Септември дойде...циганско лято да ни донесе

• 16 565
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Цитат
Братовчедка ми е родила, бебето е 2,100 кг. За сега всичко е наред. Повече новини сигурно ще имам утре.

Дано всичко е наред с бебето и майчето Praynig Praynig Praynig

Фив стискам силно палци и се Praynig Praynig Praynig за теб Hug

Ники и на мен само за тази игра ми говорят,а аз гледам кът теле Rolling Eyes и нищо не вдявам,трябва да я разуча.

Светле,бързо да се оправяте,че тези гъби са много неприятни

Таленце,честито ви  tooth,явно затова е била кисела принцеса Цвети Heart Eyes

Хера,голям сладур е станал Слави,много да го нагушкаш

Сега и аз да се отчета:
Щом започнахме с белите,значи вече е здрав,направо ме побърква Crazy.........,днес сутринта излязохме навън,еми той не спря да се бие с всички деца ooooh!,все нещо не му изнася на него.
А в градината е като агънце кротък.............. Rolling Eyes

# 226
  • София
Марго,да ти е живо и здраво племенничето и скоро да се прибере у дома с мама и тати.Доста голямо бебе за 31-ва седмица,браво - ще има повече сили да се бори.Тя да не е била с някой гестационен диабет.

Херка
,добра обиколка сте направили,а сладурко Слави много е пораснал!

Ронка,да се оправя бързо Мария,много време се мъчи милото. Hug

Фивка,стискам палци за утре! Praynig
На нас кумувете ни са в София и по цял ден сме с тях,та не можах да видя фивчето.Днес бяхме на Витоша(Ники,да бяхте днес ходили  Laughing) и беше супер-децата много играха,после на Бистрица и после на Панчарево,изобщо по цял ден скитаме.Утре обаче си заминават и пак ще си скучаем.

# 227
Аз май не трябваше да казвам,че Хриси е по-добре Confused,докато имаше задна хрема,сега стана предна-текат едни реки,едно чудо ooooh! и незнам дали от тия сополи newsm78се започна една жестока кашлица,за капак му падна гласа и горкото така гъгне,едва говори Sad.Какво става незнам,утре май ще посетим педи

# 228
  • Варна
Бебчето ще бъде около 2 седмици в кувиоз, иначе братовчедка ми ще я изпишат след 2-3 дни. Зори не знам да е била с гестационен диабет. Ние например със сестра ми сме се родили по 4 кг, така че на мен не ми се вижда много. Важното е да е добре бебчо.
Фивка стискам палци днес всичко да мине добре и да ни зарадваш с добри новини.
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни малчовци.

# 229
Цитат
Бебчето ще бъде около 2 седмици в кувиоз,

Марги стискам палци и се  Praynig за мъничето.Дано всичко е наред

# 230
  • София
Хей и от мен! Simple Smile
Ники, не си сама в кюпа, нали знаеш? Wink Hug
Рони, много целувки на Мария Heart Eyes, бързо да й минава и да не те тревожи вече с гадни болести! Praynig
Херка, и тук ЧРД на Слави!  bouquet
angels_zg, честито християнче на теб.  bouquet
Светле, мажеш ли го с нещо? Да му минава и на него бързо. Praynig Hug
Извинете ме, ако изпускам нещо, но и аз ора, сея, жъна... Laughing Embarassed
Честито на тези, които съм пропуснала, болните да се оправят и стискам палци, на когото му е нужно!

# 231
 Влизам да проверявам няма ли новини от Фивката. Дано всичко е наред Praynig

# 232
Цитат
Дано всичко е наред

Дано Praynig

Ние днес ходихме при педи,как става така незнам,но му е слязло на долу към дробчетата и е направил трахеен бронхит newsm78(за първи път чувам)при положение,че е на АБ.Изписа ни АЦЦ-сироп
Ох незнам вече какво да кажа,миличкия така кашля Sad,имам чувството,че е задръстен от секрети ooooh!
На всичкото отгоре,доки ми каза,че въобще не е трябвало да пие АБ Shocked,тия доктори могат да те подлудят,едната ти изписва АБ,а другата след 3 дни ти казва ,че не е трябвало,ходи ги разбери Sick

# 233
  • София
не знам дали е редно аз да казвам,може би Фивчето сама трябваше ,но пък знам ,че всички я мислите.Ние се видяхме днес,всикчо е минало много добре и цялата преграда е махната.Сега ще стискаме палци вече всичко да е наред и скоро да я видим щастлива бременна  и  този път успешно! Praynig Hug
Фивче,много се радвам ,че ми се обади и се видяхме! Heart Eyes

Исе,да се оправя бързо малчо,АЦЦ кидс е хубаво сиропче.

# 234
Зори, благодаря ти за новините. Фивчето няма да се сърди, че ни носиш хубави новини. Най-хубавите ще си ги дочакаме от нея.  Hug

# 235
 На мен тамън ми се обади и щях аз да донеса хубавите новини,ама Зори ме е изпреварила:) Фивка, моля се оттук насетне само слънце и синьо небе по пътя към осъществяване на голямата ти мечта! Вярвам,че този път ще я сбъднеш!!! Hug Hug Hug

# 236
  • София
Ще ви пусна нещо,писано в друг форум от един педиатър,работещ в чужбина.Аз съм му фенка ,пък и доста пъти ни е съветвал съвсем правилно.

"Прави се противогрипната ваксина - за деца в диапазона 1-4 г възраст е истинско спасение. Инфлексал е най-доброто, което се продава за тази цел в Бг.
Правите задължително всички ваксини плюс Хиб и Превенар.
Избираме Педиатър- подробно и внимателно. Оставаме там! Не сменяме лекари като "носни кърпички" - дори и най-добрия при често боледуващи деца се обърква, докато свикне с детето.
Помним винаги правилото "Най-добрият е втория и третия в класацията". Не бягаме към "фирми" със секретарки, поведение на Нобелисти, и костюмирани като за връчване на "Ордена на Жартиерата" в Елисейския Дворец. Губейки всякаква критична оценка и съждение и чакайки чудеса. НЯМА чудеса в Педиатрията- всичко си има дълбока вътрешна логика и доста често нещата са въпрос на късмет. С Особено подозрение се отнасяме към пишещите МНОГО лекарства за прости заболявания и към онези не можещи реално да оценят и обяснят какво става с детето, криейки се зад "зъбки"," разни неврологични психо-измислени заболявания", "стачки" и т.н. - оценяваме умението на лекаря да изчаква, да следи, да наблюдава. Защото изкуството в нашата специалност е да знаеш кога трябва да действаш. Също с особено подозрение се отнасяме към много говорещите (извън обяснения по текущи проблеми), говорещите на "ти", екстравагантни типове с резки жестове, ненужна самоувереност и всезнание. Добрият Педиатър в 80-90% от случаите в момента на прегледа НЕ ЗНАЕ какво му е на детето - има само предварителни диагнози, подредени по степен на вероятност. Наблюдението и нужните понякога изследвания, ще му дадат отговор- чрез телефон, пряко развитие и/или следене, в Педиатрията ВСИЧКО се постига.

Светещите с фенерчета из нослетата, или говорещи диагнози с нетърпящ възражение тон, са обикновено хора с ниска квалификация. Мъдрият винаги се съмнява, защото знае. На наивният всичко му е ясно.

За първа година на ДГ 5-6 АБ до Април се счита за нормално.
Лекува се мъдро- не се дава Бисептол с нужда и без.

Да, някои деца боледуват много. Ако действате внимателно, търпеливо, ще преодолеят този период.
Не е нужна параноя, бързане, паника - търсите най-добрия начин за облекчаване на текущата симптоматика, без да нанасяте допълнителни вреди.Залагате на 1 до 2 неща, които най-добре в момента ще облекчат ПРЯКО детето - нослето, съня, Апетита. ЕДНО ДО ДВЕ!

Как става това:

* помпички за носа, Стеримар, Олинт. Навременен АБ за да не става синузит. Ако изгорите едно носле с Коларгол само и само за да спре ДНЕС хремата, нанасяте вреди за месеци.
* Не злоупотребявате със сиропи за кашлица - повече вредат. Най- подходящите са Проспан, АЦЦ кидс. Не се дават с лека ръка "Синекод" и подобни.
* Парацетамол, топли бани, пара - облекчават много повече от ненужен АБ.
* добри Витамини пер ос при някои деца са от полза.
* ПАЗИТЕ децата - не навличате, не държите на течение, със студени крачка. Не сменяте внезапно температурно обкръжение при малки деца без да облечете добре. През студени месеци имаме винаги сухи кърпи, които можете да пъхнете зад гръбчето при обилно изпотяване (и невъзможност за незабавна смяна на потничето)- ще държи детето сухо докато се приберете.
* грижите се за кожата на децата без безумни смени на шампоани, вряла вода, ненужни мазания със съмнителна козметика. Мием децата след игра внимателно и подробно - всички рани се обработват за да не станат упорити екземи.
* не слагаме вълнено в пряк допир с детска кожа. Изобщо избягваме до 3-4 г възраст вълнени неща.

Запомнете също че малките деца са МНОГО склонни към чести инфекции.
Давайте навреме обикновени и прости антибиотици, ВИНАГИ когато видите, че нещата не вървят. Пример - хрема при дете на 1.5г, повече от 5-6 дена без подобрение, БЕЗ АБ няма да мине. Колкото и да чакате, да умувате, да разсъждавате. Ще стане синузит, или трета сливица, или хронична УНГ инфекция, които после с месеци ще "борите" без никакъв успех. Към това ще се добавят и неизбежни "екстри" ->> хронична кашлица, лош сън, безапетитие. Всичко това защото "ние АБ не даваме без нужда".

НИЩО ПОД 8-10 ДНЕВНО АБ ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ДЕЦА 1-5 Г НЕ Е РЕЗУЛТАТНО И ВОДИ ДО ЧЕСТИ РЕЦИДИВИ.
5 дневни АБ лечения са подигравка!!

Обикновени АБ:

*Амоксицилин
*Аугментин- лекува 80-90% от детските инфекции чудесно, дори и при многократно повтарящи се курсове.
*Цефзил, Цеклор - за по-трудните случаи.

Избягваме упорито:

* Кларицид, Азитромицин, Бисептол - неподходящи за честа употреба, с много тесен спектър и често БЕЗ никакъв ефект срещу най-честите детски патогенни микроорганизми.
* Нелидикс,капки с АБ за носно приложение ->> освен в редки случаи."

и това :"
Вие сами се "напъхвате в устата на кумчо Вълчо" с безкрайните глупости, които всекидневно вършите с бебетата и децата. Ето някои:

*мажете със зехтин бебетата - обривите са неизбежни. От там до Мустаков, Маринова и Фризопеп е на една ръка разстояние.
*Параноята с бебешкия запек. В 99%- за никакъв запек и реч не може да става. Почвате с разхлабителни, ненужни неща, овесени отвари и т.н. От там до истинската Алергия - една крачка.
*водички, сокчета с математическа точност водят до гастро-интестинални смущения. Също и даването на Мезим-форте и Креон при деца, което пък е направо престъпна практика.

Бебетата до 12м възраст изискват МНОГО ВНИМАТЕЛНО отношение!
Всяка, дори и най-малка промяна, трябва да бъде дълбоко обоснована.
Нищо и никъде не се сменя без да знаете "защо", "какво се цели", "какво очаквате от промените".
АМ никога и никъде не е причина за проблеми освен при много редките случаи на непоносимост.
Смяната на АМ при бебета, като средство за решаване на текущи проблеми, е груба грешка на изкуството."

"Две и повече години говорим тук да не се дават :

* "пробиотици"
* "имуностимулатори"
* Калциев глюконат и Вит Ц на ампули. Първото- изобщо.
* Нелидикс при дираии и изобщо
* Гентамицин за пиене.
* Зелени, пембяни и други магии
* Рибомунил и настойки от гъши вътрешности"

# 237
Много се радвам за Фивка, и аз я чух, всичко е минало добре, вече  ще чакаме най-хубавите новини от нея  Grinning
Всички болни малчовци бързо да оздравяват  Praynig
И ние нещо се мъчим да се разболеем, че да видим  Cry

# 238
Многооооо се радвам за Фивчето! И сега остава да ни зарадва с още по-хубави новини колкото се може по-скоро!
Ех, тези малчовци бързо да оздравяват!
Да се отчетем, че днес бяхме на консултация порастнала е със завидните 5см, най-много откакто се е родила и то само за един месец и е наддала половин килограм. Много доволна остана педиатърката й аз също. Пак започнахме с манекенските размери на 100гр/1см Joy
Лека вечер от нас!

# 239
Зори, благодаря ти за новините. Фивчето няма да се сърди, че ни носиш хубави новини. Най-хубавите ще си ги дочакаме от нея.  Hug
  Peace
Чудесна новина!

Общи условия

Активация на акаунт