Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 130 681
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за информацията - ще потърся книгата. Не че ще започна да разбирам от манджи...

Д-р Бари Сиърс го следя отдавна. Хубаво е, че се старае да адаптира биохимията към кулинарията.

За по-любопитните бих препоръчал да прегледат нещо повече - диетата Level-1 (първо ниво)

Тук изключително се набляга на факта, че не може да се отслабне и да се поддържа нормално тегло, без да сме се справили със "системното възпаление на ниско ниво в организма" (този израз съм се старал да не го използвам, защото звучи крайно претенциозно и поражда недоверие, IMHO). За целта се набляга на същите препоръки, които застъпваме в тази тема, съответно разщирени с включването на нови полезни съставки.

Материалите са на английски и настойчиво ги препоръвам на нашите колеги по форум в САЩ, Канада, Южна Африка, Кипър, Гемания и др. Разбира се може да се ползва и преводача на Гугъл.

И както при всички диети - трябва да се прочете и да се знае, а да се прилага колкото ни е възможно и приятно...

А самата тема за противовъзпалителната диета, тук:

http://www.level1diet.com/

# 646
Веихавеи, разрових се и правилно си спомняш-1 блокче мазнини трябва да е 1,5 гр., като съотношението В/П/М е 1:1:1 .
P.S. Реших да си взема Ultra Omega 3 Fish Oil, но ме притеснява, че DHA е 250  mg (EPA 500  mg), не е ли малко висokа DHA?

# 647
  • В сънния Люлин, прибулен...
Въпросът ми е специфичен - ако протеинът е обезмаслен, например на прах, се допускаше повече от 1,5 г мазнини. Това, което ми пишеш, е общия случай  Peace

# 648
  • Пловдив
Момичета във вашите градове намира ли се Ескимо Кидс.В Пловдив питах  сигурно в десетина аптеки и никъде нямаше,казаха че в складовете нямало.Ако някой е купувал скоро в Пловдив да ми пише от къд

# 649
Никъде няма. Аз се свързах с вносителите и от там казаха, че следващата седмица ще има внос. Надявям се да стигне бързо до аптеките.

# 650
  • Тука, под липите стари...
Аз също писах на вносителите и ми отговориха, че не са очаквали толкова бързо да бъдат изчерпани количествата. Писаха, че очакват нова партида, която трябва вече да е пристигнала, но кога ще заредят аптеките не знам. Никак не исках да прекъсвам даването му, но за съжаление вече няколко дни не давам. В Стара Загора от месец го няма по аптеките.

# 651
Извинявам се,че нахълтвам в темата,но на мен ми казаха,че е добре да пия Омега 3,за Паническо разстройство и депресия. Дали наистина помага и ако е така,препоръчайте продукт. Благодаря предварително!  bouquet

# 652
Веихавеи, търсих, но не намерих подобна информация.  newsm78  Запомних, че препоръчва обезмаслени продукти пред пълномаслените, но не намерих конкретно това, което пишеш. Съжалявам, че не мога да съм ти от полза.

# 653
Lirena Всяко рибено масло, поради съдържанието на DHA се отразява добре на усложнени психически състояния, от сезонни депресии до шизофрения.
По принцип, независимо от вида на разтройството ние тук използваме рибно масло Fortex или GNC от аптеката.
Би трябвало да пиеш по 3 капсули на ден.

Рибеното масло може да се комбинра със всякакви психотропни препарати.

Трябва да ти кажа, обаче, че вит.Д е най-доброто средство при депресии и сезонни афективни разтройства.
Ако това те интересува - прегледай съответната тема.

Успех!

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 15:12 от PinkPanther

# 654
Lirena - срещнах името ти в доста теми, свързани с депресии.

Прочети темата за вит. Д, обърни внимание на постингите на Ева на сцена от Сиатъл, която по предписание на лекарите там, лекува депресия с високи дози вит.Д.

Тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0

Желая ти успех!

# 655
Благодаря ти,Pink Panhter ! Мисля,че това на Фортекс съм го виждала в аптеките,но не съм сигурна дали е същото,което препоръчваш. Капсулите са от 1000 мг. и съдържат и вит. Е. Цената беше около 16 лв.,така мисля. За същото ли става на въпрос? Мисля още утре да си купя и затова питам,просто ми се иска да е най-доброто. Писна ми от тая тревожност,имам и болки в гръбнака,започнах да вдигам и кръвно,а до скоро бях хипотоничка. Моля те,кажи какво точно да си купя. Поздрави и до скоро! Hug

# 656
Благодаря ти,Pink Panhter ! Мисля,че това на Фортекс съм го виждала в аптеките,но не съм сигурна дали е същото,което препоръчваш. Капсулите са от 1000 мг. и съдържат и вит. Е. Цената беше около 16 лв.,така мисля. За същото ли става на въпрос? Мисля още утре да си купя и затова питам,просто ми се иска да е най-доброто. Писна ми от тая тревожност,имам и болки в гръбнака,започнах да вдигам и кръвно,а до скоро бях хипотоничка. Моля те,кажи какво точно да си купя. Поздрави и до скоро! Hug

Ето го на Фортекс и GNC
Което и да купиш, все е добре. Или както казва Пантерата- "Най- важното качество на рибеното масло е количеството му" (нещо такова беше)   Hug

# 657
  • София
За тези, в чиито град има дрогерии DM, там открих немско рибено масло 1000мг. на много добра цена - 7.99лв. за 60 капсули.

# 658
  • София
За тези, в чиито град има дрогерии DM, там открих немско рибено масло 1000мг. на много добра цена - 7.99лв. за 60 капсули.
А то хубаво ли е, става ли? Като но ФОРТЕКС и GNC ли е качеството?

# 659
До сега лошо рибено масло не съм виждал. Като искате да е най-доброто, просто пийте повече.

Не вреди.

Това на sophsan не съм го виждал, дано е хубаво (тоест само рибено, а не омега-3-6-9)

Lirena - не губи време, почвай. Придържай се за сега към препоръчаните видове.

Резултат ще има чак по празниците, така е.

И чети написаното в темите.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт