Август 2009 - тема №61

• 15 349
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
Дундла, за 10-тина дена е качил 350гр, което не е никак зле си мисля аз. Каката ми е качвала максималко 800гр на месец!
Долс, и при нас излизат пъпчици, но като намажа няколко пъти с Бочко минават. То по принцип си мажа де, но не винаги.
Силви, вярно изглеждат мн сгънати - сложи едно одеалце по средата, за да бъде по-равно. По-добре леко неудобно 10-15мин, отколкото да се случи нещо (да не дава Господ) и да съжаляваш после.
Ейми, добре е, че сте намерили решение. А иначе по някога трябва да се оставя бебчо да поплаче малко, все пак са бебета, трябва и да реват Simple Smile Моя съм го забелязала, че като помрънка, ревне малко, после си заспи като къпан. Все едно, ако не повърне и не ревне нещо му е криво. Иначе и той обича да е в ръцете на някой.
А като казах за повръщане, Айла ти наясно ли си на какво може да се дължи, как може да се предотврати и т.н.?

# 91
  • На плажа
Диндла,е как да не наддава.изписан е 3300 и за 15 дни е качил 350гр.Според мен си наддава добре детето,но нека и Айла да си каже тежката дума  Peace
Цвети,писали сме заедно  Grinning

# 92
Аз днес отидох да взема акта за раждане. Направен е на 20-ти, а ни изписаха на 19-ти, доста бързо Simple Smile Дадох 10лв за документ за сем положение, понеже е нужен за социалните. Оказа се, че не е било нужно да давам 10лв (това беше експресната поръчка, да ми го направят веднага, за 3 дни е 7.50лв, а за седмица 5лв.). И не било нужно, защото се оказа, че документи за еднократна помощ се подават следващия месец, а не същия, в който е родено бебето. Даже ми казаха да отида след 10-ти  #Cussing out А тогава ще съм сама с децата и е абсурд да отида, освен с колата  Thinking Та казвам това, за да си знаете и вие
Защо да не може в същия месец да ги подадеш???Аз си ги подадох днес документите и нямах никакъв проблем,а акта си го взех вчера.Аз обаче подадох документите в община Искър в Дружба,защото там ми се води адресната регистрация,но това няма значение де,правилата би трябвало да са едни и същи навсякъде,много странно./i]

# 93
  • На плажа
И на мен ми отказаха да ми вземат документите в същия месец, в който съм родила.Казаха ми след 15.,09 да отида.Тъка пропускам един месец  #Cussing out

# 94
И на мен ми отказаха да ми вземат документите в същия месец, в който съм родила.Казаха ми след 15.,09 да отида.Тъка пропускам един месец  #Cussing out

АМи именно да,така ще си получиш помощта вместо края на септемвки в края на октомври.Много тъпо измислено.

# 95
На бебо му излязоха малко пъпчици по дупето с бяло връхче.До сега нямаше нищо и изведнъж Sad.Преди 3 дена купих намалени памперси на Памперс от Кауфланд и днес забелязах,че срокът им е бил до 07.09.Дали се опъпчва от тях и сега не знам дали да продължа да ги използвам или да изхвърля цял пакет памперси  newsm78.нормални ли са тези пъпчици или са се получили от памперсите?

ама значи срокът на годност още не е изтекъл? до 07.9 има време Simple Smile тези пъпчици са най-нормалното нещо при едно новородено! То пишка и ака в нещо, което спарва, да не говорим, че сега е лято, та съвсем. не се притеснявай толкова Simple Smile

МОЛЯ КАЖЕТЕ сега в неделя и ние правим месец. искаме да идем за 3 дни на Велинград (или някъде с басейн). Мога ли вече да се топя във вода????? док беше казал до някакъв срок не, но не помня... както със секса... да не влизали никакви бактерии вътре... но колко време???????

# 96
  • София
Здр. от мене. Ние днес бяхме на доки, но докторката каза че не сме наддали нищо. Родих го 3600кг. Изписаха ни 3300кг., а сега сме 3650кг. което било нищо, а най-интересното е че си яде всичко но изяжда най-много по 60гр. Стана ми малко кофти, дано да почне да наддава като хората.
 Честито на вс. мами дето са родили последните дни.
  За две седмици от най-ниското тегло е наддал 350 грама. Нормите са средно по 170 грама на седмица, тоест напълно в нормата. Възстановили сте си и рожденното тегло. Така като гледам  доста сте спаднали в началото цели 300 грама, незнам когато ви изписаха вече беше ли почнал да наддава? Искам да кажа, че началото е било малко по-трудно според мен, но сега вече сте започнали да наддавате и след като споделяш че хапва добре и памперсите са ок няма защо да се притесняваш. За твое успокоение помоли педиатъра след седмица отново да отидете да ви премери. Дотогава предлагай на всяко хранене и двете гърди и ако имаш възможност увеличи броя на храненията, трябав да се минимум 8 за денонощие. Мисля че нещата ще са повече от добри и е важно да не посягаш към добавката, при такова наддаване, а да изчакаш още седмица и да видиш как се развиват нещата  Simple Smile

# 97
Здравейте момичета! Нас ни изписаха във вторник, но едвам сега смагнах да стигна до форума. Тва мойто маймуне ми виси нон стоп на циците, станала ми е като израстък вече.

Джули, честито и твоят ден дойде най-накрая. Терпсихора, честито и на теб! Честито и на всички останали майчета, съжалявам, че не мога да изброя всички поименно, опитах се да изчита кой, какво и как докато ме нямаше, но нещо не успях.

За лохиите понеже коментирате, да кажа че те продължават обикновено м/у 4 и 6 седмици и в началото са червени, после кафяво, след това жълтеникави и най-накрая бяло, и не са само големите парчета съсиреци а и течението след това, което не всеки ден го има обилно. Секс е абсолютно нежелателно да се прави през това време.

Да разкажа и за моето раждане: та така, както знете преносвах 9 дни и трябваше на 20 да вляза в болицата да предизвикат раждането. На 19ти, обаче, през целия ден се оказа че съм била с контракции, които за мой резил не разбрах, че са контракции, мислех си че нещо не ми е наред със стомашночревния тракт Wink, щот не ме болеше, а просто от време на време получавах нещо като напъни да ходя по голяма нужда, имах само менструални болки, които си ги имах от седмици и така изобщо не обърнах внимание. Вечерта започна обаче и да ме понаболва и корема да се стяга, но нищо особено като болка, съвсем беше поносимо. Тогава вече се зачудих да не би все пак да са контракции това, ма реших че не са, но по едно време взеха да стават подозрително регулярни, първо на 30 минути за около 2 часа и след това започна много бързо да се скъсява интервала и вече като почнаха да идват на всеки 15 минути вече си казах че няма какво друго да е. Вече беше към 10 вечерта и тъй като така и така рано сутринта трябваше да отивам в болницата, решихме с мъжа ми да идем до там, понеже се притесних че са на 15 минути. На път за болницата започнаха през 5 минути контракциите, като стигнахме ме приха и ни настаниха в родилното отделение, тук също си сам в родилна стая, с толетна, баня, и всичко необходимо за раждането и новроденото. На прегледа, обаче се оказа че нямам още никакво разкритие, шийката няма и 1% изглаждане и бебето е много високо. След 2 часа нямаше никаква разлика въпреки контракциите и те решиха че няма да родя скоро и казаха на мъжа ми да си ходи, а мен ме настаниха в следродилното отделение (където отиват родилките с бебетата) да си чакам. В стаята ми имаше още три жени с бебетата си. Цялата нощ си имах контракции и не заспах изобщо, но към 7 сутринта всичко спря, няма контракция, няма нищо. На визитацията доктора реши да не правят нищо този ден (20ти) защото не бях спала цяла нощ, каза днес ще ядеш и ще се наспиш, а утре ще изкараме бебето. И на 21 сутринта към 9 ми сложиха едно такова като тампон (имаше шнурче), което казаха че към обяд ще ми докара контракции. Но контракциите почнаха след един час, много леки и не много редовни. Мъжа ми дойде към 11. Контракциите ми вече бяха доста по начесто и по-болезнени, но не много, разхождахме си се из болницата, но след половин час станаха на 5 минути и вече почнах да си поохквам от болка. Отидох и казах на една от сестрите, че са зачестили, тя отиде да каже на доктора и след малко се върна и каза че ще ме придруржи да родилното. Там ни настаниха пак в една от родилните стаи, дойде при мен акушерката, която ще ми следи и асистира при раждането (на всяка раждаща й назначават акушерка, която се грижи само за нея). За голямо мое съжаление когато акушерката ме прегледа се оказа че няма никакворазвитие с шийката и с бебето, всичко е затворено, високо и изобщо няма никакви изгледи това раждане да започне. Но, точно 15 минути след прегледа (в 12) взеха че ми изтекоха водите, аз викнах акушерката, която не можа да повярва, но се оказа че наистина са водите и вече имах 1см разкритие  Simple Smile, и шийката била омекнала. Направо чудо невиждано, но бебето още високо. А, контракциите ми бяха доста болезнени вече и на през 1 минута, за по 2 минути  Shocked. От дишането започнах да се замайвам, че много кислород поемах и ми дадоха една маска за да дишам в нея, за да вдишвм въздуха който съм издишала, че има по малко кислород в него. А контракциите се засилваха и в 2 вече бяха нетърпимо силни и  през половин минута и пак бяха за 2 минути, акушерката каза че било заради това че е предизвикано и затовабили толкова наеста една след друга и толкова силни (била съм реагирала мното добре на това с което ги предизвикали). Този път не исках упойка, реших да опитам без и съответно крещях като бясна  Embarassed. В 4 часа имах 9см разкритие и ми казаха, че всичко е готово за бебето да излиза, шийката ми не беше 100% изгладена, но казаха че нямало проблем и така съм можела да го изкарам бебето и ако усетя че ми се напъва, да напъвам. Само че Соня все още си беше високо, не искаше да се смъкне. Извикаха лекар да види какво става и защо бебето още си седеше там дето си е, докараха ехограф и се оказа че бебата е с лицево предлежание и заради това не може да се смъкне, казаха че съм трябвяла да помогна, като започна да напъвам с всяка контракция. Така го смъкнах до някъде и започнах и напъни да усещам (аз напъвах без да имам напъни). Обаче пак се запецна работата и тя не слизше повече, а аз бях почти в несвяст от болките и от умора защото вече беше 6, а аз с бях от 4 часа със зверски контракции, от които вече не можех и да дишам добре защото бяха много дълги и не можех да си поема въздух втори път по време на контракцията. Поисках си епидурална, но те казаха че нямало смисъл, много било напреднало раждането и съм била накрая. Но тъй като в 7 нямаше нищо ново, и решиха все пак да ми сложат епидурална, хем аз да си почина и да можем да чакаме тя да си наклони главата към гърдичките, като мепредупредха че ако това не стане до час-два ще я извадят със секцио. Сложиха ми епидурална и се почувсвах като в рая  Simple Smile, вече влезнах в час и дойдох на себе си. Акушрката ми каза да застана на коленете си и да се подпра на леглото ръцете, че тази поза можело да накара бебето да слезе надолу и евентуално да се наведе. Тя наистина се смъкна още, но все още си беше с лицето към изхода, имах яки напъни, но ми казаха да не напъвам. В 8 дойде доктора и каза че я чакаме до 9 да се наведе и ако не, секцио, на мен ми се дорева направо, да изтърпя целия ад на това раждане и накрая и накрая да трябва и цяла нощ да съм овързана и да ме боли от секцоиото. Само че моето момиченце се смили над мама и когато изведнъж усетих ама наистина страшно силни напъни и че ме боли долу, акушерката провери и се оказа че тя се е навела и вече е тръгнала да излиза  Grinning. Викна още две акушерки да момагат и почнах да напъвам да я изкарам. Не знам точно колко време напъвах, мисля че беше от към 8:30 и тя в 9:30 се роди, охлузена, смачкана и синя. Аз я видях как излизи на етапи, първо главата, това не го виждах, но после като излязоха раменете и ръцете я виждах, после на следващата контракция излизи коремчето и накрая се изхлузи цялата. Като ми я дадоха се почувсвах толкова бодра и щастлива, все едно не съм раждала до сега, можех да хвръкна от щастие. Почнах да я кърмя както си беше още лигава и мръсна, те ми я взеха след като ме измиха и зашеха да я измият и облекат. Да ви кажа, че разкъсванията болят много по-малко от епизиотомията след като те зашият. След първото раждане, когато ми направиха епизиотомия, не можех да си седна на д-то някъде към 2 седмици, сега кагато се разкъсх нищо ми нямаше, малко ме боля ден два, но нямах никакви проблеми да сядам. Еми, това е, сори за фермана, ама много исках да споделя раждането си Simple Smile.

Айде, аз отивам да къпя Соня и да я храня, а, btw, имахме обичайните проблеми с кърменето, но вече се нормализираха нещата, като изключим че кърмя на много по чести интервали от 2 часа, но какво да я правя малката като заспива непробудно и не може да се наяде като хората и не стига да изкара поне 2 часа.

# 98
Честито на новите мами, много да ги радват малкте съкровища!!!

Elyah жълтеницата при възрастните не е като при кърмачетата. При нас се вижда само в бялото на очите. Да нормално е от сока от моркови малко по оранжава да ти е кожата, ама то доста трябва да си изпила.

ssiillvvyy ние се при\рахме с кошница за кола от родилния. Да много са свити в него, ама беба като я сложихме и заспа непробудно.

Знае ли някой как се съхранява кърма в хладилник. Имам таблица за температура и дни, но не ми е ясно. Тъй като аз само изцеждам и събирам  - от два пъти за едно хранене. Като изцедя първия път го слагам в хладилника и втория път отгоре и като дойде време да се храним го затоплям в топла вод, но ако оостане от яденето да го изхвърля ли? Знам че прясна кърма може да се съхранва в хладилник до 10 дни, но с доливането как стои въпроса? Айла ако си наоколо моля за отговор.

И още един въпрос кога мога да я изведа за пръв път и кога може вече да идват хора да я видят Знам че доста е коментирано, но не съм запомнила, затова ще съм благодарна ако някой ми отговори.

# 99
Янче,срокът е до 07.2009 г. Simple Smile

# 100
  • София
  Ако си я затоплила и не я изяде не може отново да я прибираш и даваш после пак. Така че просто остави двете изцедени в различни съдове, ако е повече количеството и ги затопляи едно след друго за да не се хаби ценната течност. Все пак след като хапне може да пробваш след половин час да и предложиш остатъка вместо да го хвърляш, но в жегите е добре да се дава колкото се може по скоро. Другото което е е че най-добре е да даваш винаги прясно изцедена кърма, а именно след като се изцедиш да и дадеш веднага изцедената и да додадеш АМ колкото е нужно. Не събирай от два пъти за едно хранене, винаги е по-добре всяко от храненията да е смесеноо, тоест част АМ част кърма, а не едно само кърма и едно само АМ, защото кърмата спомага за по-лесното и добро усвояване на АМ поради наличие на ензими и всякакви други полезни нещица  Simple Smile.
 За извеждането е въпрос на избор на родителите,  аз лично Елена я изведох още същата вечер след като ни изписаха, тоест на шест дни някъде  Simple Smile

# 101
  • София
Аз не му давам от гърдите да цока, а се цедя и затова казвам че яде по около 60гр. Мн. ме боли и зато се цедя. Ами неговата докторка каза че гледа кг. на които е роден 3600 и затова бил наддал 50гр. Сега е 3650гр. Което било твърде малко. Сега изядохме 90гр. но с малка пауза и успя да го изяде. Сега чакам да видя дали ще повърне.

# 102
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАЙЧЕТА! ДА СА ВИ МНОГО ЗДАРВИ И РАДОСТНИ ДЕЧИЦАТА! smile3525
Има нови снимчици в албума, много са хубави августовските бебоци  Heart Eyes
И аз още съм  preggo Почти не се заседявам пред компа, разхождам се дълго и съм го ударила на живот тази седмица-всяка вечер на кръчма, че като ви слушам май скоро няма да имам тази възможност Grinning От вчера уж преносвам, с мижаво разкритие и скъсена шийка, но пък днес контракции - почти никакви. Като че ли ми падна тапата  преди 3 часа, ха дано да се случва нещо вече. Гери, май само с тебе си останахме, увеличи скоростта на 200 лв/ч  Joy Аз съм вече всяка сутрин там. Пошегувах се с  док, че неговите пациентки ще ходим на цаца и бира и той  #Crazy"Нали няма да ми дойдете едновременно"  Joy
Сънчо, не ни е никак скучно, черпим опит, дано не забравим всичко, докато ни дойде времето  Simple Smile
Дани, ако ти остане малко време моля те разкажи ни как мина раждането  Hug

# 103
  • Ах, морето
Здравейте.
Не съм влизала във форума от сто години.
Първо честито на новите мами!
Ние с Деско също се кърмим на около 3 часа, режим, който той сам създаде. Снощи за първи път спинка по-дълго и пропуснахме едното нощно хранене. След всяко кърмене, ака. Това нормално ли е или има разстройство?  newsm78 В болницата акушерките ми бяха казали да не прекалявам с натуралните сокове, но бях много жадна и си пийвах и сега си мисля да не се е разхлабило от това детето.
Моето раждане беше доста бързо - за час и половина, два. Обаче родих посред нощ, т.е. рано сутрин, нещо от което най-много се притеснявахме с мъжа ми. Приеха ме към 2ч. с 2-3 см. разкритие, а Деско се роди в 4ч. Не мога да кажа, че беше безболезнено, напротив, но поне мина бързо. А, и както някой беше споменал, такова потене не съм се потила. Шевовете и този път не ме разминаха и все още ме наболяват, особено вечер не мога да стоя седнала.
Обаче най-големия ми дерт дойде около 2 дни след раждането - налегна ме страшна депресия. Не знам вие как сте били в това отношение, но мен и първия път и сега, не ме подмина. Особено в болницата, като си тръгнеше мъжът ми, рев, звънях му непрекъснато, чак ми стана съвестно, че не го оставям намира. Прибрахме се вкъщи и ситуациятя е същата. Всеки ден излизаме по малко (без бебето), за да се разсейвам, но на моменти направо не издържам. Иначе причината не е в бебчо - той е доста кротичък засега и не ми пречи да се наспивам, но просто като легна, колкото и да съм изморена, след малко се събуждам от някакви мисли и ми става едно тягостно.
Иначе каката ни е много грижовна. Иска да се включва в къпане, в обличане, непрекъснато го милва и целува, но тъй като сега не ходи на градина и по цял ден е вкъщи, е доста палава, просто и е нужен контакт с други деца.
Чудя се кога можем да тръгнем по разходки вече.

# 104
  • София
   Нормално е новороденото да ака на всяко хапване ако е само на кърма. Не е разстройство не се притеснявай. Обикновенно акото е с цвят на горчица, течно със зрънца като пресечено мляко  Simple Smile
Аз не му давам от гърдите да цока, а се цедя и затова казвам че яде по около 60гр. Мн. ме боли и зато се цедя. Ами неговата докторка каза че гледа кг. на които е роден 3600 и затова бил наддал 50гр. Сега е 3650гр. Което било твърде малко. Сега изядохме 90гр. но с малка пауза и успя да го изяде. Сега чакам да видя дали ще повърне.
   Важно е да поставяш правилно бебчо на гърда, за да не те боли докато суче. Хубаво ще е да се опиташ да го кърмиш от гърда и да коригираш евентуално захапката, защото лактацията се поддържа по трудно с цедене, а и е изморително за мама. Аз винаги съм се възхищавала на мамите които избират този по труден начин за хранене, но риска да не може да се поддържа лактацията и да се кърми дълго време е доса по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт