Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 223
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!Аз да уто4ня ,че секцио родих не заради килограмите.При мен запо4на нормално раждане,разкритие голямо имах.Доктора разпусна екипа си и остана само с аку6ерката,всичко вървеше като по ноти и след няколко напъна малчо си извъртял някак главата и свикаха спешно секцио.Въпреки че се говори ,че с много кг трудно се възстановява6 след секцио аз стъпих на крака на 2-ят ден.И аз се надявам да не кача много килограми,но знае ли човек?

# 91
я да с езапиша и аз тука....че и аз съм от отбора
завиждам на всички,които са успели да свалят натрупаните кг от първото си раждане...аз не успях, с раждането свалих някакви си 5-6 кг и до там...
В момента съм 98 кг., сега мисля да внимавам какво ям, но не винаги устисквам... Sad Принтирала съм си от нета един хранителен режим при бременеене, но май си е време да го спазвам вече. До сега не съм наддала нищо, в 10 седмица съм, но очаквам с растежа на пупата да "наваксам" и още килца... Confused
ето "диетата за бременни", можем да я спазваме заедно - http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/

# 92
  • софия
Момичета, да ви попитам- една приятелка е бременна, а двете с нея сме от хубавите Wink(както казва Xepa) и иска да си следи бременността при някой гинеколог, който хем да е добър като лекар, хем да не и повтаря всеки път колко е дебела-това девойката си го знае Grinning, иска някой спокоен и разбран-да имате някакви предложения
А и аз ще понатрупам информация, че се надявам и аз скоро да опра до там Wink Praynig Praynig

# 93
  • София
Момичета, да ви попитам- една приятелка е бременна, а двете с нея сме от хубавите Wink(както казва Xepa) и иска да си следи бременността при някой гинеколог, който хем да е добър като лекар, хем да не и повтаря всеки път колко е дебела-това девойката си го знае Grinning, иска някой спокоен и разбран-да имате някакви предложения
А и аз ще понатрупам информация, че се надявам и аз скоро да опра до там Wink Praynig Praynig

Елица Иванова - 17-та поликлиника в София. На театър София.

# 94
  • София
Аз мисля като забременея (дай Боже) да съм при Кълвачева във Вита. Правих контролен при нея преди около месец, споделих, че планирам бебе и очаквах лекция за килограмите, но нямаше такова нещо, каза ми да мисля позитивно Simple Smile (понеже се оплаках и че годините, и килограмите ми тежат).

# 95
моззи - Д-р Атанас Гиздов - Военна Болница... Аз първоначално бях при частна лекарка, която ми обясняваше как не можело да съм така, как трябвало да пазя диета и не ми давала повече от 5 кг да кача през бременността. Сегашния ми док, да ми е жив и здрав, само каза и така и правиме, следим да не почна да качвам много бързо и по -  на често изследвания на захарта. Всеки път като му се жалвам, че съм качила дори едно кило - отговора е "Нещата са ок, следим ги, а кг как добре Ви седят"  hahaha Е после ще видим зор, ама сега поне той не ми натяква - аз съм си достатъчна като се гледам. Но бебче да ми е живо и здраво и да си го родя, другото бели ядове!

# 96
  • софия
момичета, благодаря много, ще предам инфото Hug  bouquet  bouquet

# 97
  • София
За Младост препоръчвам Д-р Папукчиев от 25-та п-ка.
Като ме видя колко съм хубава, ме попита откъде ги имам тези кг. колко съм качила през предишната бременност, колко съм свалила след това и т.н. Чисто информативно и приятелски, без намек за неодобрение. Накара ме официално да обещая, че и този път ще си контролирам теглото и това беше. Сега на всяка консултация ме хвали, че успявам.

# 98
  • София
Някой знае ли кои са причините за вертикален срез вместо хоризонтален при секцио?
Няколко мои познати от по-пълните са рязани вертикално и това ме притеснява.

# 99
  • София
Някой знае ли кои са причините за вертикален срез вместо хоризонтален при секцио?
Няколко мои познати от по-пълните са рязани вертикално и това ме притеснява.

Вече го коментирахме. Няма такова нещо. Рязана съм хоризонтално и съм лепена, а не шита.
Цезарово сечение, което се прави вертикално, почти не се практикува.

# 100
Аз съм чувала ( подчертавам, че не го твърдя, като факт), че при по-пълните жени и ( логично)  по-дебелия мастен слой на корема, такъв срез не може да заздравее и затова го правят по-нагоре и вертикално, което е ужасно, но ако трябва ще го преживея.
така или иначе,  и този месец се разминахме с бебока, до следващия.
Много ми е полезна тази тема, много успокоително ми действате, радвам се, че има на моята вълна и с моите мисли и притеснения ... аз съм напълно фиксирана в мисълта, че килограмите са причина за всички злини ...

# 101
  • София
Аз съм чувала ( подчертавам, че не го твърдя, като факт), че при по-пълните жени и ( логично)  по-дебелия мастен слой на корема, такъв срез не може да заздравее и затова го правят по-нагоре и вертикално, което е ужасно, но ако трябва ще го преживея.

При мен разрезът заздравя за месец. Сега вече не се вижда.
Много по-логично е вертикален срез да се прави, когато е необходимо макар и грубо казано повече място за действие на лекаря-оператор.

# 102
  • София
Много ми е полезна тази тема, много успокоително ми действате, радвам се, че има на моята вълна и с моите мисли и притеснения ... аз съм напълно фиксирана в мисълта, че килограмите са причина за всички злини ...

Мамка му, и аз  Tired
Пиши по-често, Нанче Simple Smile

И ние се разминахме. Ама другия месец ако ТСХ ми е в норма, вече си купувам ОВУ тестове  Peace

# 103
  • София
Пиша, пиша.  Hug
Вие стискайте палци да не пукна, че ме тръшна и мен грипът и едвам стоя. Ама съм Матросов на амбразурата  Mr. Green

Ако слушкате повече ще ви постна една снимка, правена 2 дни преди да родя Кало. НЕма начин да не ви успокои, че чак толкоз не можете да станете дебели  Joy

# 104
Тц, самия разрез няма отношение към килцата на бременната. По-скоро причината за вертикалата е друга, не в наднорменото тегло.

Общи условия

Активация на акаунт