Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 255
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аз отидох да раждам 109 кг, като забременя със скромните 95.Резнаха ме нормално,на 5 ден като ме изписваха тичах като младо яре.Не е вярно , че като си дебел по-бавно ще ти зарасне раната.

# 106
  • София
Аз съм чувала ( подчертавам, че не го твърдя, като факт), че при по-пълните жени и ( логично)  по-дебелия мастен слой на корема, такъв срез не може да заздравее и затова го правят по-нагоре и вертикално, което е ужасно, но ако трябва ще го преживея.
така или иначе,  и този месец се разминахме с бебока, до следващия.
Много ми е полезна тази тема, много успокоително ми действате, радвам се, че има на моята вълна и с моите мисли и притеснения ... аз съм напълно фиксирана в мисълта, че килограмите са причина за всички злини ...

Секциото ми е правено от най-добрия хирург в Тина Киркова - д-р Недялков, шеф на хирургията, хоризонтално ми е и ми заздравя много бързо, с вътрешни конци е и в момента почти не си личи! Разреза се прави на свивката под шкембето, така евентуално  запарването в тази част може да забави зарастването, иначе мастната тъкан там е най-тънка!

# 107
Не помня вече, сигурно съм писала, но ще ме извините ако се повтарям.
Толкова ме беше страх от секциото, че едва си наложих да не хукна да бягам преди да е подействала упойката. Толкова леко и приятно раждане и толкова бързо възстановяване не съм си представяла и в най-смелите си мечти. Гарантирам, че от всички пишещи в темата, аз съм най-дебела и съответно с най-големи проблеми предизвикани от наднорменото тегло. Въпреки това, при добър оператор, мисля че имаме изключително добри шансове за лека операция.
А за шева какво да ви кажа - перфектен е. Толкова ме е яд, че съм дебела и не мога да се възползвам от изключително естетическата работа на оператора. Ако бях слаба и фина и носех дънки с ниска талия или плитки бански, щях да съм горда, че никой няма да може да разбере, че имам шеф. 

# 108
  • Пловдив
мамчета,аз съм, отачаяна
не мога да ви опиша по колко много ям.До момента съм с 10кг отгоре-верно не е много,но аз започнах да качвам от 5 месец нататък,което означава,че за няма и 2 месеца аз ка1их тези кг.И се тъпча и не мога д аспра.Примерно днес станах,пих 1 кафе набързо и след тов 2 чинии с мусака,след това шишчета,след това 200гр желирани бонбони,след това 1 круша и 1 ябълка,след това около половин хляб с кашкавал и масло,после пак шишчета,усещам че не мога вече да дишам и помилих майка като си идва да ми купи вафли.Тя не знаела какви и ми купила 4 вида Боровец и още някъква-изядох ги всички-в момента усещам ,че ще се пръсна и се чудя как да огранича храната-помагайте с някъкъв режим
забраваих да пиша,че се събудих в 12,после заспах в 17-20 и до момента  no

# 109
аз не мога да ти дам съвет, Мануела, но знам от майка си ( а тя няма да ме лъже), че през първата си бременност е била нон стоп на опашката за толумбички и е напълняла с 25 кг,
а втората е изкарала на сухари с чубрица и като е родила си е закопчала ципа на полата и си е тръгнала. И майка ми казва, че всичко което се изказва по темата за 'вълчия глад' и ' яденето за двама' са оправдания.... аз лично не съм толкова крайна, предполагам и хормонални някакви фактори ... въпреки, че описанието ти малко на невроза прилича..
абсолютно не мога да одобря менюто ти, не разбирам и защо има толкова много храна покрай теб:)) в моята къща има само това, което ще се яде и нито една филия допълнително. Няма нищо, абсолютно нищо за 'подхапване".  какви вафли Боровец ...
Опитай малко да си наложиш ограничения в наличностите първо - защо има около тебе мусаки и шишчета ..

# 110
здравей mannuella
подкрепям 10cent's. изхвърли всичката излишна храна от вас. майка ти да я занесе в тях. знам че звучи смешно и глупаво но помага. имай предвид че накрая се наддава най-много. а ти имаш време. тази невроза и желание за глад подтисни с движение. аз например в момента се мъча да плодувам защото килограмите са ми много и снощи така ме тресяха нерви от желание да хапна /между 21-22 часа/ ми хванах си чантата и излязох и близо час и половина се разхождах. налях се с два чая мента и се почувствах добре. аз в момента не съм бременна но тежа колкото когато влязох да раждам. сега се опитвам да сваля и се надявам да успея. иначе когато родих и ме изписаха на 10 ден след раждането бях само 5 кг. над теглото което бях като забременях. наддадох близо 17 кг. и то в осмия качвах по 1.5кг. на седмица. направо изпадах в шок всеки път като се качех на кантара защото килограмите ми и без това бяха много.
извинявай ако съм била като "лоша свекърва" но се опитай да се овладееш и не изпадай в паника. тя е най-големия враг. успокой се и ще видиш че нещата ще се нормализират.
успех и леко бременеене  Peace Hug

# 111
mannuella, ще ти напиша как аз успях да се предпазя от качване на килограми, дано и ти да успееш. Първо, направих си графика и всяка сутрин се мерих на електронен кантар. На графиката имаше място за всяко грамче и дори 300 гр. да чака, листа вече изглеждаше грозен и подтискащ. Освен това седеше на видно място, за да мога да получа похвала от домашните, ако не съм наддала и съответно да бъда смъмрена ако съм качила.
Другото, което направих е, да си осигуря много занимания. Тъй като вдигах кръвно, бях в болничен още от 3-ти месец. Възползвах се от многото свободно време и се срещнах с всички познати, които заради натоварен работен ден бях пренебрегвала. Ходех на училище за бременни, на отворените врати в болниците, проучвах цените по магазините за бебета, избирах колички, креватчета и т.н. Включвах се във всички срещи за бременни от форума и изкарвах по няколко часа пред компютъра, четейки и пишейки. Ходех често на театър и кино, а и на няколко концерта в НДК, на които бебка ме подритваше в такт с музиката. Въобще, това бяха едни от най-активните ми дни за последните 10 години и ми беше много забавно и приятно. Гледах да ям по 3-4 пъти на ден и винаги да започвам с плодове. Като изядеш 2 ябълки, няма да ти остане много място за мусака.
Пак подчертавам, аз съм много, ама много дебела и ужасно лакома. Въпреки това, равносметката е, че отидох да раждам с точно толкова килограми, с колкото и забременях.

# 112
  • Пловдив
уха,мерси за отговорите.Ами опитва се да обикалям и аз ама не мога по много,зашото доки не дава заради скъсяване на шийката на матката.Иначе днес взех кардинално решение-ще ям салати и ябълки(доколкото мога.Електронен кантар нямам-ако имах сигурно щях да се взема в ръце при вида на качването,сега бягам от кантара като ужилена.
И аз се чудя дали не е някъкво психично разстройство това при мен.Днес ще се опитам да си намеря някъкво занимание(въпреки че лъснах миналата седмица апартамента от..до) и ще пиша как се справям
стискайте ми палци и мерси за съветите  smile3535

# 113
  • София
уха,мерси за отговорите.Ами опитва се да обикалям и аз ама не мога по много,зашото доки не дава заради скъсяване на шийката на матката.Иначе днес взех кардинално решение-ще ям салати и ябълки(доколкото мога.Електронен кантар нямам-ако имах сигурно щях да се взема в ръце при вида на качването,сега бягам от кантара като ужилена.
И аз се чудя дали не е някъкво психично разстройство това при мен.Днес ще се опитам да си намеря някъкво занимание(въпреки че лъснах миналата седмица апартамента от..до) и ще пиша как се справям
стискайте ми палци и мерси за съветите  smile3535

Това, което си намислила определено не е решението. По време на бременност трябва да ядеш и месо. Твоят проблем са количествата.
Затова се опитай да ядеш от всичко, но по малко.
Например яж пилешка пържола със зелева салата. Но само това - без хляб, без кока кола или друго газирано. Или пък свинска пържола с домати и краставици.
Ако ти се ядат картофи ги яж само тях - на салата или печени с друг зеленчук. И по една порция.

# 114
  • с/у ОколоМръсТното
Въпрос: Какво става с коремите след раждане. Свиват ли се поне до състоянието преди раждане?

става годен да се завиваш с него  Joy
Абе и да не е така грубо казано  Blush си остава почти без промяна. Мъжът ти се чуди, дали въобще аджеба си родила, макар дет. легло да е вече заето  Twisted Evil
Но за какво са пластичните хирурзи?

# 115
  • Пловдив
Въпрос: Какво става с коремите след раждане. Свиват ли се поне до състоянието преди раждане?

За съжаление моят 10 месеца по-късно изглежда така сякаш съм в шести месец.

# 116
По въпроса с килограмите, аз лично бях 65 кг при ръст 178, през цялата бременност ядях плодове, зеленчуци, месо, и то не тлъсто,не ядях хляб и сладко, а резултата беше 96 кг при раждането. Вече съм на мнение, че всичко е до организъм може да се храниш здравословно и пак да качиш, не знаеш как ще е , докато не родиш. За щастие със спорт и разделно хранене 3 месеца по-късно бях 69 кг, а в момента ме делят около 2 кг от началните ми килограми. Корема сви се, понеже преди да забременея беше абсолютно плосък сега не е, но реално правя упражнения за корема от 1 месец, т.е. изчаках да минат 3 месеца от секциото, както препоръчват, но и той е на път да се махне. За съжаление килцата се качват неусетно, а се свалят с цената на много усилия, но мислете за тях след раждането. Наистина по-важно е да родите живи и здрави дечица.

# 117
А вярно ли е, че на пълните жени до много късно не им личи изобщо, че са бременни  Grinning

# 118
  • София
А вярно ли е, че на пълните жени до много късно не им личи изобщо, че са бременни  Grinning

Ами да, помисли си как стоят 5 кг на една 50 и на една 90 килограмова жена  Mr. Green

# 119
  • Пловдив

На мен започна да ми личи доста късно . В седмия месец сложих една туника ,която ме издаде че съм бременна.Дотогава минах за закръгленка и съседите се чудеха, защо така спрях да ходя на работа.

Общи условия

Активация на акаунт