Август 2009 - тема №61

• 15 369
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Моя е толкова лаком, че ако не е цица само биберон помага и давам. Каката биберон захапа към годинката.
Относно слинга - не е проблем да се носят и толкова мънички. А кенгуруто мисля, че не е подходящо, не толкова за дупето, а по-скоро за гръбначния стълб. Ако стоят дълго време прави в кенгуру, то гръбначния стълб не им е достатъчно здрав все още и може да се получат изкривявания. Докато в слинга е легнало и гръбчето има опора, дори се чувстват добре, защото са заобиколени от плата, а като ходите се чувстват точно както са били в коремчетата ни, което ги успокоява Simple Smile

# 181
на 24.08.2009 (термин 29 авг.) станах мама за 1ви път на едно сладко бебче
красавицата се казва Даная и тежи 3530 и висока 51см

# 182
  • Кърджали
Ками, на теб и на таткото мога да пожелая само кураж и сила. Дано малката ти принцеса скоро те зарадва като оздравее. Не се предавайте!

# 183
Добро утро  Grinning
Да ви кажа за пъпчиците по дупето на Ники.Крема Sudocrem е страхотен.Мисля,че Бия беше писала,че го използва и аз се сетих,че го имам.Беше един от подаръците,които ни дадоха от болницата.Мажа го 2 дена и от пъпчици с бяло връхче са останали само малки червени петънца,които ще изчезнат скоро.Препоръчвам го на мами с проблемни дупета Grinning.Като свърши задължително ще си го купя.
Ники си ачка редовно,даже тази нощ 3 пъти (направо му завиждам),но нещо се случва с мойто коремче.Нещо не мога да smile3550 Мога ли да пия нещо,Дуфалак става ли newsm78
А кафе пиете ли кърмещи мами?На мен по някой път много ми се допива,но се въздържам.Само веднъж пих фрапе,но с мнооого мляко,а кафето беше за цвят и аромат Laughing
vania_81 ,честита ти дъщеричка.Растете здрави и да се слушкате   bouquet

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 09:59 от dolls

# 184
Ками кураж,сигурна съм,че детенцето ще се оправи,бъди силна в момента то има нужда точно от това. Hug

Честито бебе на vania_81,да е живо и здраво и разбира се много послушно!

Добро утро  Grinning
Да ви кажа за пъпчиците по дупето на Ники.Крема Sudocrem е страхотен.Мисля,че Бия беше писала,че го използва и аз се сетих,че го имам.Беше един от подаръците,които ни дадоха от болницата.Мажа го 2 дена и от пъпчици с бяло връхче са останали само малки червени петънца,които ще изчезнат скоро.Препоръчвам го на мами с проблемни дупета Grinning.Като свърши задължително ще си го купя.
Ники си ачка редовно,даже тази нощ 3 пъти (направо му завиждам),но нещо се случва с мойто коремче.Нещо не мога да smile3550 Мога ли да пия нещо,Дуфалак става ли newsm78
vania_81 ,честита ти дъщеричка.Растете здрави и да се слушкате   bouquet
Да крема наистина е страхотен,аз го мажа от самото му раждане с него и до сега не ми се е подсекъл нито един път.
Мисля,че можеш да пиеш Дуфалак да,но за всеки случай се посъветвай с лекар за да си по-сигурна. Hug

# 185
Ками дано Бог е с вас и малката да се оправи.  Praynig Praynig Praynig

Ние днес ще правим първата си разходка, дядото преди малко дойде и взе Александра, а ние с таткото ще сме с малкия юнак

Цвети мерси за бързите отговори, на Марти някои път от едната гърда му стига, но има случай да иска още и естествено мама предлага и другата гърда Laughing
И аз предлагам биберон, но не му харесва много, на каката като я давах а тя като вакум непуска, а Марти се мръщи, плюе я даже му се гади от нея на моменти.

Ваня честита ти госпожица да е жива и здрава и да слуша мама и тати

# 186
  • Кърджали
vania_81 честита радост!
И при Кати залъгалката не е на почит и уважение. Опитва се да си налапа пръсчето, което кара таткото да иска да я научи да захапе залъгалката, вместо да си смуче пръстччето. А  понякога и на мен ми се иска, защото иначе ползва мен за залъгалка....

# 187
  • София
Привет и от мен!
Честити бебчета на всички - много да ви радват!

Ние с малкото Бобче (Борислав) сме си вкъщи още от понеделник и си нагласяме режимите. Минахме само на кърма още в болницата понеже майка му все не му даваше много от АМ.  Rolling Eyes

Ето и малко снимки: http://www.facebook.com/album.php?aid=30562&id=1005961407&l=fb1bd59617

Като остане време ще ви пиша повече.   bouquet

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 11:08 от silvi.d

# 188
Честито бебе Павел на мама Пепеджийнс!
Честита радост и на Любопитка !!!
vania_81 честита радост!

Да се похвалим - на нас вчера ни падна пъпчето  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44.
Ходихме на консултация и сме наддали 300 гр. за 1 седмица. Доки каза че сме мноооооого лакоми.

За дрешките - зависи на колко градуса ги държим в къщи. Ние сме на постоянна температура 27 градуса и в къщи стоим с дълъг ръкав и ританки и се завиваме с одеало. За вън незнам, защото утре ще излизаме за пръв път, но педи ще идва сутринта и ще я питам.

За вигантола - и и на мен ми казаха от 20 тия ден х 2 капки докато навърши годинка.

Ками  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

И да се оплача днес идва личната лекарка на първо домашно посещение. Наговори ми ги едниии .... да давам бронхо чай, защото белите дробчета, като лежи бебето и се събирал секрет ... и т.н.
Смятате ли, че трябва стриктно да изпълнявам каквото ми каже или да с водя по интуиция.
И още да питам по колко пъти на ден чистите очите, ушите и нослето? И на колко градуса държите бебетата?

# 189
Здравейте!
Честито Хепи бейби на Любопитка, да са живи и здрави Hug
Ейнджъл,Силви - добре дошли Hug
Ками, дано Бог ти даде сили и помогне по-скоро на малката Ангелика Praynig
Честито ни бебче Даная Hug
Аз да ви кажа давам биберон, рядко го иска, понеже Дари е лаком , а не смея да му давам повече от 90мл, тъй като е дребничък и ме е страх да не му се разшири коремчето.
Да ви питам, както вече съм споменавала, се изцеждам по 2-3 пъти на ден, но равносметката е 20-30 мл, а гърдите все повече ме болят и зърната също. Означава ли това , че с тази помпа съм ги разранила или има шанс да ми слиза кърма?
Днес ще е хубав деня, приятна разходка на всички, които са я планували..
А, да питам мамите с операция, боли ли ви още, мен нощем сякаш ме наболява..
А,да ви питам и като кърмите, имате ли запек..и има ли връзка въобще, че аз съм направо  Shocked
Айде, че се улях..целувки ..

# 190
ivu6a пробвай да изцеждаш на ръка, аз откак Айла ми изпрати клипчето се родих, гърдите ме болят по-малко, а с помпата беше ужас. Пък и така като че ли излиза повече кърма.

За операцията - даже чат-пат забравям, че са ме резнали. А за запека - като че ли и аз съм там вече, незнам мога ли да пия нещо.

Момичета, още един въпрос - беба я храня с кърма и АМ 50/50, дали мога да ги смесвам в едно шише, че нещо не харесва вкуса на кърмата. Айла ако можеш да ми дадеш съвет като се включиш.

Май прекалих с въпросите днес.

# 191
Eee браво на Любопитка! Да и е жива и здрава малката Ема!   bouquet
[/size]

Сънчо изчистих си кутията, а можеш и на телефона да ми пишеш защото съм в движение. Днес съм готова да се срещнем.

# 192
Гери, хайде мила, чакаме те в отбора и стискаме палци Hug
Диди, аз ползвам масажа от техниката на Мармон, но гърдите ми са малки и не ми е удобно да се цедя на ръка..

# 193
Честити бебчета на Любопитка, на Даная и на Ваня, да им растат весели и засмени деца.

Стискаме палци и се молим за Ангелинка, на мама Ками и на тати много кураж. Врваме, че ще се оправи малката душица.

На нас също ни изписаха Вигантол, по една капка дневно до една година, също и вит. К

# 194
  • Sofia
Честити бебчета на Любопитка и на Ваня! Живи и здрави да са малките душички!!!   bouquet Grinning  bouquet

Момичета, аз бях със страхотен запек, след като се върнах от болницата. Дуфалак може да се пие, ако кърмите, но на мене не ми помогна дори той. Аптекарката ми даде течен парафин и каза, че той е абсолютно безвреден за кърмещи. Само той ми помогна. Аз по принцип си имам проблем с изхождането и затова взимам всяка сутрин по 4 кафеени лъжички овесени трици с 4 лъжички кисело мляко и пия много вода и сега нямам проблем, ходя си редовно.

За операцията - въобще нищо не усещам, все едно не съм рязана. Но аз бях ок още на 3-ия ден след секциото, критичен ми беше само 2-ия ден. После вече тичах по коридорите и всички ми се чудеха как толкова бързо съм се възстановила.

Ние продължаваме да се кърмим, няма да се откажа, докато не изчезне съвсем кърмата, пък дано се увеличи, все се надявам. Давам на Софи добавка само, когато си поиска, т.е. когато кърмата не й е стигнала и детето е още гладно. Общо взето се получава така - от 6 хранения 3 са само на кърма, 3 са кърма + добавка.

Общи условия

Активация на акаунт