Според мен не се държи нормално, според него аз не съм добре

• 9 679
  • 95
  •   1
Отговори
# 45
Той сега е наясно, че си финансово зависима от него, но ако знае, че можеш да разчиташ за покрив над главата при тях, това може би ще го отрезви и няма да се чувства толкова сигурен.

Седни с него, когато е спокоен и сте сами, обясни му, че да имаш семейство не е достатъчно да носиш някой друг лев, разделете си отговорностите и пробвайте.

# 46
# 47
  • Варна
Много нормално ,няма що... както е тръгнало ще има тема
Бий ме - Обичам те!!! Умри - Ш`та взема!
Мазохизъм някакъв появяваш на моменти...

# 48
migito   Peace Peace Peace

Немо кво искаш да кажеш newsm78

# 49
Той сега е наясно, че си финансово зависима от него, но ако знае, че можеш да разчиташ за покрив над главата при тях, това може би ще го отрезви и няма да се чувства толкова сигурен.

Седни с него, когато е спокоен и сте сами, обясни му, че да имаш семейство не е достатъчно да носиш някой друг лев, разделете си отговорностите и пробвайте.

Многократно съм обяснявала,че семейството не е само да си донесеш заплатата и да не пиеш и биеш ама уви. Списък правих на задачи висящ на хладилника тц. Домът в който живеем си е мой имам покрив,но само това не е достатъчно. Заплатата ми е малка сега няма и да я има дори. Останах на тази работа поради факта излизане заради болно дете без проблем, отпуски дълги без проблем, тръгваш си по-рано заради детенце има разбиране. Поради проблем боледуване и детска я счетох за по-добрият вариант от работя за много ама ги давам за детегледачка и то пак същото.

# 50
Ами зарежи го тогава, какво точно те спира не разбрах. newsm78
Явно не виждаш изход от ситуацията и вече  си го решила, какво очакваш да ти кажем тук Thinking

# 51

Многократно съм обяснявала,че семейството не е само да си донесеш заплатата и да не пиеш и биеш ама уви. Списък правих на задачи висящ на хладилника тц ...

И какво казва той? Съгласява ли се с теб, мълчи ли, вика ли? Каква е реакцията му?
Това, че домът е твой е добре ...

# 52
А вие които дружно казвате " зарежи го", идеални ли са ви семействата? Съпрузи те ви са като навити на пружинка, работят като волове, прибират се да пуснат прахосмукачката и отиват готвейки да четат приказка на детето... хайде нема нужда  Stop Или за всяко нещо си хващат цялата челяд и хайде при мама...  ooooh!
Причините за проблемите не са само в другите, за да се държи мъжът по определен начин не винаги причините е, че е безотговорен. Много хора правят на инат, защо ли!?
Интересно какво ли би написал мъжът?
Защото "Човек винаги е прав в собствените си очи".
Много е лесно да разваляме чуждите семейства, но целта на форума не е ли да се научим малко или много да разбираме другите и да намираме решение на проблемите, а не късай и хвърляй.

# 53
migito ако си мислех,че съм права нямаше да пускам тема. За мен вина имат винаги двама в една връзка, а кой повече никога не може да се докаже. Не е безотговорен, има моменти когато е наистина перфектен ама то не стига да са два три пъти годишно съгласи се. И не не искам да работи като вол да се прибере и да хване домакинството. Искам уважение, любов и малко признателност за това което върша, както аз признавам всичко, което той е свършил

# 54
Чесно казано прочетох само първа страница,но не виждам огромен проблем.Ти си бременна и ти бушуват хормоните,всичко те дразни.Това,че мъжът ти не ти помага вкъщи,вината е изцяла твоя-тези неща се уреждат още със започването на съвместния ви живот.Такъв е ,защото ти си го допуснала.Сега трудно ще го превъзпиташ,почни да не се дразниш(ако искаш да запазиш семейството си).Щом си бременна-почивай си повече,не се напрягай.Ако нямаш сили за нещо,остави,нищо няма да стане,ако яде сандвичи веднъж или сам си нареже салатата и сервира.Ако те упрекне,че си лоша домакиня,кажи му,че не си му длъжна всичко да правиш,отстоявай си позициите.Кажи му,че не можеш да се справяш с всичката работа и му прехвърли част от задълженията си(оправдай се с бременността ако трябва).
А какво работи той?Ако е тежка физическа работа по-добре прояви разбиране,може наистина да се изморява много.Говори с него,кажи му какво ти тежи.

# 55
А вие които дружно казвате " зарежи го", идеални ли са ви семействата? Съпрузи те ви са като навити на пружинка, работят като волове, прибират се да пуснат прахосмукачката и отиват готвейки да четат приказка на детето... хайде нема нужда  Stop Или за всяко нещо си хващат цялата челяд и хайде при мама...  ooooh!
Причините за проблемите не са само в другите, за да се държи мъжът по определен начин не винаги причините е, че е безотговорен. Много хора правят на инат, защо ли!? Защото трябва да пораснат!
Интересно какво ли би написал мъжът?
Защото "Човек винаги е прав в собствените си очи".
Много е лесно да разваляме чуждите семейства, но целта на форума не е ли да се научим малко или много да разбираме другите и да намираме решение на проблемите, а не късай и хвърляй.
Като цяло си права,и в предишния си пост....НО ,когато имаш насреща си обратното поведение.
Но когато някой се държи като търтей,не поема на всички опити за разговор и затопляне на отношенията,не пипва нищо в къщи,щото ,видите ли,не може да научи 2-3 копчета на автоматичната пералня    newsm78    ,и на всичкото отгоре критикува и намира недостатъци...
Е,аз в такъв случай казвам:"Като си по-способен и можещ,свърши си го сам.Аз толкова мога!"
Аз децата си не награждавам за лошо поведение,че баща им,който се предполага ,е вече с мозък в главата и мисли,преди да каже или направи нещо.

# 56
migito, не й давам съвет да го зареже, но и не смятам, че като му лиже подметките и маха с опашка, той ще си вдигне задника от лаптопа. Каквито и проблеми да имат, най-малкото не трябва да си го изкарва на детето.

# 57
Това което исках да ти кажа и в предишния си пост е, че мъжете мразят да им мърморят, да им изискват и да им вдигат скандали.
Човек трябва да го мотивираш, а не да се изправиш и да декларираш права и задължения. Надявам се да ме разбираш.
Ако ти отделиш време да му обърнеш внимание и да говорите за нещата които него го вълнуват, независимо дали са ти интересни или не, бъди сигурна, че той ще си промени отношението към теб. Справка книгите на Дейл Карнеги.  Пак важи и максимата " Каквото посееш, това ще и пожънеш".
Бъди сигурна, че не сте единственото семейство което да е уморено, което да го е налегнало сивотата на ежедневието и да няма много общи теми на разговор. Но от вас зависи да направите нещо. Не става с изискване и тропане с крака. Това което ще постигнеш е още по-силен инат и бунт, както и да станеш самотна майка.
Всичко което говоря го казвам от личен опит!
Човека го избива на бунт и инат.

# 58
Аз не мисля, че тя започва винаги с мрънкане, даже напротив, в началото е пробвала само с добро, угаждала е за всичко, старала се е да прави нещата така, както казваш - нещата, които на него му харесват, но ... с хубавото лесно се свиква.
Поне предполагам де, тя да каже  Simple Smile

# 59
Цитат
Това което исках да ти кажа и в предишния си пост е, че мъжете мразят да им мърморят, да им изискват и да им вдигат скандали.
Това и жените го недолюбват...
А и едва ли тя от самото начало е започнала да тропа с краче...а и факта,че не поглежда сина си , ако майката не го изисква от него,е показателен.Добре,на майката прави на инат,защото му мърмори,а детето какво е виновно,че трябва да се моли за внимание?
Или и на бащинство авторката трябва да го учи?!
Значи,той може да изисква,да има претенции,да критикува,а тя не?И  трябва да  ходи едва ли не на пръсти около него,за да му е добре?
Ех,как ги обичам такива лигльовци...дето си мислят ,че са се оженили за майките си...    Mr. Green   

Общи условия

Активация на акаунт