Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 351
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Маргарита а кръвна ти група какъв резус фактор е?

Положителен.

# 601

nas, колко са ти наднормените килограми, ако не е тайна, разбира се. Рязко ли ги качи? И аз смятам, че килограмите не са чак такъв проблем за забременяването, но идеята ти за диета / по-скоро някакво здравословно ограничение/ е чудесна, не само, за да натриеш носовете на специалистите, които ще започнат с това, че трябва да отслабнеш, за да забременееш, но и за да се чувстваш максимално комфортно през бременността.
Ми някъде около 85 кг съм  Blush  И са качени от диети в продължение на 2-3 год  #2gunfire Така и още не съм почнала диета, но мисля да започна 90 дневната, та ако има и бебе да не го стресирам с някоя екстремна  Laughing

# 602
  • София
За пълната упойка - на мен лекар ми обясни, че при пълна упойка, бебето трябва да се извади най-много за 10 минути, в противен случай, упойващите вещества стигат и до него и живота му е застрашен. За мен този вариант е възможно най-неблагоприятния, защото ще е много трудно за екипа да се справи само за 10 минути. Аз съм от типа жени, които носят наднормените си килограми върху корема и гърба и хич не е шега работа да се разреже мястото с най-дебел слой подкожна мазнина. Освен това плацентата е предно разположена, което допълнително усложнява нещата. Може би съм писала, че при първото раждане влязох в операционната точно в 8 часа, а детето ми се роди в 9:14, докато на слабите майки, обявяваха час на раждане най-късно 8:30.
Иначе, като знам колко трудно ми сложиха спиналната упойка и аз предпочитам пълна, защото не мога де преодолея страха си от това, че затрудня максимално анестезиолога докато ме боде между прешлените, но май това е единствения ми вариант.

Маргарита, моля те провери нещата още един път, защото изказванията на лекари, цитирани в поста ти звучат меко казано несериозно. Легнах на операционната маса в 9 часа. Синът ми проплака в 9.07 ч. С пълна упойка. Не знам колко си пълна, но аз бях 135 килограма и лекарката ми не е имала никакъв проблем с рязането и ваденето на Калоян.
Детето се вади максимум до 3-4 минути след поставянето на пълната упойка, това ми каза лекарката ми, това и беше направено.

Мила, ама при мен като са близнаци?? Това дали ще е проблем?? newsm78 Първото да го извадят за 3-4 мин. ами второто...ще разпитам по обстойно докториците като отида на ЖК в края на месеца...ако са сговорчиви ще ми обяснят ...знам ли ги...благодаря ти мнаго за отговорите

# 603
Второто се вади непосредствено след първото. Не се тревожи.

# 604
  • София
Благодаря ти дано всичко е наред.... Praynig

# 605
Привит и от мен,
прочетох ви на един дъх и най - искрено ви се възхищавам.
С първата бременност, забременях с 67 кг., влязох да раждам 85. Сега съм бременна от има - няма 20 дни и стартирам с 86.5 . Много ме е страх за усложнения , за килограмите ми, за всичко. Иска ми се да вляза да раждам максимум 92 кг., но ... незнам. Моля тези, които са успели да овладеят качването на кг по време на бременност, да споделят какъв им е бил режима. / количество храна, двигателен режим, а би всичко, с което смятат, че са успели / Ще съм ви много, много благодарна.

# 606
  • София
Аз не съм пазила режим. Не съм яла сладко обаче, защото не обичам и газираното намалих. Но за ядене си ядях - не одобрявам неяденето по време на бременност, освен по изрично лекарско предписание.

# 607
Честита втора бременност. Дано да е лека. Да ти кажа, не се притеснявай твърде, усложнения винаги могат да настъпят и без килограмите да са в повече. А за режима, ами аз качих. Вярно 12кг, но пак са много имайки в пред вид режима ми. Сутрин закусвах с филийка пълнозърнест хляб със сирене и парче домат, макарони със сирене, плодова салата. Междинна закуска кисело мляко с плод, обяд-нетлъсто месо, риба, салата и хляб, междинна закуска- плод, вечеря супи и постна храна и то до 19 ч. Почти през целия ден правих разходки с кучето, превихме и ремонт. Та не знам какво да ти кажа. Ако си бях запазила стария режим на хренене със сигурност щях да кача 40 кила. Моя приятелка бременна по същото време и със сходен режим, но без разходките качи 8. Та явно си е до метаболизъм, натура, ген. Макар че в рода ми дебели няма пък с мен що така се случи... Rolling Eyes

# 608
Здравейте, ох , опитах се да ви изчета ... ама уви стигнах донякъде ... реших да пиша и да ви доизчитам междувременно Simple Smile
Аз също съм от хубавите жени Simple Smile Термина ми е на 8-ми май Simple Smile надявам се да ме приемете във вашите редици Simple Smile

# 609
  • София
Добре дошла! И леко раждане. Моята кума чака бебе на 5 май  Grinning

# 610
nana77, ха така, а записала ли се е в отчетната тема на МАЙчетата?  Ако не е с удоволствие бих я поканила Simple Smile

# 611
  • София
nana77, ха така, а записала ли се е в отчетната тема на МАЙчетата?  Ако не е с удоволствие бих я поканила Simple Smile

Да, да. Записала се е. Терка й е никът. Но рядко пише.

# 612
Ох, попрочетох докрая (малко по диагонал се получи май амъъъъ, много писане много нещо Simple Smile )

Значи забременях 117 (поне толкова бях когато разбрах, че съм бременна), станах 121, сега съм 119. Не са свалени с диета, просто от самосебе си. Надявам се да не кача много. Не се ограничам от нищо ... каквото ми се яде - ям! Било сладко, било солено, било кисело.
Аз също съм против неяденето по време на бременност.  Naughty

Още не съм се насочила обаче към болница. Не знам как ще раждам, имах преди години един проблем, ходих на консултация със специалист - каза, че се водя излекувана и че не било предпоставка за секцио...
Много се чудя към коя болница да се насоча ... много хвалят Втора градска напоследък, много добри отзиви (ама 1 притеснение, викаха й преди Циганската болница ... или поне така съм чувала).

Кога е времето да започна да говоря с гинеколога (той не изражда май  Thinking) за раждането?
Какво ще ме посъветвате по въпроса?

# 613
Славче, аз раждах в Шейново без уговорка за доктор. А, гинеколога ти трябва да ти издаде направление за раждане някъде месец преди термина. Тогава си избираш родилно, съответно екип и те наблюдават до раждането. Леко раждане!

А, относно ограниченията, аз наистина почнах да се ограничавам. Чувствам се добре, дори спря да ми се гади, а бе все едно не съм бременна. Преди няколко месеца ходих при д-р Ригов. Не отслабнах много, защото са ми слаби ангелите, а и режима е предимно зеленчуци, а сега ги няма много. В момината следвам неговия режим. А, именно:
сутрин : пълнена чушка с извара  и домат или мляко с мюсли или маслини, краставица, филийка бонус
междинна закуска: плод
обяд: салата и месо или салата и постно ядене без картофи и ориз
следобедна закуска: ядки или морков или кисело мляко
вечер: като на обяд - салата с месо - пиле, телешко, риба или постно ядене или лека супа. Без хляб.
Хляб само до обяд, но не всеки ден и то диетичен.
От понеделник съм на работа и за съжаление, няма да мога да се разхождам.
Мисля да се огранича в този режим,.

# 614
  • София
Славчето аз забременях 115 кг, отидох да раждам 134, 5 кг. Родих в Окръжна болница и не бих родила другаде. Освен това в момента родилното е чисто ново. Още даже не е отворено, защото му правиха основен ремонт. Като Хилтън е вътре.
Аз бях секцио, поради 1 тон причини. Но лекарката ми така го е направила, че сега вече разрезът не се вижда даже.

Общи условия

Активация на акаунт