Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 372
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Защо не се наемат да режат пухкавелки? Не би трябвало да отказват дори и в частна клиника, макар че там като цяло гледат да не поемат рискови раждания.

Защото и за нормално раждане и за операция са по-рискови пациенти. Често такива бременни имат високо кръвно, към края се прокрадва и гестационния диабет, подуват се ръце, глезени и т.н. Не че слабите са застраховани от усложнения, но към по-пълните подхождат с голям страх. Няма да пиша за другите евентуални усложнения, за да не психирам напразно мамите, на които им предстои. На мен гинекологът, който ми следи бременността, 8 месеца ми разясняваше на дълго и широко рисковете, за това докато бях на операционната маса изпитвах един от най-силните страхове в живота си. Сега пак прави някакви опити да ме стряска, ама му казах, че на мен вече тия не ми минават, щото съм старо куче.
Сега, като забременях, едно от първите неща, за които взех да мисля е как да убедя д-р Дяволов пак да ме оперира. За щастие той ме прие за нормален пациент, а не за "таралеж в гащите" и ми вдъхва доста спокойствие, защото не цъка недоволно с език всеки път като говорим за килограмите ми, не се оплаква, че съм нечувано дебела, или че не вижда бебето добре, не ми говори за усложнения, а напротив казва, че състоянието ми не го притеснява.

# 541
Цитат на: Маргаритa
Няма да пиша за другите евентуални усложнения, за да не психирам напразно мамите, на които им предстои.
  bouquet Това ми доказа за пореден път, че има защо всички да се чувстваме комфортно в тази темичка.    Heart Eyes
ПС. ..а за Vici и нейните постове имам голямо съмнение, че е някоя от гинеколожките от Токуда или Тина Киркова, които споменахте в началото или тяхна позната.  Joy

# 542
  • Варна
Цитат на: Маргаритa
Няма да пиша за другите евентуални усложнения, за да не психирам напразно мамите, на които им предстои.
  bouquet Това ми доказа за пореден път, че има защо всички да се чувстваме комфортно в тази темичка.    Heart Eyes
Определено трябва да има и спокоен пристан, не само бурно море  Peace
Нахълтвам и аз малко на бързо в темата, но не можах да се стърпя - как може така да ви плашат. То вярно, че си има рискове, но все пак особено за мами с по-високо кръвно мисля е доста по-добре да се обяснят нормално всички ситуации, а не да се всява паника  ooooh!
Аз и двата пъти съм със секцио и двата пъти с пълна упойка, и двата пъти много тъжна, че не мога да родя нормално. Но имам приятелка акушерка, която като много добра такава беше съвсем човечна да ми спести на какво се е нагледала при нормални раждания - така, че според мен риск винаги има. Дано само да преобладават добрите завършаци на ражданията, без значение нормално, секцио, на слаби или не толкова майчета са  Peace

# 543
Здравейте момичета!Ако може и аз да се включа в темата  Simple Smile.Забременях на 122кг,в 9 мес.бях 138кг-направо слон,родих секцио по мед показания,2седм.след раждането си възвърнах кг,а сега почвам и да свалям.Не мога да кажа,че ми е било леко,брем.ми беше лятото и се чувствах ужасно,моят съвет е да се поотслабне малко преди бременност,аз поне за следващата ще го направя,ако до тогава не съм влезнала във форма покрай бебо.Късмет на всички!

# 544
  • софия
miss piggy, да ти е жива и здрава малката Мартина, да расте много щастлива и усмихната Hug Hug Hug

Момичета, при мен нещата откакто влязох в 3 месец се влошиха драстично-гаденето ми вече е денонощно, а и започнах да повръщам много-някои дни не мога да хапна абсолютно нищо, но през повечето хапвам нещо към обяд и до там.Започнах бременността от 106 кг, сега съм 98.Док казва, че било нормално да ми се гади повече, защото чакам близнаци, но това направо ме съсипва-дано премине скоро Praynig Praynig

# 545
  • Пловдив
Mis Piggy , да ти е жива и здрава Мартина, пожелавам и щастливо детство и безгрижни игри  bouquet

Mozzi, съчувствам ти за гаденето .Аз бях така до края , повръщах до последно (по 10-15 пъти на ден) и н еми помагаха нито лекарства ,нито системи.Дано при теб скоро отшуми Praynig

# 546
Не се притеснявайте момичета. Моя приятелка забременя 90 кг. стигна до 106 кг. бременността и протече нормално, ужасно много се движеше - чак съм й се чудела как не се спира  Rolling Eyes Кръвното й се понадигна към края, но всичко беше , благодарение на Бог, добре. Сега почти година след раждането (нормално) е около 80 предполагам, че с тичането около бебето ще отслабне и още  Crazy

# 547
  • Пловдив
anizi, няма гаранция че покрай бебео се отслабва.Аз вместо да отслабвам още повече качвам, а детето ми е супер енергично и палаво и тичам като кон от сутрин до вечер Mr. Green.

# 548
Здравейте момичета.Големи сте сладурки и много ме успокоявате ,че не съм единствената пухкава бъдеща мама. BlushИмам планирано секцио за след около 10 дни и сега треска ме тресе как ще раждам с тези телеса,въпреки че не съм качила много ,когато забременях бях 105 кг. сега съм около 111-112 кг.Нямам нито диабет ,нито високо кръвно засега ,слава богу,нито съм имала някакви проблеми през бременноста,хирурга ми е супер, голям сладур,анестезиолога също,ама не съм му се представила още точно колко кг съм.То не че не се вижда ама като слушам тук на мацките как им били отказали ме хваща страх да не се откажат от мен.Абе кви са тия лекари на мен досега никой не ми е казал ,че съм много дебела и ,че нищо не вижда,или пък да не се наема да ме оперира заради това.Егати хората.Успех на всички сладурки а на вече родилите-да са им живи и здрави дечицата и само радостни мигове за в бъдеще.

# 549
  • софия
Aнели, мен това ме тревожи най-много-всички ми казват,че след 12 седмица ще премине, ама аз като знам, че има момичета като теб, на които им се е гадило до последно, направо не знам как ще се издържа ако е така-на мен ми се гади много и изобщо не е "сутрешно гадене", а направо денонощно.Лошото е, че нищо не мога да правя-толкова ми е лошо- аз така или иначе съм в болнични, но ми се иска да се разхождам, да си свърша някои неща вкъщи, но е нещо страшно Sick Sick Sick

# 550
Aнели, мен това ме тревожи най-много-всички ми казват,че след 12 седмица ще премине, ама аз като знам, че има момичета като теб, на които им се е гадило до последно, направо не знам как ще се издържа ако е така-на мен ми се гади много и изобщо не е "сутрешно гадене", а направо денонощно.Лошото е, че нищо не мога да правя-толкова ми е лошо- аз така или иначе съм в болнични, но ми се иска да се разхождам, да си свърша някои неща вкъщи, но е нещо страшно Sick Sick Sick

Гаденето найстина е неприятно,в повечето случаи отшумява в началото на 4 мес,но дори и да продължи,стискай зъби ,защото на финала те чака смисъла на живота!
Здравейте момичета.Големи сте сладурки и много ме успокоявате ,че не съм единствената пухкава бъдеща мама. BlushИмам планирано секцио за след около 10 дни и сега треска ме тресе как ще раждам с тези телеса,въпреки че не съм качила много ,когато забременях бях 105 кг. сега съм около 111-112 кг.Нямам нито диабет ,нито високо кръвно засега ,слава богу,нито съм имала някакви проблеми през бременноста,хирурга ми е супер, голям сладур,анестезиолога също,ама не съм му се представила още точно колко кг съм.То не че не се вижда ама като слушам тук на мацките как им били отказали ме хваща страх да не се откажат от мен.Абе кви са тия лекари на мен досега никой не ми е казал ,че съм много дебела и ,че нищо не вижда,или пък да не се наема да ме оперира заради това.Егати хората.Успех на всички сладурки а на вече родилите-да са им живи и здрави дечицата и само радостни мигове за в бъдеще.
Относно операцията-аз не съм имала проблеми нити с хирурга,нито с анестезиолога-даже мен ми постави спиналната от раз,(ако си със спинална)а на съседката по легло (хем доста по слаба), от третия път.Важно е след това бързото раздвижване,така,че не се притеснявай.

# 551
И аз се записвам в темичката. Аз също съм с наднормено тегло, но имам и диабет и високо кръвно. В момента не съм бременна, но с мъжа ми мислим за дете тази година. Иска ми се по отрано да се ориентирам към доктор и болница, тъй като има опасност и мен да не ме искат в болницата която съм си харесала. Моля всички които пишат да споделят при кой доктор са се следили или при кой са раждали. Hug Hug Hug

# 552
  • софия
katia_85 , успешно бебеправене, дано се похвалиш с положително тестче скоро Hug Hug Hug
Аз се следя при д-р Илиев в Токуда и живот и здраве като дойде време ще раждам там

# 553
  • София

Няма страшно, душо. Мен ме оперираха с тегло 134,5 кг и не се отказаха  Mr. Green

# 554
vanila, твоите 105-110 кг на фона на моите, не ги приемам като наднормени, а като леко увеличени от преяждане например. Simple Smile Така че нормално е всичко да е наред и никой да не ти прави проблем. Пожелавам всичко да мине безболезнено и бързо и след 10 дни да гушнеш един сладък, пухкав вързоп!

mozzi, съчувствам ти, много малко бременни могат да се похвалят с липса на гадене. Експериментирай, все има храни, които можеш да понесеш по-добре.

katia_85, успех във важното начинание и скоро да се похвалиш с радостна новина!
Моят гинеколог твърди, че единственото място в България, на което има достатъчно подготвени специалисти, да се справят с бременни с диабет, с високо кръвно, с хашимото и т.н., е Майчин дом в София. Това е единственото АГ, в което патологията е разделена на 3 отделения - "Майчин риск", "Фетален риск" и "Патология". Навсякъде другаде в една и съща стая лежат бременни с кръвоизлив, такива с високо кръвно и такива направили спонтанен аборт и за тях обикновено се грижи един и същ лекар, докато в МД всичко е много ясно и хубаво разграничено. Докато лежах в отделението на д-р Дяволов, което е Майчин риск, имаше няколко момичета от различни градове в страната и се оказа, че това е мястото, в което приемат всички бременни с диабет, кръвно и т.н., независимо от коя част на България са. /Мисля, че и в МД Варна е така, но не съм сигурна./ Е, разбира се, лекарят им трябва да е съвестен и отговорен и да ги насочи към МД, но особено момичетата с диабет минават поне веднъж през отделението, за да се определи най-точната терапия по време на бременността. Сама разбираш, че при толкова много случаи, лекарите там имат наистина огромен опит и са подготвени за всякакви ситуации. А ти коя болница си си харесала?

Общи условия

Активация на акаунт