Август 2009 - тема №61

• 15 420
  • 298
  •   1
Отговори
# 270
ВЕСИ, ДИДИ да ви кажа и аз мислех точно за носталгията да пиша. Още като родих се започна. Така ми е мъчно все още, мислейки си 'всичко свърши, леле колко бързо', макар то всъщност тепърва да е започнало Simple Smile Но много ми липсва да усещам бебка вътре, да чакам с нетърпение да си я видя и цункам, тези трепети ми липсват. Даже онзи ден (дано не ме помислите за съвсем мръднала) получих някакво странно усещане в корема, сякаш имаше нещо вътре - или по-точно толкова ми липсва явно да усещам Анди вътре, че вече си внушавам хахаха. Като си я видя и гушна и цункам наяве обаче и носталгията почти отминава хехе. Simple Smile Simple Smile

ЖУЛИ: добре дошла мила Simple Smile Хормоните и мен адски ме тресат, направо мога да се разрева с едно щракане на пръсти Simple Smile Особено първите дни.

В тази връзка да ВИ ПИТАМ от както бебоците са вкъщи карате ли се със половинките си повече? Къде от хормони, къде от нерви, къде от преумора???

И накрая и аз да ви разсмея: днес на мъжо му хрумна гениалната идея да се премеря на кантара докато той ми държи нагоре гърдите - да видел колко ми тежат и по-точно колко бих тежала БЕЗ тях. Е познайте! по 2 кила на цица!! Направо бях като гръмната. Те по принцип са ми поне по 1 кг (големшки са ми), а сега явно хептен съм станала крава монтафонка! Ааа и още едно от гениалните изказвания на мъжа ми от преди няколко дни: вика ми 'Трябва да ти пускам спокойна музика докато кърмиш, като Моцарт например. Ти знаеш ли, че са правени опити в обор с крави да се пуска Моцарт - кравите давали повече мляко!' Аз съответно му викам: 'Намек ми правиш, че съм крава ли???' Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Хайде лека ви!

# 271
Хаха, Янче, нормално е сега да се караме повече с тях, особенно когато задават глупав въпрос, или пък се изказват супер неподготвени. Каката като се роди, една вечер за къпането нещо се скарахме с мъжо и го оставих той да я облече - е няма как, разсмя ме от сърце, памперса можеше да го изхлузиш съвсем спокойно, на всичкото отгоре го беше сложил на обратно (това само на един мъж може да му хрумне), да не ти разказвам колко време й обличаше боди и гащеризонче. Накрая аз си я оправих, но те си мислят, че всичко могат, само, че не е така  Wink
Моя мъж вчера се скара с техните и днес си заминаха, та утре съм сама с децата, да видим как ще е. Имам чувството, че него го тресе хормона вместо мен  Crazy
А с тия цици ме разби - ти как ходиш бе, то не кръста, ами не знам какво трябва да те боли.

# 272
slavina_S моят клин е ето такъв http://family-bg.com/prX_1675.htm и от тук си го поръчах. Размерите не отговарят особено - аз по мерки отговарях на М, но си взех ХS. Първите няколко дни го обличах със зор, но след това ми стана идеален. Първия ден изведнъж ми се прибраха 6 см. от талията, а след това по малко всеки ден.
По въпроса за мъжете - моя мъж вече свикна и много ми помага. Вече даже си имаме график - между 6 часа сутринта и 12 часа той гледа бебчо, а аз си поспивам и така си отпочивам, иначе вечер бебока го гледам аз. Сменя памперси, облича го, храни го с шише и даже един път глади дрешките.  Първите дни обяснявах по сто пъти, но сега ми е в голяма помощ още повече, че сами си гледаме малкия, защото аз не съм привърженичка на това да ми се мотат много хора и всеки да дава акъл за нещо. Иначе за чистенето - чистим заедно, а за яденето - купуваме готови готвени неща.

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 00:42 от Desy_Stz

# 273
  • На плажа
Деси ,завиждам ти,моят мъж е такава паника,че по-добре да го няма в къщи,повече ми пречи отколкото да помага Mr. Green
Вчера,например влизам аз да се къпя а той решил да даде на малкия чай от копър,но понеже Ники не го пие от биберон нашия му дал с лъжица.Сигурно му е излял цялата лъжица в устата,защото пристига,викащ ,,Данче,излеееез,,Излизам ,а той държи бебо,просто не мога да ви опиша,как го държеше Joy ,и вика ,,бързо задави се,диша ли,, JoyА той милия се задавил,но от тръскането,дето баща му го е носил му минало и седи и си гледка спокойно Mr. Green
Да попитам,кое бебе беше със запек и давате ли му нещо,понеже Ники май се е запекъл.Цял ден се пъне и накрая в пампата само едно малко петно.Вчера му помогнах с термометъра и усра света  Mr. Green,с извинение,акото беше рядко,като водичка излизаше,пък запечен  newsm78

# 274
Здравейте, честито на всички, които са родили, много здраве и щастие на бебоците!   bouquet

Не успях да разбера какво точно се е случило со Ангелика, моля се само да се оправи и да радва мама и тати!  Praynig

Ние все още свикваме с новата обстановка, не мога да се организирам. Но вече излизахме на разходка. На Константин много му хареса. Той е спокоен за сега, но много обича да ми виси на гърдите.  Laughing Понякога откарва почти по час. Каката е много щастлива, само го гушка и ачка, но търси внимание и малко се лигави. Надявам се скоро да премине този период.

Вчера правихме на Константин фотосесия с една мама от другата отчетна. Тя снима професионално и снимките са много красиви. Когато ми ги прати ще ви ги покажа, сега имам само една. Ето да видите:

Ако някой прояви интерес, мога да му пратя координати и да направи подобни снимки на своето бебче.

А съм такава патка като пращах смс-а на Петя, че забравих да напиша от кой е.  Crazy

Днес е 31.08, последен ден от нашия месец. А има доста мами, които чакаме. Дано при всички раждането мине по-най добрия и безболезнен начин.
Кога ще се местим в родени?

# 275
Ние проблем с повръчането нямаме - на смесено хранене сме  - слагам я да суче и после я дохранвам от шише и на принцесата на мама за сега и е добре така. не знам колко изяйда прикърмене, но винаги след това е гладна и много алчно засуква беберона. Аз се цедя, но не мога да събера повече кърма от колкото и стига за едно ядене, така че едното и ядене е само на изцедена кърма а другите - сукане и дохранване. Мисля че я мързи да си прави труда да суче при условие че с беберон явно е по-лесно. Съвестно ми е че не мога да и събирам за всяко хранене кърма. Вярно че не пия много вода, но как да се насиля, да си пълня корема с вода като не ми се пие. Аз почти и не ям в тази жега, та не е чудно че нямам достатъчно.....

Искам обаче да попитам как се справяте в жегата?
Страх ме е да включа климатика, а тука става толкова горещо, че милото ми едва диша, потно е и му излизат пъпчици заради горещината. Оставям я голичка за през деня, но пак и е топло... Всички щори са спуснати, но въздухът е горещ.
Как се спасявате от жегата?

# 276
Айра, при нас няма проблем с жегата, максимум 27 градуса да стигне, но мноооого рядко, а нямаме климатик. Иначе бих те посъветвала да охладиш стаята когато не сте в нея, и после да седите там. За бебето е най-добре да е на около 24 градуса, а за спане, дори и на по-малко. Аз като отворя прозореца и Митко спи като къпан. Особенно сега както захладня в къщи няма и 23 градуса (вечер държа отворено на всякъде, освен в стаята където спим, за да се охлади апартамента, и това е вариант). А някои мисля пускат климатик при бебето, стига да не му духа... А за кърменето - защо не опиташ да приложиш съветите на Айла, за пресоването на гърдите, и да даваш и 2-те, и то на често  Peace
Дю, наистина мн хубава снимка. А за местенето в родените, само да допишем тази темичка, и пускам там, вече съм я подготвила Simple Smile

# 277
Дю, страхотна снимка, на всяка цена покажи и останалите  Peace Пу-пу-пу на Коцето!

Искам обаче да попитам как се справяте в жегата?
Страх ме е да включа климатика, а тука става толкова горещо, че милото ми едва диша, потно е и му излизат пъпчици заради горещината. Оставям я голичка за през деня, но пак и е топло... Всички щори са спуснати, но въздухът е горещ.
Как се спасявате от жегата?

Трудно  ooooh!, ние сме само западно изложение и следобед е АД въпреки щорите! Иначе стоим на отворен прозорец. Когато напече адски го местя в количката, която е на сянка, но пак е топло.
Можеш да го къпеш или да го обливаш само с водичка, за да се разхлади, но внимавай с течението  Naughty Друг вариант е да сте навън, стига да не е много жега и навън.
Климатикът не е препоръчтелен ако е в същата стая, ако не е мисля че няма проблем да го пускаш и да отваряш, за да се охлажда и стаята на детето,но  не постоянно, а от време на време

# 278
Хахаха, Пете, преди да ти видя ника се чудех коя ли е тая мама, дето не е писала до сега  hahaha

Колко народ чете темата и никой не пише  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 10:39 от Tsvetito

# 279
И накрая и аз да ви разсмея: днес на мъжо му хрумна гениалната идея да се премеря на кантара докато той ми държи нагоре гърдите - да видел колко ми тежат и по-точно колко бих тежала БЕЗ тях. Е познайте! по 2 кила на цица!! Направо бях като гръмната. Те по принцип са ми поне по 1 кг (големшки са ми), а сега явно хептен съм станала крава монтафонка! Ааа и още едно от гениалните изказвания на мъжа ми от преди няколко дни: вика ми 'Трябва да ти пускам спокойна музика докато кърмиш, като Моцарт например. Ти знаеш ли, че са правени опити в обор с крави да се пуска Моцарт - кравите давали повече мляко!' Аз съответно му викам: 'Намек ми правиш, че съм крава ли???' Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Хайде лека ви!
Joy Joy Седях си кротко пред компа и си похапвах нещо сладко,когато направо се позадавих.Мойте пък дали имат и половин килограм на цица. ooooh! Е поне кърма си имам доволно даже предоволно,но,ако искаш може да дадеш малко от твойте,ако са ти много в излишък. Laughing Hug

Дю страхотна е снимката,чакам с нетърпение да видя и останалите,както ти казах аз съм голям почитател на фотографията и фотосесиите много бих искала да направя на децата една такава фотосесийка.

Цвети имате ли колики вече?

# 280
Биби, тъкмо тия дни ни почнаха Sad Хубавото е, че или не са силно изразени, или мъжа си е мъж, защото не реве, а само мрънка и/или пъшка. Реве само за цица  Mr. Green А вие мерихте ли се, да видите как наддавате? Твоята педи мн ми се кефи, че кърмя, защото имало мн дето не искат. И аз като казах, че сигурно им е по-лесно така (макар, че за мен е по-трудно), тя каза, че просто не искам да пуша и пия за разлика от други и аз  Shocked Не се бях замисляла, че има майки дето предпочитат да пушат вместо да кърмят, пък за пиене, да не говорим.

А като цитира Янчето, се замислих, как ли се играе в дискотека или на концерт си тия цици  Mr. Green Това ми напомни за едни мои съквартирантки, като бях студентка в Русе, две сестри, много слаби, ама бюст братче, тежи повече от тях самите. Как си намираха сутиени не питайте.

Айде бе, пишете, да изпишем темата, че само дебна да пускам новата.

# 281
Здравейте майчета. Да се отчета Ема е наддала 750 гр. за 22 дни. Много съм доволна , тя нали се роди много мъчничка. Колики имаме, но не всяка вечер и определено не са много силни. Praynig Моля се да останат така, защото ми  е мъчно да я гледам как я боли. Акането го регулирахме вече  - през деня 2-3 пъти малко и вечер след баня обилно както трябва Simple Smile
Относно мъжете мият много ми помага. храни, преобува , сменя паперси , изобщо всичко. толкова си го обичамммм , много се гордея с него. Simple Smile ние си я гледаме самички и без него не знам как щчх да се справям.
 да ви се похваля ние правихме секс вече. на 26 ден след раждането. аз нямам вече лохии и много ми се искаше. бяхме много внимателни и беше супер Simple Smile останах много доволна имайки предвид че през бременноста секса не беше удоволствие за мен .

# 282
Биби, тъкмо тия дни ни почнаха Sad Хубавото е, че или не са силно изразени, или мъжа си е мъж, защото не реве, а само мрънка и/или пъшка. Реве само за цица  Mr. Green А вие мерихте ли се, да видите как наддавате? Твоята педи мн ми се кефи, че кърмя, защото имало мн дето не искат. И аз като казах, че сигурно им е по-лесно така (макар, че за мен е по-трудно), тя каза, че просто не искам да пуша и пия за разлика от други и аз  Shocked Не се бях замисляла, че има майки дето предпочитат да пушат вместо да кърмят, пък за пиене, да не говорим.

А като цитира Янчето, се замислих, как ли се играе в дискотека или на концерт си тия цици  Mr. Green Това ми напомни за едни мои съквартирантки, като бях студентка в Русе, две сестри, много слаби, ама бюст братче, тежи повече от тях самите. Как си намираха сутиени не питайте.

Айде бе, пишете, да изпишем темата, че само дебна да пускам новата.
Ми айде ние двете ще си пишеме за да я изпишем. Mr. Green
И Даниел от няколко дни има колики,слава Богу не са силни,само дето е много неспокоен и постоянно иска да цока,но много успешно се справям с Петте правила на д-р Карп.,страшно го успокоява повиването,заспива на момента.Преди време бях пуснала този линк тука в темата,но никой не се поинтересува,явно защото докато бяхме бременни ни интересуваха други неща.После някой друг го беше пуснал (май беше Петя,не съм сигурна),надявам се сега повече майки да му обърнат внимание,защото наистина е много ефикасно има и много клипчета във youtube как бебетата моментално спират да плачат щом се приложат правилата,на Даниел определено му действа (за сега де Laughing) надявам се да не се засилят коликите.
А Бонева е много "За" кърменето и много се радва,че кърмя.Понеже и споделих,че имам малко проблеми (всъщност то беше незначително де сега се справяме много добре,да чукна на дърво-чук! Laughing) и тя вика "В никакъв случай няма да се отказваш това е най-доброто",викам няма спокойно.Много е готина аз много и се кефя като педиатър,точна е и си разбира от работата.
А иначе още не сме го мерили в петък сме на консултация,тогава ще разбера,но определено виждам как е набузял,другаде може да не забелязвам,но бузките определено е напълнил.

# 283
Момичета,аз съм гроги.От това недоспиване на зомби приличам вече.Днес за първи ден сме сами с бебето - баща му  почна работа,а баткото е на гости.Та се гледаме двамата.Но бебчо нещо се е наплашил и много се стряска.Днес 2 пъти заспива в мен и като го оставя в кошара след минутка е писнал.Накрая като заспа (пак в мен) го сложих на дивана в хола и посма 40 мин.Ама аз не смогнах нищо да свърша-само огладих и хапнах малко.Не знам как ще се организираме.Сега го сложих да спи в кошарата,та да видим до кога ще е.Суче когато си поиска, боли го коремчето.Давам капки,но не на всяко хранене, защото се случва да яде през 1-1.30 часа и не знам дали може толкова често.
Не съм ви прочела още.Сега се връщам да чета, дано има малко време.Реших,че няма смисъл да си лягам да спя,защото няма да е повече от 15 мин.,а така само ме заболява главата.
Честито на всички родили мамчета!

# 284
Момичета,аз съм гроги.От това недоспиване на зомби приличам вече.Днес за първи ден сме сами с бебето - баща му  почна работа,а баткото е на гости.Та се гледаме двамата.Но бебчо нещо се е наплашил и много се стряска.Днес 2 пъти заспива в мен и като го оставя в кошара след минутка е писнал.Накрая като заспа (пак в мен) го сложих на дивана в хола и посма 40 мин.Ама аз не смогнах нищо да свърша-само огладих и хапнах малко.Не знам как ще се организираме.Сега го сложих да спи в кошарата,та да видим до кога ще е.Суче когато си поиска, боли го коремчето.Давам капки,но не на всяко хранене, защото се случва да яде през 1-1.30 часа и не знам дали може толкова често.
Не съм ви прочела още.Сега се връщам да чета, дано има малко време.Реших,че няма смисъл да си лягам да спя,защото няма да е повече от 15 мин.,а така само ме заболява главата.
Честито на всички родили мамчета!
Славенче прочети темата,която пуснах (ако вече не си го направила),според мен ще помогне,само малко упоритост и не се отказвай веднага,ако не стане,пробвай с повиването първо и виж дали има действие.Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт