Защо децата са толкова злобни

• 5 623
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
Подготвяй се, има много такива деца, които удрят без причина. Може проблемът да не е в родителите, а в детската градина, темперамента и не знам още какво, обаче майките на по-агресивни деца трябва да са постоянно до тях и да предотвратяват такива случки. В края на краищата не е редно моето или твоето дете да бъде ритано, защото друго дете е травмирано вкъщи или не може да сивкне в детската градина и т.н. Чак удари при мен не са се случвали, освен от съвсем малки деца, които дори не осъзнават какво правят, но по-големи, 5-6 годишни са измъквали играчка от ръката на сина ми ( не ми пука за играчката, но могат да му наранят ръчичките като дърпат), блъскане в пясъка, когато мислят, че не гледам, а аз винаги гледам, защото им бил развалил формичките, пък аз следя да не пречи на големите и виждам, че нищо не е развалил. С родители не се занимавам, нямам намерение да си развалям настроението, за да се разправям с хора, които ги мързи да си гледат децата, а правя забележка на децата. Не се карам или обиждам, с мек тон обяснявам, че той е малък и да не го бутат. Общо взето, когато виждат, че не се отделям от сина ми, не се занимават с него. Ако обаче няма резултат, бих се скарала по-грубо на чуждо дете и на родител. В края на краищата една от основните ми задачи е да се грижа за физическото оцеляване на моето дете, а не за възпитанието на чуждите.

# 31
Всичките дето децата ви са на по 1-2 години .... как само ми се иска да можем да си поговорим отново след още 2   Grinning Hug

# 32
nuzaria, едва ли майките,който не подкрепят шамаросването на чуждо дете, пребиват своето! Напротив,считат че боя не е правилния подход във възпитанието. Но така като те гледам теб...
Аз съм удряна от съсед,когато бях дете. Още го мразя и не мисля,че бях виновна.
Защо да не удряме чужди деца? Ама че въпрос!!!! Как ще удряш дете бе, и то чуждо! Това си е напражо насилие, един вид!
Явно някои хора не го проумяват,за съжаление

# 33
ОщЕ ВЕДНЪЖ ЛИ ТРЯБВА ДА ГО ПОВТОРЯ!!!!ДА,НЕ БЯХ ПРАВЯ И НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГО УДРЯМ,ИМАМ СТРАШНИ УГРИЗЕНИЯ И НЕ МИСЛЯ,ЧЕ СЕ ВЪЗПИТАВА ЧРЕЗ БОЙ!!!НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО!!!ДОСЕГА НИКОГА НЕ СЪМ СИ ПОЗВОЛЯВАЛА  ДА УДРЯМ чУЖДИ ДЕЦА И ЗАНАПРЕД НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ПОВТОРЯ СЪЩАТА ГРЕШКА!!!!РОДИТЕЛИТЕ МИ НИКОГА НЕ СА МЕ УДРЯЛИ И АЗ НЕ БИХ УДАРИЛА СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ!!!!САМО ЗА ТОВА чЕ СЪМ РЕАГИРАЛА ОСТРО И НЕАДЕКВАТНО,ЗАЩО ВСИчКИ ТУК СИ МИСЛЯТ,чЕ СЪМ МАЙКА Ч CryУДОВИЩЕ.

# 34
Всичките дето децата ви са на по 1-2 години .... как само ми се иска да можем да си поговорим отново след още 2   Grinning Hug

Абсолютно си права и гледам винаги да имам предвид, че и 5-6- годишните също са деца, обаче има разлика между едни 5-6 годишни и други такива. Но си взимам бележка от поста ти  Hug

airin555 , аз поне не мисля, че си майка чудовище, не се обвинявай чак толкова. Освен това сте се разбрали с хората.

# 35
Никой не мисли, че си майка-чудовище.  Wink Просто на мен ми е странно, че акцентираше (поне в началото) на това, че има злобни деца, а не на факта, че си ошамарила такова.

# 36
Никой не казва, че си майка чудовище, а че си реагирала безкрайно глупаво и неадекватно.
Ти с каква цел пусна темата?! За да чуеш че всичко е ок и че така е трябвало да постъпиш?!
Искам да ти кажа, че родителите на това дете са били достатъчно възпитани и са проявили завидно търпение, за да не напуснеш площадката с шутове, защото нали се сещаш, че вероятноста това да се случи при шамаросване на чуждо дете не е малка?!
Добре е че съжаляваш, лошо е че пишеш с големи букви защото във форум това означава крещене;)

# 37
  • София
Децата наблюдават и подражават на нас големите. Знаем ,че много пъти родителите казват на набитото си дете-Ударят ли те, удряй и ти. Светът около нас е свят на по силните. Не оправдавам насилието нито физическото нито вербалното. Забелязала съм ,че лесно ранимите и чувствителни деца най често са малтретирани в училище.
 Лично аз не бих ударила чуждо дете,бих поговорила с него... или с родителите. Много неприятна ситуация.... ( Все пак ние големите трябва по добре да си владеем нервите.)

# 38
  • София
Когато се е случвало по-голямо дете да се опита да изтласка Шошът ми (около 2 годишен) от пързалката, обичайно го поглеждах сссссвирепо и питах спокойно, но категорично: "Ако той падне, ти по-щастлив ли ще бъдеш?"  Wink Ако е от децата, които добиват ехидно изражение, продължавах с по-категоричен тон да му изяснявам, че няма да допусна да го бута. Тук вече малките тормозчии се оттеглят и до саморазправа не съм стигала. Но да го бутнат и - не дай Боже - да падне на главата си от 2 метра (което би могло да стане бързо реална трагедия!).... може и повече от шамар да отнесе! Особено след ужасната случка на Царевец!

# 39
  • някъде под слънцето...
Извинявй, но  за мен ти не си за6титила дтето си,  а си се  опитала да  накаже6 другото.

# 40
 Вярно е, не й е работа на авторката да раздава шамари и възпитание, но за да прави такива неща на 8 явно това не е сторено от който, когато и както трябва. Въпросът е не защо тя си е "изпуснала" нервите и ръката, а защо майка му не е взела адекватно отношение (примерно с още един шамар-да не се разбира като да го пребие). Защото приказките няма да помогнат, ако следващия път стане причина за нечий болничен престой, недай Боже нещо необратимо. 

# 41
ОщЕ ВЕДНЪЖ ЛИ ТРЯБВА ДА ГО ПОВТОРЯ!!!!ДА,НЕ БЯХ ПРАВЯ И НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГО УДРЯМ,ИМАМ СТРАШНИ УГРИЗЕНИЯ И НЕ МИСЛЯ,ЧЕ СЕ ВЪЗПИТАВА ЧРЕЗ БОЙ!!!НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО!!!ДОСЕГА НИКОГА НЕ СЪМ СИ ПОЗВОЛЯВАЛА  ДА УДРЯМ чУЖДИ ДЕЦА И ЗАНАПРЕД НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ПОВТОРЯ СЪЩАТА ГРЕШКА!!!!РОДИТЕЛИТЕ МИ НИКОГА НЕ СА МЕ УДРЯЛИ И АЗ НЕ БИХ УДАРИЛА СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ!!!!САМО ЗА ТОВА чЕ СЪМ РЕАГИРАЛА ОСТРО И НЕАДЕКВАТНО,ЗАЩО ВСИчКИ ТУК СИ МИСЛЯТ,чЕ СЪМ МАЙКА Ч CryУДОВИЩЕ.
Стига де, никой не мисли, че си майка-чудовище. Изпуснала си си нервите, а не е бивало- това е. Това искаме да ти кажем- нали не си очаквала, че ще ти кажем, че всичко случило се е в реда на нещата. Едва ли Wink- самата ти се чувстваш виновна. Пускаш тема, за да си "свериш часовника", да видиш, как биха постъпили другите, защото самата ти усещаш, че не си постъпила правилно.

# 42
Въпросът е не защо тя си е "изпуснала" нервите и ръката, а защо майка му не е взела адекватно отношение (примерно с още един шамар-да не се разбира като да го пребие). Защото приказките няма да помогнат, ако следващия път стане причина за нечий болничен престой, недай Боже нещо необратимо.  
А защо си така убедена, че приказките няма да помогнат? Според авторката детето и бащата са я настигнали, след като си е тръгнала от мястото и са провели спокоен разговор.

# 43
  • Варна
Няма какво да се коментира кой, колко е виновен и какво щеше да стане, "Ако"...
Безсмислена кауза, нека всеки сам си прави изводите, авторката вече се разкая за
постъпката си, дано останалите майки-биткаджийки размислят и да не се стига до
подобни грозни сценки. Това остана децата ни да гледат "женски бой"
по детските площадки. Чуден пример ще им дадем!

# 44
Според мен шамара на чуждото дете едва ли ще промени нещо във възпитанието.Имам жив пример -дете на познато семейство сега е на 6 ,снощи бяхме навън няколко семейства-майката го пусна в детският кът ,доста отдалечен от масата-т.е и зрителен контакт нямаше с него ,в резултат не остана дете с което да не се сбие или да не бутне ,или пък да не вземе играчките на по-малките.
След като семейството толерира такова поведение ..................................
Дъщеря ми попадна в няколко наистина опасни ситуации на пързалката ,в едната направо ми се изправи косата ,но тя е на 4 ,останалите бяха горе долу на толкова ,та с говорене оправихме нещата,но и майките се оказаха разбрани ,помогнаха да се въдвори ред.

Общи условия

Активация на акаунт