Трето бебе? -"Размисли и страсти" у дома.

• 7 297
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Вечерница ми допълни мислите с ролята на таткото. Simple Smile Когато грижите за децата се разпределят между двамата родители, е по-лесно всеки да намери време за своите интереси, занимания, срещи. Моят мъж също много се грижи за децата. И все пак, признавам си, че много се радвам на възможността понякога да отделяме време само за нас двамата.  Blush 

# 61
Виждам, че много от включилите се, сте мами на 3, та да ви попитам: Колко често и какви глезотийки за душата и тялото реално може да си позволи една мама на 3? Имам пред вид като време и средства?А това да отидете някъде сами със съпруга си за 3,4 дена /1 път в годината/ мираж ли е?

Ако имате баба, що да е мираж?  Wink

# 62
При мен нещата  като че ли са по-лесни ,каките са на 14 и 13 ,а дреби на 4 -така че ако се наложи има на кого да я остава за малко.
За пределна възраст не знам,май до 40,а иначе родих голямата на 19 ,средната на 20 ,а малката на 29.
[/quote]При мен нещата са абсолютно същите.С разликата, че първите 2 са момчета.А трети номер ще е мома. Laughing

# 63
  • До сърцето...
Когато трябваше да вземем решение за 3 дете, мъжа ми се заинати като магаре на мост - не, та не! Не можах да надделея над пустите му пари! Сякаш знаем как ще ни завърти живота след 10 г. примерно!?
Сега много съжалявам... 

# 64
И на мен ми се иска да изкажа мнение. Може би е малко странно...
Щом едно семейство се размисли за трето (четвърто, н-то) дете, то най-вероятно е готово да го създаде и отгледа. Все пак сме възрастни хора, вече гледащи деца. Нищо толкова страшно не се случва с раждането на трето дете. Жилището малко отеснява, доходите продължават да не стигат за всичко, времето - също. Нищо ново под слънцето.  Mr. Green  #Crazy
Обаче, ако се ужасявате от мисълта за трудностите, които евентуално носи раждането на още едно дете, няма смисъл да се измъчвате. Може да изчакате и отново да помислите и оцените желанията и страховете си. Аз няколко пъти съм се чувствала така, но впоследтствие съм пожелавала истински да имам отново бебе и желанието ми се е осъществявало. Терзанията са нещо нормално, въпросът е да вземем такова решение, за което няма да съжаляваме в бъдеще.
Аз не познавам майка, която да съжалява за раждането на някое от децато си. Но има жени, които са останали с неудовлетворено желание за дете.

Относно максималната възраст за раждане - аз мисля че и 45 г. не са твърде много, ако има желание човек. Аз лично родих на 22, 23, 26 и на 30 г. За повече - нищо не планирам засега  Laughing

За излизането сами, мамите са дали доста възможности - гледане от баби, по-големите деца, бавачки май най-малко се ползват. Ние с мъжът ми рядко излизаме сами, да не кажа че е един или два пъти в годината. Имаме възможност (баби и дядо) но някак не ни влече. Бихме се възползвали да отидем някой ден сами на планински преход, пещерна експедиция, каньониг или нещо дето не става за деца, но ще изчакаме да поотрасне и малката.

# 65
  • София
След 35 все още имаш достатъчно време да поискаш и още няколко деца Wink Това едно, и друго- пределната възраст варира според годините, на които си в момента. Сега, когато аз вече карам 35 въобще не си мисля, че престарявам и ми става късно за още деца.
именно може би защото още нямам 30 и затова 35 ми е като макс. един вид, пък и някакси после ми се струва много голяма ще е разликата м/у нас и детето... но ще видим Wink

# 66
  • София
именно може би защото още нямам 30 и затова 35 ми е като макс. един вид, пък и някакси после ми се струва много голяма ще е разликата м/у нас и детето... но ще видим Wink

Според мен възрастовата разлика между родителите и децата се смекчава, когато децата са повече от едно. Има разлика да родиш на 40 години първото си дете, или третото и четвъртото. Завъртат се по-различен тип взаимоотношения, децата създават самостоятелни връзки помежду си и тежестта на родителския авторитет не пада пряко само върху едно.  Има нещо много подмладяващо за жената да стане за пореден път майка след 35 годишна възраст. Може и илюзорно да е- времето си върви, годинките също, но нали важното е как се чувстваме през изминаващите години! Аз родих третото си дете два месеца преди да навърша 38 години и честно казано, никак не се чувствам стара. Wink Не съм се замисляла каква роля ще играе разликата от 38 години между мен и Галина, но много се надявам тя и по-големите деца да получат най-доброто от мен като майка, есенцията на получения досега родителски опит.

Общи условия

Активация на акаунт