Дървено креватче или мрежесто креватче-кошарка?

• 16 571
  • 244
  •   1
Отговори
# 75
  • В светлината на слънцето
Първо трябва да си зададеш въпроса кое от двете ще ви бъде по-полезно. Ако ви се налага често да пътувате, то най-добре вземи преносимо. Но ако пътуването е по-рядко, то заложи на естествения материал. Ние купихме дървено - от истинско дърво, а не от разните му там сглобки, имитации и прочее залъгалки за окото. Но когато дъщеря ми беше на 5 месеца се оказа, че ни се отваря възможности за прескамане през уикенда извън София на чист въздух, кажи-речи през седмица-две, та се наложи да си вземем и сгъваемо. Та сега сме с две. Но сгъваемото ни е от най-простите - без нива, без никакви екстри. Само марката му е стабилна, нищо друго. Иначе дървеното е на три нива (супер полезно, доста по-удобен вариант от легло само на две нива), може да се трансформира в юношеско и т.н.

# 76
  • Плевен
Аз лично избрах сгъваемото и съм много доволна от него.
Пътуваме често и си го носим с нас. Peace

# 77
Ние купихме дървено креватче за вкъщи, а за в къщата на майка ми взехме кошарка, когато е при нея да спи в него, да ти кажа и от двете съм доволна, зависи от предпочитанията ти  Peace

# 78
  • в Надежда-та
При нас кошарата се указа много удачна. Ако идем на дости на бабите си спи в неговото легло, а от както навърши 10-11м. не иска да спи в нея, спи при нас, та си я прибрахме и не ни заема мн място. Не знам къде бих сложила дървено легло Thinking

# 79
Определено дървено креватче  Peace Ние имаме и двете , преносимото го ползвах като кошара , докато Диди беше по-малък . Сега обаче и като пътуваме не го взимам , спи си спокойно на обикновено голямо легло без решетка (на 2,5 год) . Така че , ако имаш възможност , купи дървено . Иначе все едно да се чудиш за себе си дали да си купиш надуваем туристически матрак или нормален такъв  Hug

# 80
дървено

# 81
ние сме с две кошари едната за спане другата за игра. вече е голям и играе на пода и ходи но когато имам да свърша нещо и трябва да му подсигуря безопастност и растояние от мен - кошарата за игра ми е от голяма полза.

детското легло може до по късна възраст но дали ще влиза детето в него или ще иска вече голямо легло, и какво правим дървеното?!затова кошарка изпираш събираш и за друг път Simple Smile

# 82
  • София
Ние сме само с дървено креватче и съм много доволна.  Никога не съм се замисляла да купувам сгъваемо  newsm78

# 83
  • Пловдив
Ние избрахме дървена кошарка,която се превръща в юношеско легло за ''голямото'' ни детенце,а пък за чаканата бебка взех по-мъничка(120/60)  обикновенна ,но пак дървена кошарка,поради липса на повече място в стаята.
На мен специално повече ми допада дървото,но и рядко пътуваме,така че не съм се нуждаела от мобилна кошара.
Когато сме били на гости,малчо е спинкал при нас

# 84
Много е индивидуално.Зависи от бебето, но не може да се прецени предварително.Моето например е в дървена но не е подходяща.Бебето постоянно се върти  и си удря ту главата ту краката.И сека ще купуваме мрежеста..........

# 85
  • Бургас
 Голямото изгледах в кошара тип преносима, малкото в момента също е в такава. За мен е много по-удобно и практично - заема по-малко място, лесно се мести и почиства, детето при пътуване винаги ще спи в неговото си легло. Тези кошари и с двете деца използвам само за сън - местата за игра са други. Не бих взела дървена кошара, която да се трансформира в юношеско легло и защото като дойде време на юношеството обикновено идва време за самостоятелна стая и ново обзавеждане, в което бившата бебешка кошарка едва ли ще се впише.

# 86
Двете ми деца спят в дървени легло и кошара.
Петър си играе и в парка, който е мрежест, а понякога и спи там - кошарата ми е на втория етаж в спалнята, а парка е долу във дневната.

# 87
  • Mediterraneo
Дъщеря ми е отгледана с дървено легло, още спи в него. Да не говорим, че е от времето на баща й и леля й  Mr. Green Чекмеджетата отдолу са ми незаменими  Naughty
Сега бебето ще спи вероятно в сгъваема кошарка. Нямах намерение да купувам, щяхме да ползваме леглото на каката, но моя приятелка ми даде да ползвам кошарката. След време ще имам база за сравнение между двете.

# 88
Ние сме се спрели на дървено креватче. Първоначално таткото беше харесал тези преносимите, но бързо се разубеди - за да се почисти трябва да се пере (а докато изсъхне?), е е стабилна, не се люлее (или поне не видяхме такъв вариант). Дървеното креватче е класическа мебел - било то от чам или плоскости. Това, на което сме се спрели, но все още се чудим, е дървено, с колелца, които като се махнат става на люлка. въпросът тук е дали тази люлка е функционална и дали механизмът на другият вид е стабилен. Сякаш клоним към люлката. А тя е с решетки отвякъде, което позволява да се наблюдава детето винаги. Когато се сложат обиколници и възглавнички, няма опасност да се удря. Вярно е, че трябва нивото на решетките да е достатъчно високо, че да не се преобръща, след като започне да се изправя.
Има и друг момент - питах приятелка с дете на 3 г. какво креватче е ползвала и дали е доволна от него. Отговорът беше, че малката не е пожелала да спи изобщо в леглото, а само при мама. В такъв случай, каквото и да си го купила, няма да го ползваш. Вярно е, че не можеш дазнаеш за това предварително! Успех в избора!

# 89
Зависи от детенцето. При първото имаше спукан венец, разбити зъби, заклещени крака и блъскане на главата, благодарение на дървената кошара ... Затова следващите две още от раждането - с преносими  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт