Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква може да бъде причината за коликите при бебето?
Как мога да се справя с болката при кърмене и изцеждане, като болка при изцеждане и запек?
Как мога да помогна на бебето си с колики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква може да бъде причината за коликите при бебето?
-
Как мога да се справя с болката при кърмене и изцеждане, като болка при изцеждане и запек?
Болката в гърдите по време на кърмене може да бъде облекчена чрез прилагане на топли компреси преди или по време на кърмене. Уверете се също, че бебето е захванало правилно гърдата, за да предотвратите болезнени преживявания. Ако проблемът продължава, свържете се с консултант по кърмене или педиатър. За да облекчите болката при изцеждане, опитайте ръчно изцеждане, тъй като това може да намали дискомфорта и да улесни процеса. Освен това техника на Мармон може да бъде полезна. За справяне със запек по време на кърмене, течният парафин се препоръчва като безопасна опция. Освен това консумацията на овесени трици с кисело мляко и поддържането на адекватна хидратация може да помогне за редовни изхождания. За облекчаване на болката при кърмене и изцеждане масажирането, използването на риванол и прилагането на малко кърма като обезболяващо също може да бъде полезно. Нормално е да се усеща леко боцкане и болка при слизането на млякото, което обикновено отшумява.
-
Как мога да помогна на бебето си с колики?
За облекчаване на коликите при бебета можете да опитате различни методи като използване на сешоар за успокояване, масажиране на корема с бебешко олио, използване на капсулки против колики и прилагане на техники за люлеене и успокояване. Важно е да се консултирате с педиатър за потвърждаване на диагнозата и определянe на най-подходящото лечение за вашето бебе. За справяне с коликите при бебето може да опитате лекарства като Лефакс, които са показали ефективност според опита на други майки. Това е лекарство, което може да помогне при колики. Освен това можете да опитате различни позиции за бебето, като го положите в люлка с баща си в отделна стая или използвате масажи като масажите на Mramorov. Важно е да се консултирате с педиатър за най-подходящите методи за справяне с коликите. За да се справите с коликите на бебето, можете да смените позицията, в която спи, да го държите в ръцете си, да предложите гърдата или да използвате капсулки против колики заедно със саб симплекс. Освен това е препоръчително кърмачетата да се хранят по-често, като обикновено те трябва да се хранят между 8 и 12 пъти на ден.
-
Как мога да увелича производството на кърма?
-
Как мога да се справя с лохиите и кърменето едновременно?
Моя съм го забелязала, че като помрънка, ревне малко, после си заспи като къпан. Все едно, ако не повърне и не ревне нещо му е криво. Иначе и той обича да е в ръцете на някой.

А тогава ще съм сама с децата и е абсурд да отида, освен с колата
Та казвам това, за да си знаете и вие
.Преди 3 дена купих намалени памперси на Памперс от Кауфланд и днес забелязах,че срокът им е бил до 07.09.Дали се опъпчва от тях и сега не знам дали да продължа да ги използвам или да изхвърля цял пакет памперси
.нормални ли са тези пъпчици или са се получили от памперсите?
, щот не ме болеше, а просто от време на време получавах нещо като напъни да ходя по голяма нужда, имах само менструални болки, които си ги имах от седмици и така изобщо не обърнах внимание. Вечерта започна обаче и да ме понаболва и корема да се стяга, но нищо особено като болка, съвсем беше поносимо. Тогава вече се зачудих да не би все пак да са контракции това, ма реших че не са, но по едно време взеха да стават подозрително регулярни, първо на 30 минути за около 2 часа и след това започна много бързо да се скъсява интервала и вече като почнаха да идват на всеки 15 минути вече си казах че няма какво друго да е. Вече беше към 10 вечерта и тъй като така и така рано сутринта трябваше да отивам в болницата, решихме с мъжа ми да идем до там, понеже се притесних че са на 15 минути. На път за болницата започнаха през 5 минути контракциите, като стигнахме ме приха и ни настаниха в родилното отделение, тук също си сам в родилна стая, с толетна, баня, и всичко необходимо за раждането и новроденото. На прегледа, обаче се оказа че нямам още никакво разкритие, шийката няма и 1% изглаждане и бебето е много високо. След 2 часа нямаше никаква разлика въпреки контракциите и те решиха че няма да родя скоро и казаха на мъжа ми да си ходи, а мен ме настаниха в следродилното отделение (където отиват родилките с бебетата) да си чакам. В стаята ми имаше още три жени с бебетата си. Цялата нощ си имах контракции и не заспах изобщо, но към 7 сутринта всичко спря, няма контракция, няма нищо. На визитацията доктора реши да не правят нищо този ден (20ти) защото не бях спала цяла нощ, каза днес ще ядеш и ще се наспиш, а утре ще изкараме бебето. И на 21 сутринта към 9 ми сложиха едно такова като тампон (имаше шнурче), което казаха че към обяд ще ми докара контракции. Но контракциите почнаха след един час, много леки и не много редовни. Мъжа ми дойде към 11. Контракциите ми вече бяха доста по начесто и по-болезнени, но не много, разхождахме си се из болницата, но след половин час станаха на 5 минути и вече почнах да си поохквам от болка. Отидох и казах на една от сестрите, че са зачестили, тя отиде да каже на доктора и след малко се върна и каза че ще ме придруржи да родилното. Там ни настаниха пак в една от родилните стаи, дойде при мен акушерката, която ще ми следи и асистира при раждането (на всяка раждаща й назначават акушерка, която се грижи само за нея). За голямо мое съжаление когато акушерката ме прегледа се оказа че няма никакворазвитие с шийката и с бебето, всичко е затворено, високо и изобщо няма никакви изгледи това раждане да започне. Но, точно 15 минути след прегледа (в 12) взеха че ми изтекоха водите, аз викнах акушерката, която не можа да повярва, но се оказа че наистина са водите и вече имах 1см разкритие 

Почти не се заседявам пред компа, разхождам се дълго и съм го ударила на живот тази седмица-всяка вечер на кръчма, че като ви слушам май скоро няма да имам тази възможност
Аз съм вече всяка сутрин там. Пошегувах се с док, че неговите пациентки ще ходим на цаца и бира и той
"Нали няма да ми дойдете едновременно"