Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 338
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Аз не съм се ограничавала по време на бременността, просто така ми се ядеше. И въпреки всичко наддадох 12кг. По време на бременност не се спазват диети на своя глава. Аз ако можех да пазя диети или ако съм вярвала, че слаб човек може да надебелее нямаше да забременея 80 кила. Rolling Eyes Сега се чудя от къде да я подхвана. ooooh!

# 616
  • софия
Аз забременях 106 кг, в момента съм 96 кг, но имах 2-3 седмици, в които много повръщах и почти не задържах храна.Иначе от самото начало на бременността(аз съм след ин витро и разбрах много рано, че съм бременна) съм ограничила сладкото и гледам да ям разделно,естествено не се получава винаги, но не ме притеснява.За съжаление все още ми е доста лошо и не мога да се разхождам, надявам се скоро да премине и да се пораздвижа
По плана, който ми е направила акушерката трябваше да сваля 7 кг до 4-ти месец(това го преизпълних newsm68) и сега до края на 6 месец да не качвам повече от 2-3 кг-надявам се като включа разходките да се справя с планчето, но и да не стане-най-важното е бебетата ми да се родят живи и здрави, килцата ще ги свалям после

# 617
  • София
Аз да дам отчет!  Laughing
Качих общо 15 кг., обаче накрая много бях отекла, страшно задържане на вода се получи, но изследванията бях перфектни.
Родих преди 12 дни и в момента ми остават точно 3 кг. да сваля, за да си възстановя теглото отпреди забременяването. Корем почти нямам вече, но и първият път така много бързо се "събрах" ако и да съм свръх-тежка.  Laughing
Родих във Втора градска, въпреки, че имах желание и планове да раждам в Окръжна, но не приключиха с ремонта нареме.  Laughing Второ секцио ми е, всичко мина повече от перфектно, не съм избирала екип.
Никой в болницата не ми е направил дори и намек относно килата, а и честно казано, не бях само аз от "хубавите"жени.
Славче, циганки в Роадилното не видях.  Peace
П.П. Имаше една майка, която тежеше 180 кг., но не роди докато бях там, искрено се надявам всичко при нея да е минало добре и да си гушка едно красиво здраво бебе. Въпреки теглото и, пак не чух лоши коментари по неин адрес.

# 618
...най-важното е бебетата ми да се родят живи и здрави, килцата ще ги свалям после

Да, това и за мен е най-важното Simple Smile
Дано скоро можеш да се разхождаш, особено сега като се постопли Simple Smile

Ника, благодаря за инфото, Честито бебче Simple Smile да е живо и здраво много да ви радва Simple Smile

Една моя снимка

# 619
Ника, честито  бебенце. Да ви е живо и здраво.
И аз знам за дъщерята на една съседка на свекърва ми с такова свръх тегло. Над 150 кг. Роди в София със секцио и е нямало  усложнения. Повечето килограми не са в полза на никого, но и усложненията по време на бременност при жени с голямо тегло, не са повече от тези при слабите.

# 620
  • софия
Ника, да ти е жив и здрав малкия мъж, да расте много усмихнат и много да ви радва Hug Hug

И аз мисля,че малко прекаляват с тези килограми и усложненията-не че е добре да си много килограми, не е добре естествено да качиш и много  по време на бременността, но честно казано не забелязвам в темичката ни момичетата да се оплакват от усложнения непрекъснато

# 621
  • София
Благодаря ви!  Hug
Аз и двата пъти качих сравнително малко кг. - първият път 11, сега 15. И двата пъти не съм имала никакви усложнения нито по време, нито след операциите /раждах така по други причини, не заради теглото Laughing/. След второто секцио определено се вдигнах по-бързо и от третия ден съм като отвързано магаре.  Embarassed

# 622
Ника, мен заради раздвижването именно ми е малко притеснено, ако съм със секцио. Знам, че всичко е до организъм, нооо ...

# 623
  • София
Ника, мен заради раздвижването именно ми е малко притеснено, ако съм със секцио. Знам, че всичко е до организъм, нооо ...

Аз лично се раздвижих трудно. Но не толкова заради самата болка, колкото до това, че ми беше паднало много кръвното. Но на десетия ден от секциото вече си карах колата. Инат трябва  Mr. Green

# 624
Нана 77, за ината съм първа хахахха  Laughing

# 625
  • София
Нана 77, за ината съм първа хахахха  Laughing

Е, тогава няма за какво дасе притесняваш.

# 626
  • София
За пълната упойка - на мен лекар ми обясни, че при пълна упойка, бебето трябва да се извади най-много за 10 минути, в противен случай, упойващите вещества стигат и до него и живота му е застрашен. За мен този вариант е възможно най-неблагоприятния, защото ще е много трудно за екипа да се справи само за 10 минути. Аз съм от типа жени, които носят наднормените си килограми върху корема и гърба и хич не е шега работа да се разреже мястото с най-дебел слой подкожна мазнина. Освен това плацентата е предно разположена, което допълнително усложнява нещата. Може би съм писала, че при първото раждане влязох в операционната точно в 8 часа, а детето ми се роди в 9:14, докато на слабите майки, обявяваха час на раждане най-късно 8:30.
Иначе, като знам колко трудно ми сложиха спиналната упойка и аз предпочитам пълна, защото не мога де преодолея страха си от това, че затрудня максимално анестезиолога докато ме боде между прешлените, но май това е единствения ми вариант.

Маргарита, моля те провери нещата още един път, защото изказванията на лекари, цитирани в поста ти звучат меко казано несериозно. Легнах на операционната маса в 9 часа. Синът ми проплака в 9.07 ч. С пълна упойка. Не знам колко си пълна, но аз бях 135 килограма и лекарката ми не е имала никакъв проблем с рязането и ваденето на Калоян.
Детето се вади максимум до 3-4 минути след поставянето на пълната упойка, това ми каза лекарката ми, това и беше направено.

Мила, ама при мен като са близнаци?? Това дали ще е проблем?? newsm78 Първото да го извадят за 3-4 мин. ами второто...ще разпитам по обстойно докториците като отида на ЖК в края на месеца...ако са сговорчиви ще ми обяснят ...знам ли ги...благодаря ти мнаго за отговорите

Марги,  и сперед мен нещо си се объркала – абсурдно е да има 30 мин. време от започване на операцията до ваденето на бебето/-тата.. Моето секцио пред 5 г. е започнало в 12.20 часа – Цвети  родена в 12.24, а Плами 12.25. Тогава бях около 90 кила, задна плацента . Сега пак ще драпя за пълна упойка, че ме е по-страх от спиналната. Преди пък драпех за спинална, за да си видя децата час по-скоро, ама товага в Окръжна нещо нямаше много спецове в тази област (поне по думите на моя д-р и на акушерките )

# 627
Биби, като пиша, че в МД обикновено се влиза в 8 часа в операционната, имам предвид, не че тогава започва рязането, а че тогава пристъпваме в залата. Simple Smile Т.е. следва поставяне на абокат, спинална анестезия, нагласяване на масата и т.н. и вероятно самата операция започва поне 15-20 мин. по-късно. При мен сигурно е започнала поне 30-40 мин. по-късно, защото трудно ми сложиха упойката, но така или иначе от момента на влизане в операционната, до момента на раждане на детето, минаха 1 час и 14 минути, което в сравнение с другите жени е мнооооого повече.
А по отношение на килограмите - ако бях като теб само 90 кила, щях да подскачам щастливо и да се фукам, че съм фина мадама. Аз като ви казвам, че съм дебела, имам предвид наистина много дебела. Може би това ме стресира допълнително и всяка дума на лекарите, че при мен има по-висок риск, ми влияе доста силно, защото аз съзнавам, че съм извън всякакви норми.

Във вторник съм на лекар и не съм забравила, че обещах да разпитам подробно за упойките. Wink

# 628
Здравейте момичета,
  Аз забременях 98кг. , сега съм 112кг. не знам колко ще стана до края , но това ми надебеляване се дължи на диетата , която бях пазила преди това.
  Не знам дали килограмите или нещо друго , но започнах да вдигам кръвно. Първите 3 месеца ми се наложи да лежа, може и малко повече и от 1 седмица започнах да се движа. Когато ходя на разходка и се движа вдигам кръвно , като обикновено ми скача горната граница 120 при покой до 145/150, когато се движа. Някой имал ли е подобни проблеми . Моля за съвети и помощ.
  Искам също да ви попитам , кога най-рано усетихте бебчета си да помръдват?

# 629
  • София
Здравейте момичета,
  Аз забременях 98кг. , сега съм 112кг. не знам колко ще стана до края , но това ми надебеляване се дължи на диетата , която бях пазила преди това.
  Не знам дали килограмите или нещо друго , но започнах да вдигам кръвно. Първите 3 месеца ми се наложи да лежа, може и малко повече и от 1 седмица започнах да се движа. Когато ходя на разходка и се движа вдигам кръвно , като обикновено ми скача горната граница 120 при покой до 145/150, когато се движа. Някой имал ли е подобни проблеми . Моля за съвети и помощ.
  Искам също да ви попитам , кога най-рано усетихте бебчета си да помръдват?

ЗАщото си се обездвижила плюс че си качила доста килограми за краткия срок от бременността. Опитвай се да ходиш бавно, а за кръвното попитай гинеколога да ти изпише Допегит. Следи много за отоци по краката и ръцете, които се спадат и си пускай често урина за албумин.

Общи условия

Активация на акаунт