Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Bubinuni, аз вдигах доста кръвното при предишната ми бременност, но с подходяща терапия нещата се овладяха. Хубаво е да ти правят по-често доплер на пъпната връв и матката, за да се види дали кръвното не води след себе си спазъм на кръвоносните съдове. Много е важно какво е било кръвното ти преди бременността. Ако нормалните за теб граници са били 120-130/80-85, сега стойностите не са кой знае колко завишени спрямо преди, особено, когато става въпрос за кръвно измерено, когато не си отпочинала и не си била поне десетина минути в покой. Важно е да си мериш редовно кръвното и да не допускаш високи стойности, но не се притеснявай преди да си говорила със специалист, който да определи правилно ситуацията. Моят гинеколог доста се беше шашнал, когато почнах да качвам кръвното до 150/90 и то сутрин след ставане, без да съм имала никакво физическо натоварване. За кардиолозите обаче това кръвно не беше чак толкова страшно, като се има предвид, че преди да забременея пак беше горе-долу толкова, а и бебето се чувстваше перфектно и по никакъв начин не му се отразяваше по-високата стойност. Въпреки всичко аз си пиех редовно Допегит и наистина кръвното не ми създаваше никакви ядове.

# 631
Моето бебе е заченато с инсеминация Понеже имах недостатъчност на жълтото тяло бях на хормонозаместителна терапия до 16г.с. Тъй като имах прокървявания се наложи да лежа. Преди да забременея бях на нисковъглехидратна диета поради висока инсулинова резистентност с цел да забременея. Свалих 24-25кг. и бебето стана. Сега не съм се отпуснала напълно ям черен хляб , сладко не я почти изобщо, но съм си на обща храна. Явно от залежаването качих толкова кила трябваше да избирам или бебе или килограми, но като знам колко съм се борила за бебето, предпочетох бебчо.
 Иначе албумин съм си правила на 15,02 и докторката каза , че е в норми , защото в кабинета пак бях вдигнала кръвно 150/100.
  Отоци също нямах до вчера , но вчера леко ми се подуха и после минаха, днес съм добре.
  Смятам да си померя няколко дни кръвното и тогава да отида на д-р. Кръвното ми преди се въртеше около 130/90. Дано бебончето да е наред друго не искам.

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 19:14 от Bubinuni

# 632
  • София
Не се притеснявай...мини на леко раздвижване в къщи и разходки с много чисти почивания...а това стресово отслабване преди забременяване сега организма си го наваксва...опитай да се храниш разделно..повярвай ми има много добър ефект...аз също в момента не съм с малки килограми..вчера в ЖК ме измериха 95 кг., разбирасе с всички дрехи и зимните обувки...в къщи съм 2 кг. надолу на кантара, ама хич не ми пука да ти кажа...гледам при слънчево време да се разхождам, въпреки че вече доста взех да се изморявам, но си почивам по-честичко и така...като цяло се чувствам добре /да чукна на дърво/  Laughing
Иска само да ти кажа, че съм се убедила по мен, че колкото повече си мисля че кръвното ми е високо..то вземе че се вдигне...това малко е и психологичен момент...така че по-спокойно ок??
Успех и бъди жива и здрава   bouquet

# 633
Следи го. Аз винаги вдигах кръвно в кабинета и накрая доки се отказа да го мери. Правех го аз у дома. Кръвното ми у дома не се качваше над 90/60, а в кабинета апарат не го ловеше. Много се страхувах. Да не би нещо да се е случило и така. Това адски влияеше. 20-30 минути след като излизах от кабинета вече  всичко беше ОК. Успех, късмет и дано  леко ти мине бременността.

# 634
Да ви кажа момичета не знам дали има връзка , но аз откакто ходих на д-р почнах да взимам витамини Центрум /Матерна/. Нещо ме накара да ги спра от тогава кръвното ми е около 130/80, което си е добре , като се има предвид тонажа  Laughing  Сега съм по-спокойна дано да не ми се повтаря тая случка. Чак си купих нов апарат за кръвно. Сега ставам правя нещо после си почивам и пак така. Това обаче е нищо , въпреки че съм си бухтичка преди бях моторетка.
 Как се справяте с дрешките , аз започвам да излизам от всичките си дрехи   Laughing . Мисля да си шия нещо, мога да шия за мое голямо щастие. Ама бельото ми е много трудно.

# 635
Bubinuni, аз имах същия проблем с дрехите Sad Блазя ти, че можеш да шиеш Simple Smile Аз си направих панталон за бременни по поръчка, който накрая се наложи пак майка ми да ми го преправя. Иначе за бельото намерих една фирма Ева Интимо, има по много пъти хл, много удобни, но за съжаление магазинчето е чак в Перник ... но мисля че споменаха, че можеш да си поръчаш онлайн  Peace ТОВА е фирмата Simple Smile

# 636
  • София
За дрехите - има един магазин за едри хора на бул. Янко Сакъзов. Не знам номера, но е точно след кино Левски. Няма как да го подминете, защото на витрината има огромна тениска. Ама огромна. Оттам си купих страхотни панталони, от страхотна материя разтеглива.

# 637
  • София
За дрехите - има един магазин за едри хора на бул. Янко Сакъзов. Не знам номера, но е точно след кино Левски. Няма как да го подминете, защото на витрината има огромна тениска. Ама огромна. Оттам си купих страхотни панталони, от страхотна материя разтеглива.

Аз много хубави поли оттам си купувам, имам поне 2-3 зимни и толква летни  Peace

# 638
Добро утро момичета!
 Благодаря ви за идейките за дрешки и бельо. Моята майка също е от хубавите жени и каза , че ми е намерила паршутки  Laughing ., но ще се разходя , защото скоро и циците си няма да има в какво да прибера  Laughing Не е лесно да си красива жена.
 Мъжете ви как реагират на повишеното ви тегло?! Мойто мило , каза , че съм станала по-хубава и по мекичка  Laughing Тази сутрин ми беше направил закуска.

# 639
Bubinuni, обикновено аз сама си казвам, че много съм качила (което като кг не е така, дори в момента от самосебе си отслабвам), а мъжа ми казва ... ееее бебка расте, трябва и ти Simple Smile

# 640
  • София
Мъжете ви как реагират на повишеното ви тегло?! Мойто мило , каза , че съм станала по-хубава и по мекичка  Laughing Тази сутрин ми беше направил закуска.

Аз вече не съм бременна, даже и на диета съм, а мъжът ми само сумти, че ще се направя на нищо  Mr. Green Никога нищо не е казвал за килограмите ми. Даже напротив - винаги е казвал, че ме обича такава каквато съм.

# 641

Само да посмее да каже нещо за теглото ми....... newsm66 newsm66  341uu  341uuНе смее обаче, защото знае какво ще го сполети, а и не ми е нито на акъла, нито на годините, още по-малко пък не ми е на килограмите......А и той да не е на същите кг. от сватбата напр.?

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 14:14 от Мама Цоцоланка

# 642
Моето мило казва, че съм станала двойно по-хубава. Mr. Green То си е такаде, 78 кила тежа. А иначе какво да каже, той също е с 20 килограма повече от преди. Факт е обаче, че и на двамата ни е дискомфортно с повече килограми. И то съвсем не става дума за това как изглеждаме, а за това как се чувстваме физически. Мислех си, че щом родя ще се "оправя" от само себе си, тъй като никога не съм имала проблем с килограмите. Е,  не стана точно така. Та чудя се сега (макар да съм от хората, които не са и не могат да си представят да пазят диети) дали да не направя нещо по въпроса, преди да съм провалила сезона. Thinking Ще се ходи на плаж, то е ясно, но да видим ще пишат ли по вестниците за "косатка край бреговете на Черно море".

# 643
  • София
Мойто мъж си ме взе дундЕ, та явно си ме харесва  Laughing
Но с бременността ще внимавам да не качвам много, че просто всичко ми става трудно с някой друг килограм отгоре.

# 644
  • София
Мойто мъж си ме взе дундЕ, та явно си ме харесва  Laughing
Но с бременността ще внимавам да не качвам много, че просто всичко ми става трудно с някой друг килограм отгоре.

И да внимаваш и да не внимаваш - въпрос на организъм  Wink После те поемам  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт