Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е ахондроплазията?
Какви са възможностите за лечение на ахондроплазията?
Какви са преживяванията на други родители с деца, страдащи от ахондроплазия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е ахондроплазията?
-
Какви са възможностите за лечение на ахондроплазията?
-
Какви са преживяванията на други родители с деца, страдащи от ахондроплазия?
-
Какви са препоръките за родителите на деца с ахондроплазия?
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Престраших се най-после да се свържа с д-р. Живков. Значи най-рано на 6г. е първата и през няколко години, така докъто не стане на 18г. Държавата на практика нищо не поема, което означава около 2000 лв. на пирон или каквото е там, демек около 10 000 на операция, което не ми се стори много страшно...очаквах много по-невъзможна цифра и все пак не е като да не трябва да събираме от сега, стига да предприемем това! Исках да кажа, че останах с добро впечатление особено в сравнение с всички абсурдни хора до сега и това, което се предполагаше, е потвърдено, докторите са неинформирани или със стара информация!! Не ни съветва да и бием хормон на разтежа, за което съм съгласна, някак си ме успокои и беше много подробен или аз съм станала достатъчно безскруполна и директна след нечовешкото отношение, без покритие до сега!
Целувки
А! Щях да забравя, да подсетя част от мамите, да си трият от време на време пощите, че не мога да им пиша! Бебка е много пораснала и все по-малко мисля за проблемите, въпреки, че като започне да ходи и сяда самостоятелно, което ще стане, упорита е..ще я почнем с прегледите и предстои голяяямото мислене на вариянти..до тогава ще трупам инфо и така! Още държа фронта с надеждите
и се радвам на всеки отговор от всяка от вас!
Еййй добре го изфилософствах!
Бъдете здравички и се пазете!
. Още повече - струва ми се, че гръбчето е по-изправено, от колкото на предишната снимка. Но майките виждат това, което им се иска...
че сме малко кривогледички и с диоптер +3 днес тамън обикалях за рамчици. Иначе приказва, таркаля се и виси на вратата в бънджито, че още и е трудно да седи сама, изчаквам още малко да порасне и отиваме при гръбначния специалист в Горна баня..тия дни на невролог, още съм в процес на избиране, май в педиатрията ще идем...всичко по реда си! Много целувки на малките картофчета и пишете новини около тях!