Трето бебе? -"Размисли и страсти" у дома.

• 7 300
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
  • Кьолн
Аз съм с три съкровища. Много, ама много е трудно. Нямам време за себе си нито за кафе с приятелки. Да не говорим за излизане с мъжът ми. Нямаме баби един дядо имаме ,но той не се наема да стои при тях ,а и нее длъжен. Да ,за приказките винаги ги има. И ще ги има докато има ограничени хора. Много си обичам децата, ама в моменти на умори си казвах аз съм луда.А колко е весело у нас. Постоянно детски смях, викове и т. н. Та това е в общи линии.

# 46
При нас размисли и страсти нямаше - то просто дойде.  Simple Smile
Другите ми деца са с добра разлика - скоро на 10г и 5г. Доста са самостоятелни и не мисля, че ще изпитам голям трудност с появата на новия член на семейството, но да видим  Wink
Много ми е смешна най-честата реакция на хората - от "вие сте герои!" до "ау, горките" и от сорта.
Не се възприемам като героиня или жертва.  Simple Smile

# 47
Честно казано и аз си мисля, че е донякъде геройство.Бабите ни са били и по 8 деца ама как са гледани? Да са сити и обути.
А сега имаме съвсем друго качество на живот и съответно материалния фактор става основен.И като виждаш и слушаш оплаквания от родители с по 2 деца колко им е трудно, наистина вече с 3 ....Абе добре е така да си се докарал материално, че да можеш спокойно да се радваш на децата си.В смисъл да не си в постоянен стрес от сметки, такси и пр. и мозъка ти да няма покой от мисли за пари.Идеално няма.Говоря за хора на заплати, каквито сме ние.Винаги има трвога за утре, но да не е за елементарни битовизми.
А каква мислите, че е пределната възраст, на която бихте родили отново?

# 48
  • Linz
На която се случи. Но не бих планирала деца след 40.

# 49
О, това дали и как ще се справим парично винаги го мисля, винаги е в главата ми. Няма как да избягаме от това, за съжаление в такава държава живеем.
Мисля, мисля, пък като ми писне си казвам "от сега няма как да го предвидя".

# 50
Винаги съм мечтала за много деца.
Това е моя сбъдната, детска мечта.
Човек се чувства безкрайно щастлив, когато е превърнал такава голяма своя мечта в реалност.
Половинката ми винаги е знаел, че искам много деца.
Още когато родих каката (защото беше много трудно и продължително раждане), той влезе при мен и ме попита: "Е, след това раждане още ли искаш да имаме много деца?"
Казах му: "Да, разбира се, че искам и ще имаме".
Той направо не можа да повярва, и каза, че съм луда.  Laughing
Парите не са ни били пречка.
Не казвам, че сме ги натъпкали в буркани, но не сме и за ожалване.
Не мисля, че нещо такова би могло да повлияе на решението ми.
Както са казали хората - "Където две, там и три".
Никой не ми помага през деня.
Вечер може да се каже, че ми помага майка ми, защото живеем заедно.
И все пак, тя е по цял ден на работа, не мога да й тръсна децата и да замина да се развявам насам- натам, нали?

Общо взето - човек трябва да има най- вече огромно желание за деца.
Всичко останало е на маааалко по- заден план.  Wink

За протокола: кака на 10г., батко на 6г. и малко човече на 1г. и 8 месеца.

Родих ги на 21г., на 25г. и на 30г.

Не съм загубила надеждата, че няяяяяякога, в далечното бъдеще ще имаме още едничко.
 Whistling

# 51
Още една в кюпа от реализиралите мечтата си за три.
У нас няма празно! Всеки ден нещо ново, някой все нещо е направил (кога беля, кога нещо хубаво).
Има рев и смях в изобилие. На моменти карам на автопилот, на моменти ми се иска времето да спре и да не минава този миг, когато са ме накачулили и трите ми отрочета.
Прескачам купища дрехи, купища играчки, а мъжа ми мечтае за музей. Обещах му... като остареем и къщата опустее.  Mr. Green
Дъщеря ми е на 9 г., баткото на 6,  а "изтърсакът" след 2 седмици ще празнува първия си рожден ден.
А аз самата след 2 месеца ще закръгля на 40.
Чувствам се удовлетворена, щастлива и най-вече майка.

# 52
Зареждате ме много положително...

# 53
Прескачам купища дрехи, купища играчки, а мъжа ми мечтае за музей. Обещах му... като остареем и къщата опустее.  Mr. Green
Ти си добре щом можеш да скачаш. Mr. Green Аз ги настъпвам, от някои доста болезнено ми става, например части от конструктор или разни дребни и незабележими в мокета играчки. Спъвам се в тях непрекъснато, но пък...
Преди няколко дни ги изгоних и четиримата, за да остана сама за няколко часа и за да мога да изчистя на спокойствие и после да си почина, пак сама...
Свърших бързо, седнах на канапето и се уплаших-от тишината, от порядъка, от липсата на динозаврите и книжките по пода...
Стори ми се, че холът е толкова голям, пуст и студен, че ще ме глътне.Полазиха ме ледени тръпки по гърба като си представих, че рано или късно, ще останем може би сами и всяко едно от децата ни ще си поеме по пътя.Бррррррр...
Сори за спама.  Embarassed

# 54
  • София
Аз съм с три съкровища. Много, ама много е трудно. Нямам време за себе си нито за кафе с приятелки. Да не говорим за излизане с мъжът ми.
ами аз съм с две и съм пак така. като няма баба наблизо или пари за бавачка и с едно дете да си, пак не можеш да излезете сами с мъжа ти (това най-много ми липсва  Rolling Eyes, айде сама мога, рядко, но мога, баща им ги гледа, но двамата да излезем...). така че за мен е въпрос на възможности (пак пустите пари  Tired), а не колко са децата. Peace

35 мисля.

После ще те чакаме в една друга тема..."многодетни мами".... Hug
ееех, на мен ми е мечта някой ден да се включа при вас, наистина  Hug Flutter

# 55
  • Linz
35 мисля.
След 35 все още имаш достатъчно време да поискаш и още няколко деца Wink Това едно, и друго- пределната възраст варира според годините, на които си в момента. Сега, когато аз вече карам 35 въобще не си мисля, че престарявам и ми става късно за още деца.

# 56
Виждам, че много от включилите се, сте мами на 3, та да ви попитам: Колко често и какви глезотийки за душата и тялото реално може да си позволи една мама на 3? Имам пред вид като време и средства?А това да отидете някъде сами със съпруга си за 3,4 дена /1 път в годината/ мираж ли е?

# 57
Ако имате баба наблизо и най-важното е да е готова да ги поеме -глезотийките не са мираж.При мен обаче не става,вярно свеки е наблизо,но не и се занимава с деца. Mr. Green
Виж когато сме си в БГ мога да ги оставя на майка.
При мен нещата  като че ли са по-лесни ,каките са на 14 и 13 ,а дреби на 4 -така че ако се наложи има на кого да я остава за малко.
За пределна възраст не знам,май до 40,а иначе родих голямата на 19 ,средната на 20 ,а малката на 29.

# 58
  • София
Виждам, че много от включилите се, сте мами на 3, та да ви попитам: Колко често и какви глезотийки за душата и тялото реално може да си позволи една мама на 3? Имам пред вид като време и средства?А това да отидете някъде сами със съпруга си за 3,4 дена /1 път в годината/ мираж ли е?

За всеки глезотийките се изразяват в различни неща. Wink Една от моите, например, е 1-2 пъти в месеца да излезем да вечеряме сами с мъжа ми. Или да си купя нова книга.  Simple Smile На масаж или козметик съм ходила няколко пъти общо за последните 10 години. Така и не успях да поставя тези посещения сред приоритетите си, така че не зависи от броя на децата.  Mr. Green Обичам да си подновявам гардероба, но не мога да си позволя да го правя твърде често и с марките дрехи, които харесвам. Също така, бих инвестирала в карта за фитнес и личен треньор. И това ще почака.  Wink  Намирам за нормално парите да се преразпределят така, че да покрият нуждите на децата. Нашите глезотийки неизбежно отстъпват на заден план. Simple Smile

Иначе сме благословени с една златна съседка, която от 10 години ни помага с децата. Благодарение на нея можем да работим и да излизаме сами с мъжа ми, когато решим.  Работата ни е свързана понякога с пътувания и тогава се включва свекърва ми. Това са ни  "забягванията".

Общо взето, когато има кой да помага, можеш да си позволиш достатъчно неща. Средства са необходими, но също така е важно и какви са приоритетите ти. 

# 59
chanel5, да ти призная сами с мъжа ми не сме излизали не помня откога. Няма начин, защото бабата ни е много далеч, а да търся детегледачка за 1-3 вечери няма как да стане. Ако ще търся такава, то трябва да е винаги една и съща, за да я познават децата и да се разбират с нея и и се доверяват.
За мен глезотийки са да ида на сауна, на масаж, да намеря време за разкрасителни процедури (маски, епилация, фризьор). Мъжът ми се старае да ми помага доколкото може и затова успяваме.
Позволявам си и да излизам вечер - веднъж седмично на хор, веднъж месечно с колеги-фотографи, веднъж-дваж седмично с приятелки.
Интересното за мен беше да го наблюдавам как израсна с всяко едно дете като баща и домакин. Ако някой ме беше попитал преди 10 г дали точно така ще се държи като баща, щях да отрека. Времето и децата го промениха толкова много, че за мен стана мъж, баща - мечта.

Пепелче, и мен ме налягат понякога такива черни мисли...
Затова гледам да попивам всеки един миг с тях (доколкото ми е възможно), за да е пълна после душата ми със спомени.

Общи условия

Активация на акаунт