.

Карах трета по книга, видях какво се получи, качих 5 кила за норматив, сега пак съм в трета почти три месеца без нишестени, без хляб, с повече сирене и зеленчуци,да кажем втора с елементи на трета и нямам никакви грижи.Държа кило-две под калкулатора, чувствам се слаба и негладна.Не се изкушавам.За гала броя чаша нормална супа или малко парче сладко, също парче баница или мижава порция готвено нережимно.Но пак повтарям в минорни количества.
Изобщо не мисля да правя четвърта фаза, нито пък да грухтя хлябове, сладкиши и плодове с незнаен хибриден произход .

Категорично съм против това безразборно ядене в четвърта, от типа "каквото си искам", да не забравяме, че максимално достигнатото тегло е запаметено в мозъка, на тялото му е било комфортно с тези килца и ще направи някой номер, за да си ги върне обратно.Рано или късно.

Сега, докато писах се сетих, когато бях малка , повечето време бях у баба ми, хранехме се точно по този начин, трета фаза.Имахме дни за сладко, за макарони, за ориз, и един ден риба със салата, не помня мазни запръжки, брашнени поливки, суровоядството беше на почит и сиренето.До скоро имах чудесна стегната 92 годишна баба, без грам излишно тегло, без изкривени крака от остеопороза, изправена стойка, страхотно излъчване Flowers Rose

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 15:16 от zorita

# 101
Включвам се и аз по повод молбата на pina.
В четвърта съм от 9 месеца и поддържам 58 кг (BMI:20) с краткотрайни вариации от +2кг/-1кг.
Първо искам да кажа, че и аз смятам, че всичко е много индивидуално, въпрос на организъм.
Освен това осъзнах, че аз всъщност съм облагодетелствана откъм метаболизъм   Blush  (имах малко за сваляне, лесно ги свалих, дори продължих да свалям и в трета, освен това качените кг по време на бременност (2 пъти по 25кг) също съм ги сваляла без кански мъки за около 1-2 години) Пиша това за да предупредя, че моята четвърта може би няма да важи за другите момичета  Peace, но все пак като инфо може да си направите изводи.
Ще опиша стандартното ми дневно меню (в 90% от случaите) - закуска (в 9-10h): мляко с трици; обяд (в 13h, обикновено във ведомствения ни стол) - порция по немски тертип: парче месо или риба с гарнитура, половината е въглехидратни (картофи, ориз или макаронени), другата половина е зеленчуци, изяждам си я, но без хляб и без десерт, това ми е и най-стабилното ядене през деня; следобедна закуска (16h)- плод; вечеря (19h) - месо и зеленчуци, много ограничено въглехидрати. След 20h обикновено не ям нищо повече. Като цяло хляб почти не ям (мах. 2-3 в седмицата), тестени и сладкиши - по същия начин, дори когато ям е малко парче; шоколад и десертчета - същото, не всеки ден и то пак по малко - мах. 2-3 парченца шоколад или едно мини-десертче (големина - 1/3 вафла); алкохол - много, много рядко (1 път месечно) и то не твърд. Обикновено не хапвам "нещо малко" между основните хранения.
С две думи - нямам забранени неща, просто се съобразявам кога и по колко да ям от "лошите" храни. Не ми тежи и не се чувствам ограничена, просто избoра е мой и съм много доволна, че поддържам стабилно тегло без предишното йо-йо. Peace Разбира се, от време навреме и аз имам ГГЗ, но се стремя да ги ограничавам максимално. Меря се всеки ден, пия по 1.5-2 л вода/чай без захар. И нещо, което до сега никога не съм признавала  Blush- не правя (и то съвсем умишлено) протеинов ден всяка седмица.
E, това е моята четвърта...

Извинявам се , че стана такъв чаршаф...

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 16:09 от blumchen_fee

# 102
 Привет прекрасни Дюканки и Дюканчовци  bouquet
Наспах се, направих кафето, взех си мерките и сядам да си напиша отчета Laughing
 Седем месеца с Дюкан

Кг-73,300-днес 59.600
талия-85- днес  66
ханш-110-днес 94
бедро-61-днес 51

От една седмица съм в четвърта фаза.Предоволна съм от резултата.Харесвам се,харесват ме в къщи и изключително много ме подкрепят моите двама мъже за което съм им много благодарна.Свалила съм си гимнастика на компютъра спортувам когато мога,карам колелото,въртя обръч (бях смешна картинка първите дни Joy,но вече го въртя по 10-15мин. без да падне Wink),имам си и гирички и топка абе като фитнес стана у нас само да ми се спортува Laughing
Според мен Дюкан ни спретна номер с четвърта фаза Joy.Първо ни научи от какво пълнеем и с какво не трябва да прекаляваме,  за да не напълнеем пък после казва яжте каквото ви се яде в четвърта Grinning Да ама не Laughing Аз за себе си знам,че тая няма да я бъде и затова внимавам.Хапвам наистина нормално от всичко,но по малко.Триците не ги пропускам и винаги правя възможно най-изчистен протеинов ден.Ще се опитам да запазя постигнатото,защото както вече писах това за мен беше първата диета,която правя видях колко е трудно да поправям грешки,които сама съм допуснала.

Момичета и момчета спазвайте си режима,достигнете това към което се стремите и дано никога не ви се наложи да се връщате обратно HugПожелавам го и на себе си.

Шуши миличка  Hug дано се оправиш бързо,ако не тичай на доктор.Благодаря ти за милите думи.
Адреналинка и на теб успешна четвърта  Hug
Немско цветенце Hug Hug

На всички приятна вечер Hug и весел празник на именичките  bouquet

Мирка и Мира,ако празнувате днес  весел празник и на вас   bouquet М5 честит имен ден  bouquet

Зоритка  гушкам те  Hug

# 103
  • София
Пак хелооооууу!

Връщам се от срещата в "Дивака" ................, който не дошъл - губи! Ошашардисахме персонала с количеството на поръчките  Mr. Green . Да вземат да ни направят членски карти с намаление, че сме им като жива реклама!  Naughty Каква фотосесия си спретнахме............ събра се тълпа случайни граждани да я наблюдават  Joy Joy Joy hahaha Изкарахме си супер приятно, ето и доказателствения материал :

http://www.album.bg/nelsun/albums/99457/

на Люси много и отива бялото и новото червило и въпреки твърденията и, просещи тигани, изглежда супер!

Мименситка, не си удържа обещанието да дойде с новата роклА  Confused, ама се вталява това момиче с всеки изминал ден и панталона вече и е голям.  Hug

Мирка, суперлъчезарна - нещо послъгва за свалените килограми - повече са, отколкото твърди  #Crazy  Hug

Дари, държи фронта здраво и дано да излезе в почивка скоро, та да почне да се усмихва повеко, че много и отива  Hug Heart Eyes

Венерас, еуфория в жълто и шоколадово  Hug

После ще ги надписвам, че трябва да тичам по спортни мероприятия, ама то май всички си ни познавате, така че и ненадписани сме ви ясни  Wink

# 104
Момичета, много ви благодаря, че се отзовахте и се получи дискусия! Много ми е полезна!
Разбира се, всеки организъм е индивидуален, аз ще се съобразявам с това, което ми поднесе моя - имам ли избор...  Laughing  Продължавайте да споделяте, моля ви!  Друго си е да почерпя чуждия опит, па макар да не го приложа на 100%.

Сега отивам да гледам снимки, от софийската среща  Wink

Общи условия

Активация на акаунт