За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 39 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Меги, знам го гърнето на ТотсБотс. И аз съм се наканила него да взимам, но нещо ме убеждават, че нямало да ми трябва седалка за тоалетната чиния, че детето като започнело да ходи в тоалетната щяло да си ходи и така, без седалка. И затова реших да ви питам дали все пак ще има нужда от седалка. До колкото разбирам си има нужда.  Simple Smile
Shocked ами ако започне да ходи на 4 г., може да не му трябва седалка, но иначе не виждам как ще си задържи миниатюрното дупе, да не падне в тоалетната... А със столчето (трета част на гърнето) и седалката, може и на 2-3 г. да си ползва тоалетната самО.

# 241
  • Стара Загора
не виждам как ще си задържи миниатюрното дупе, да не падне в тоалетната...

Laughing  Ми да, и аз така мисля и се учудух като започнаха да ме разубеждават от седалката, но явно техните дечица са почнали по-късно да ползват тоалетната.  Peace

# 242
  • Пловдив
 месеца Здравейте мами, от известно време ви чета, тъй като с моето детенце, което е на 9 месеца започнахме леко полека да се приучаваме и на тези хигиенни навици. Някъде от както беше на 6 месеца процедирахме така сутрин като свалим памперса и тя се изакваше и изпишкваше в него, наблюдавах че и през деня като сваля памперса та се изпишква пак на него когато е по голо дупе и така като започна да стои стабилно на дупе се сдобихме и с гърне. Сутрин чишкаме и акаме в гърнето после слагам памперс, към 11 часа следва сутришния ни сън, преди да се преспим пак я слагам на гърне, ако има пиш пикаме, ако не се изчишка в рамките на 2-3 минути не я мъча а я оставам голичка /без памперс/  по ританки и лягаме да спим като се събуди е суха и я слагам на гърнето и чишка, после пак памперс и така до следобедния сън при който процедираме по същия начин. Това е някъде от около месец. Като беше по-топло съм я оставала и само с тензухено парче през деня и да се опитваме да хващаме чишкането през деня но нещо не ми се получаваше и доста често бяхме напикани, а сега зимата е с доста дрехи облечена и трябва доста често да се преобличаме а тя така се нерви че и отнемам от времето за игра. Смятам сега като се позатопли малко да се опитаме поне след следобедния сън да оставаме без памперс, / прочетох тук при вас че следобед по-малко чишкат и така да се опитаме да махнем памперса. Обещала съ си че като стане на годинка и спирам да купувам памперси, мисла до тогава да сме се понаучили и да минем на вариянт тренировъчни гащички - гледала съм такива на Имсе Вимсе и им се чудя. Моля посъветвайте ме как да подходя.Благодаря на всички, които ще се отзоват предварително.

# 243
Refuse, ТотсБотс гърнето е наистина много удобно. Взех го преди 2 месеца заради отзивите на Меги и ми върши много добра работа. Засега го ползваме само като гърне. Преди с Дарко сядахме заедно на тоалетната чиния и там акаше обикновено, но сега като е студено, ни е по-удобно да свършваме работата в гърнето.

От няколко дни се хванах да го изпишквам през нощта. Оказа се общо взето лесна задача, единственият негатив е, че от време на време отива и по мен. В момента това малко ме дразни, но не е голяма работа и ще го преживея. Това, което правя е, когато се размърда за сукане сядам на ръба на леглото, махам пелената, взимам поставената наблизо пластмасова чашка, подавам гърда и подлагам чашката директно на чурката. Той си спи и може да промърка, докато му слагам отново пелената. Тук трябва малко гимнастика, за да мога да му я провра между краката в сънено състояние, а понякога като го оставям да излея чашката, се поразсънва, но съм обратно в леглото за минутка и бързо се унася. Ще видим до кога ще го правя. Мислех, че изпишкването ще помогне за намаляване на събужданията през нощта, но вчерашната нощ опроверга това.

# 244
Milush , ами ако го изпишкваш след сукане,
лека -полека ще понаучи че това е реда Simple Smile
Борис пикае след сукане, било то денем или нощем,
не по време на, дори и като бебе.
Суче, спираме и пишка,
сякаш знае какъ е реда,
но може би в началото трябва тренировка.
Така като се подканя с чашка и събути гащи да пишка
по време на сучене, може би самите ние ги
предразполагаме да пишкат по време на, а не след.

Борис също не ползва още голяма тоалетна.

# 245
Аз пък всяка вечер, като заспивам си казвам "Тази нощ ще го изпишкам...", обаче само със заканването си оставам. Имам чувството че нощем пишка доста. За последно го изпишквам към 12:30ч и заспива, незнам по кое време го взимам да бозае, защото спя докато го правя, той въобще не дава индикации за събуждане, след това по някое време почва да мрънка, а на мен толкова ми се спиииии, че нямам никаква силица даже и пижамката да му сваля, след още малко сукане заспива и сутрин към 8ч е подгизнал целия.
Няколко сутрини (към 6ч), като започваше да плаче, го носех до легенчето и пишкаше по доста, а и пелената му си беше доста мокра...
Незнам с моя дълбок сън как ще го докараме нощното изпишкване... newsm78

# 246
Незнам с моя дълбок сън как ще го докараме нощното изпишкване... newsm78
Аз даже не се и пробвах. Моят заспиваше веднага след сукане и на мен много ми се спеше за да ставам и да го разбуждам тепърва. Но малко след годинката започна все по-малко да пишка нощем и понякога да е сух, а от около 3-4 месеца написканата пелена е по-скоро изключение - обикновенно когато е спал много лошо заради зъбите.

# 247
Ане, и аз си задавах въпроса дали не се научава да пишка по време на кърмене. Засега този въпрос го оставям на страна. Спирането по време на сукане, изпишкване и после продължаване със сукането ставаше, докато беше малък. Сега, ако му предлагам да пишка през нощта, се дърпа и плаче, защото му се спи и му е трудно да се отпусне. Пробвала съм много пъти и накрая на сутринта е с подгизнала пелена - когато му предлагам, не пишка, а явно го прави после, когато суче. Само и двамата се изнервяхме. Тази нощ, въпреки че няколко пъти ставах и държах чашка, пишка само веднъж и на сутринта пелената беше суха. Ще видим как ще се развият нещата и ще споделя после.

Хубав ден на всички, макар че при нас вали.

# 248
Меги, аз също го оставям, защото наистина в повечето случаи нямам сили, обаче пелената протича, хем за през нощта слагам най-дебелите подложки.
Тази сутрин рано-рано си го изпишках, така че нямаше подгизнали дрехи, но не винаги успявам да реагирам.....

# 249
Относно пишкането преди и след кърмене: да се опитвам ДА Я УЧА КАКЪВ Е РЕДЪТ ми се вижда абсолютно невъзможно! Поне не и много малко бебе. При по-големите бебета като вашите сигурно има смисъл. Моята например си ака и пишка по време на кърмене. Как точно да и обясня, че трябва да стиска и да чака да се наяде? Според мен и с гащи и без, тя пак ще се изпишка/изака, ако иска. Идеята на ЕБХто не е ли ние да се научаваме да разпознаваме сигналите на бебето и да му помагаме да се изходи, когато ТО има нужда? Пак подчертавам, че моето бебе е още много малко и сме далеч от каквото и да е "възпитание", в което и без това не съм сигурна че вярвам.

Аз също се ядосвам когато ЕБХто не ми се получава, което, като се замислиш, е направо смешно, при положение, че сме само на 1 месец. Все си мислих, че няма да насилвам нещата и ще го карам по-леко, но явно човек не може да избяга от себе си, аз съм си максималист и искам всичко да става от първия път!  Joy Моята много рядко успявам да я изпишкам в мивката, тя си предпочита повивалника, където не я държа в неудобна поза и може да се отпусне. Ясно е, че и ние сме хора и си търсим удобството, но не трябва да насилваме децата (това по-скоро на себе си го казвам Wink )

Иначе при нас положението не е толкова лошо: през нощта по някое време започва да мрънка, което означава, че или е гладна или и се пишка или се е напишкала. Ако си лапа ръчичките или мляска, и давам да яде както си лежи и си спим и двете (това означава, че ако много ми се спи и не ми се става, я оставям да си прави каквото иска в гащите  Blush) или аз съм седнала (според гърдата). Ако само мрънка, я събличам, и често гащите са сухи и тя веднага се изпишква на повивалника върху пеленка. Това според мен си е доста успешно ЕБХ, макар че голямо пране на пеленки пада  Laughing Не обича да я събуждам, въпреки че мрънка на сън, и понякога реве като я субудя. Ако тръгна да я нося към банята или да я издържам над гърне, почва да истерясва, затова през нощта реших да си спестявам стреса.

tsurulina и Meg!, пак пробвах с купичката по време на кърмене и се получава! Позата хич не е удобна, но търпя. Мисля, че като израства и се удължава ще става все по-лесно, защото няма да се налага да се привеждам толкова. Почти всеки път ме напикава! През нощта обаче не смятам да си го причинявам  Laughing

Peace

# 250
estee, при ЕБХ
ние се водим от бебето,
а не то от нас, както знаем всички тук.
не пречи обаче да опитаме да го насърчим в дадена посока,
да се изразя така, ако ти допадне, а не да му показваме как е реда.
защото ако следвах ред нямаше да махнем памперса на 9 месеца.
до 9 месец сина ми сучеше, никакви чашки не съм му слагала, спира
и заставаме над легенчето, ако прави нещо-прави,
ако ли не - нататък.

Позволих си да предложа това на Milush,защото видях, че бебето й е на
10 месеца и може би би се поддало на това,
но то само показва и тя се води от него, както вече обясни тя самата след поста ми.

До 6-7 месец ЕБХ при нас се състоеше най-вече в издържане по около 5 минути,
през 1-2 часа, кога -редовно, кога-не толкова.
Исках бебето ми да свикне с тази поза, да вижда какво се случва,
но не си поставях за цел да "хващам" всичко, което отделя
и да се ядосвам като не стане.
Едва след 6-7 месец синът ми като че ли "разбра" защо го издържам,
и все по-често пишакаше тогава и по-малко в гащите.
Наистина това с купичките и чашките ми е странно,
но всеки сам решава как да прилага ЕБХ.
Много бебета акат, пишкат по време на кърмене,
при моето не се случва от самото начало.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 18:15 от Анe

# 251
estee, браво на вас! Много се радвам Simple Smile
Спомням си, че към 2рия си месец Денис също истерясваше, в момента в който го събуех и го понесех към банята. Как ли не се опитвах да го успокоя и да го накарам да се изпишка, в момента в който си го върнех на леглото се изпикаваше доволно. Понеже нямам повивалник, страшно се ядосвах, защото всичко беше опикано. Реших да оставя опитите с изпишкването за известно време и да не насилвам ситуацията.
При нас наченки осъзнаването за това, какво се случва започнаха към 4 месец, докато пишкаше и се гледаше в огледалото.

# 252
Момичета, сигурно сте видели вече темата, но пускам линк, за пропусналите да гласуват.
Нека има Еко подфорум в Бг-Мамма!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=468431.0

# 253
  • Чехия
Момичета включвам се... с бебе Дарина на 3 седмици и вече с доста добър напредък в ЕБХ по нейно желание...
В момента и аз премислям как да стана това с лежането и пишкането... хем да сме еко, хем да не пера тонове пелени от плота за повиване...и хем да не ползвам по бала лигнин на седмица...  връщам се да чета как сте го решили вие.

Вече имам опит е една кака, но при нея почнах малко по късно към 3м и вече беше лесно за издържане над легена.
Дарина обаче, отказва да пишка е пелените и почва да мрънка, мига в който я разповия става пиш и ... няма ден няма нощ просто иска да свободна и да ритка...

Людмиле... много силен отговор за този татко.   Simple Smile

На всички прегръдки  за това, че обичате бебета си и не ги оставяте в памперсите.

# 254
estee, при ЕБХ
ние се водим от бебето,
а не то от нас, както знаем всички тук.
не пречи обаче да опитаме да го насърчим в дадена посока,
да се изразя така, ако ти допадне, а не да му показваме как е реда.
защото ако следвах ред нямаше да махнем памперса на 9 месеца.
до 9 месец сина ми сучеше, никакви чашки не съм му слагала, спира
и заставаме над легенчето, ако прави нещо-прави,
ако ли не - нататък.

Позволих си да предложа това на Milush,защото видях, че бебето й е на
10 месеца и може би би се поддало на това,
но то само показва и тя се води от него, както вече обясни тя самата след поста ми.

До 6-7 месец ЕБХ при нас се състоеше най-вече в издържане по около 5 минути,
през 1-2 часа, кога -редовно, кога-не толкова.
Исках бебето ми да свикне с тази поза, да вижда какво се случва,
но не си поставях за цел да "хващам" всичко, което отделя
и да се ядосвам като не стане.
Едва след 6-7 месец синът ми като че ли "разбра" защо го издържам,
и все по-често пишакаше тогава и по-малко в гащите.
Наистина това с купичките и чашките ми е странно,
но всеки сам решава как да прилага ЕБХ.
Много бебета акат, пишкат по време на кърмене,
при моето не се случва от самото начало.

Ане, аз всъщност се чудя дали на тая възраст да се опитвам да я "насърчавам" да ака/пиша в мивката или в гърнето или където на мен ми е удобно или да си я оставя да прави каквото на нея явно по и харесва. Дали наистина съм я насърчила да избере повивалника, като съм и показала, че има такава опция или въобще нищо не зависи от мен? Дали въобще да упорствам с мивката/гърнето/легенчето или да изчакам нещата сами да се развият? Ето, днес например я събудих защото мрънкаше и тя много се разстрои докато я издържах. Все пак се изпишка. Питам се обаче, трябваше ли да я събуждам въобще и дали не трябваше да я оставя поне на повивалника да си свърши работата и да не я мъча? Може би ни е още рано, но от друга страна да ми се ще да и "дам посока".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт