Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 243
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
рисковите бременности не се определят от кг. на бъд. майка.
Но все пак, добре е да знаеш, че с режим и движение, само за месеци ще си други кила.
Дай Боже да си забременееш и родиш без проблеми едно бебе. Но помисли - само 4-8 месеца може да се превърнеш в друг човек.

Аз съм качвала сравнително малко кг. по време на бременеенето (12 и 9кг.) и после обаче си продължавах качването.  Blush
Сега съм на път да ги преборя. Става, стига да искаш.

П.П: качих 9кг. със синчето, което при раждането тежеше 4150. На 20-я ден от раждането бях по-лека от преди да забременея.
Но после се "старах" достатъчно  Blush И сега имам старания, но в обратна посока.
  newsm78 знам че не трябва кой знае какво за да сваля килограмите... но пуста храна  Mr. Green за 3 месеца качих 25 кг - отказах цигарите и доста се освиних  smile3511

# 16
Цитат
Много плодове и зеленчуци, тестото и сладкото да са сведени до абсолютния минимум
Това не винаги е възможно. Аз бременеех с невероятно повръщане -  по 15 пъти на ден и повече . Моята принцеса ми разрешаваше да ям само хляб, за вода дори не си помислях - можех да пия само жълта лимонада. И така 9 месеца на хляб и газирано, и резултата беше 30 кг. отгоре. Забременях 60 кг. влязох да раждам 90 кг. С 20 кг. вече олекнах, но на последните 10 нещо зациклих - не помръдват. Аз не се чувствам комфорно така, но в крайна сметка си струва - имам си жива и здрава палавница.

# 17
Откакто забремянах, организмът ми сам си наложи своеобразна диета, за което аз съм много щастлива. Хапвам изключително малко, но за сметка на това често. От "забранените" храни единствено сладичко ми се хапва и си го позволявам. Но за сметка на това поради здравословни проблеми на мъжа ми ние сме изхвърлили от менюто всякаква мазнина, ориз, хляб, картофи. Резултатът е, че дори свалям килца. Важното е умерено хране, което включва всики всички хранителни групи, не трбява да лишаваме бебоците от нищо  bouquet

# 18
  • София
Дива, разбира се, че невинаги е възможно.  Peace
Но все пак аз визирам една хипотетично нормална бременност, каквито са повечето, и след 10-14 г.с. са отминали всички неразположения и майката може да хапва от всичко, без да и е зле. Естествено, има и случаи като твоя, наистина най-важното е резултата на финала да е жив и здрав!  Laughing
Аз също не се лишавам от нищо, но нещата, за които знам, че ми се лепят веднага съм ги свела до минимум. Няма проблем вместо да изям цял шоколад, да си хапна 2-3 парченца. И вместо да се тъпча със салам с неизвестно съдържание и огромно количество сол, мога да купувам диетична шунка например, и когато изпитам глад м/у храненията мога да хапна сурова чушка със сирене или плод или едно кисело мляко, ето за такива ограничения говоря. Но все пак на мен гаденето ми премина, а при първата бременност въобще нямах такова.

# 19
Наднорменото тегло по време на секцио създава известни неудобства на анистезиолога и операторите. И конците се свалят по-късно. Раздвижването е малко по-трудно. Но това важи за всички операции. Едно е скелет пригоден да носи 60 кг. оптимално тегло да трябва да се справя с 6о друго е със 160. Успех, късмет и не се тревожи. За разумно сваляне на килограми и потдържането им ти трябва диетолог и доживотна диета, ако имаш воля.

# 20
  • София
Наднорменото тегло по време на секцио създава известни неудобства на анистезиолога и операторите. И конците се свалят по-късно. Раздвижването е малко по-трудно. Но това важи за всички операции. Едно е скелет пригоден да носи 60 кг. оптимално тегло да трябва да се справя с 6о друго е със 160. Успех, късмет и не се тревожи. За разумно сваляне на килограми и потдържането им ти трябва диетолог и доживотна диета, ако имаш воля.

Пак зависи от организма. И конци не са ми сваляни - лепена съм  Mr. Green

# 21
  • София
Да, и аз нямах подобни проблеми. Станах си на другата сутрин след операцията, и моето секцио е лепено, не шито.

# 22
  • Ню Йорк
при секциото килограмите създаваха ли ви някакъв проблем?
На мен не особено, но на лекарите определено. Доста по-дълго продължи операцията /едно е да срежеш 5см коремна стена, друго е да режеш 30см сланина  Embarassed / Тъй като корема ми правеше една гънка ниско долу се наложи да ме срежат на хоризонтално а вертикално. И по-добре, че ме срязаха така иначе раната нямаше да зарастне с месеци. Махнаха ми половината конци след 5 дена и другата половина след 10 дена. Раната ми сълзеше поне 1 месец и редовно ходех на превръзки. Но всичко мина и замина и отдавна е забравено Simple Smile

# 23
Коригирам се за радост на всички. Ако не сте лепени,  а шити конците ще ви бъдат свалени по-късно от колкото на пациенти с оптимално тегло. Wink Питаха  разясняам. На мен също не ми е създала преоблем операцията, станах си като пич, с тая  разлика ( за раздвижването), че съм абсолютно наясно как се става и раздвижва на 50 кила и как на 85.

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 23:31 от niki97

# 24
За секциото - мен ужасно ме беше страх, но не от самата операция, а от това какви странични ефекти ще има заради килограмите. Операцията наистина продължи по-дълго, а и анестезиоложката се поизмъчи, но всичко друго беше много леко за мен. Станах на седмия или осмия час от операцията, раздвижих се много бързо, раната заздравя добре. Махнаха ми конците след толкова дни, след колкото махаха и на другите майки.

# 25
  • София
Аз съм от тези със свръхтеглото. Сега съм в 21 г.с.
Отначало много се притеснявах дали няма да си увредя детето заради големия си корем, но се оказа, че няма такива проблеми.
Относно опасността за твоя организъм - нея си я има без значение дали си слаба или пълна.
Единственият проблем при мен е, че заради многото килца и заради мързела ми е трудно да ходя и не се движа достатъчно.

# 26
  • Mediterraneo
Аз съм от тези със свръхтеглото. Сега съм в 21 г.с.
Отначало много се притеснявах дали няма да си увредя детето заради големия си корем, но се оказа, че няма такива проблеми.
Относно опасността за твоя организъм - нея си я има без значение дали си слаба или пълна.
Единственият проблем при мен е, че заради многото килца и заради мързела ми е трудно да ходя и не се движа достатъчно.

Ти си с януарски термин или греша? Ако си за януари, заповядай в отчетната тема( ако вече не си се записала  Blush).

Аз също съм 21 г.с. Освен че стартирах от 80 и кусур кг, за 4 месеца успях и да кача вече цели 9 кг  Tired Предполагам, че до раждането ще мина стоте, но какво да направя?! Качвам сякаш от въздуха...

# 27
Висока съм 171 см. Неизвестно защо, преди да забременея качих 5 кг. върху моите 70. И други приятелки са ми казвали, че безпричинно са качвали преди да забременеят - един вид организмът си знаел работата. Колко е вярно - не знам.
Спортувах преди да забременея, тялото ми е стегнато. Утре влизам в 5 лунарен месец и досега съм качила само 2 кг. без да се лишавам от нищо. Даже хапвам повече тестени неща - такова ми се яде.

Така че и аз си мисля, че по-пълните качват по-малко през време на бремеността. А и аз съм на 35.. До 28 год. си бях под 60 кг. ЕГН-то си казва думата. Значи и възрастта е от значение.

# 28
Аз мисля, че повечето килограми ми пречиха да забременея втория път. И първия и третия път бях на диети и забременях, като си мислих, че няма да стане. От раз. А втория път бях с 20 кг отгоре и над 1 година опитвахме. Нямах гинекологични проблеми.

Аз съм си предразположена към качване на килограми. Не се отразиха на бебето и бремеността ми. На мен ми тежаха много. И трите деца са родени със секцио.

# 29
И аз съм с наднормено тегло, но качвам по малко килограми. Досега съм качила 3 кг. При първта ми бременност качих 8 кг. Искам само да ви попитам как сте с кръвното при повечкото килограми?

Общи условия

Активация на акаунт