Какво да предприема с/у дете-педофил?

• 9 989
  • 111
  •   1
Отговори
# 90
Но в случая става въпрос за малко дете/деца, как така няма да обърнат внимание?
Другите родители защо не искат да се присъединят - нещо ги притеснява (интересно какво) или не вземат достатъчно сериозно педофила? newsm78
Какво трябва да се случи, за да го вземат сериозно? Чудни хора...

# 91
Не е глобално решение, но е добро начало - отговорът е в това , как възпитаваме собствените си деца.

Добре щеше да е, ако беше възможно да се окултурят циганите чрез възпитанието на българските деца, но, за съжаление, това не работи.

Не виждам на каква криво разбрана толерантност и насилствено затваряне на очите пред важни проблеми, се дължи постоянното пропускате на факта, че става дума за циганче. То си е носител на тази култура и тя е мнооого различна от нашата. Това е.

Дейзи, не съм и очаквала, всъщност, че някой родител ще се трогне. Защото явно това момче безчинства от доста време - на 12 е, а сигурно го прави от по-рано. Т.е. до този момент никой явно не е направил нищо. Колко жалко, че отново трябва да се стига до саморазправа...

# 92
Дейзи, не съм и очаквала, всъщност, че някой родител ще се трогне. Защото явно това момче безчинства от доста време - на 12 е, а сигурно го прави от по-рано. Т.е. до този момент никой явно не е направил нищо. Колко жалко, че отново трябва да се стига до саморазправа...

Да, наистина е жалко че се стига до там.
Предполагам комшийте не предприемат нищо, защото се познават не от скоро и все пак поддържат някакви добри взаимоотношения, които при така стеклите се обстоятелства при мен няма как да съществуват.

Много провинения има това момче.
В такива случаи, когато някой му направи забележка, той веднага тича да вика баба си /или майка си ако в момента е там/, които вместо да разберат какво всъщност се е случило и да му направят поне забележка, се нахвърлят в/у човека, който се е скарал на момчето....
Ми това си е нахъсване.
Дава му сила, и следващия път ще се провини по-жестоко и също ще получи подкрепа....

Това е просто меко казано ненормално...

# 93
Абсолютно, направо ме побиват тръпки, като те слушам.

Освен да пробваш да говориш ти или мъжът ти директно с кварталния. Може пък да се окаже свестен човек. Ама така, лично, че явно от официалната жалба няма да има много смисъл Sad

# 94
  • София
  Дейзи, според мен е редно да подадеш жалба.  Peace Независимо,че може да няма никакъв ефект. Ей така, нека просто фигурира такава жалба, в номер, да си е там. Следващият път, ако пак направи нещо подобно, пак подай жалба. Да видим колко броя ще са необходими, за да се задействат институциите.  Close
  Ако погледнеш в началото, ще видиш, че точно това съм те посъветвала-жалба до полицията и лично сплашване, на ухо.  Wink Мразя обобщенията , особено етнически, но ромите се плашат лесно, особено от униформа. Сигурно има безобразни причини за насаждане на този страх във времето, но го има. Та нека има и официално оплакване, даже е добре да ги уведомиш за него. Да знае,че ще го "набележат" и да си прави сметката.

# 95
Аз също мисля ,че е добре да се подаде жалба, а ако е от повече родители вярвам, че ще има по-голяма тежест.  А някой сетил ли се е да го снима? Дори да е с лошо качество и от GSM ? Ако няма ефект от жалбата да се обърнат към медиите

# 96
 Дейзи, според мен е редно да подадеш жалба.  Peace Независимо,че може да няма никакъв ефект. Ей така, нека просто фигурира такава жалба, в номер, да си е там. Следващият път, ако пак направи нещо подобно, пак подай жалба. Да видим колко броя ще са необходими, за да се задействат институциите.  Close
  Ако погледнеш в началото, ще видиш, че точно това съм те посъветвала-жалба до полицията и лично сплашване, на ухо.  Wink Мразя обобщенията , особено етнически, но ромите се плашат лесно, особено от униформа. Сигурно има безобразни причини за насаждане на този страх във времето, но го има. Та нека има и официално оплакване, даже е добре да ги уведомиш за него. Да знае,че ще го "набележат" и да си прави сметката.

По скоро съм склонна да говоря с кварталния.

Спомням си преди години един познат /тогава семеен приятел, който в последствие изтрещя/ ме тормозеше по тел.
Опита се да ми развали семейството. Не спираше да ми звъни и да ми налага психически тормоз. Отидохме аз и мъжа ми при кварталния и му обяснихме за какво иде реч. Той привика въпросния ни "приятел" и му забрани официално да ме доближава и да ми звъни. Завинаги.
Та си мисля, че и в този случай може да има ефект.

От жалба се въздържам, защото ако ми вдигне нервите и взема да го ударя след като съм подала жалба, се опасявам, че аз ще си навлека неприятности.

# 97
Обърнете се към полицаите - те ще го..."посплашат" Twisted Evil....Не е истина как така толкова хора пропшищяват от държанието на семейство цигани и в крайна сметка не се предприемат мерки.

# 98
Свържи се с инспектор  детска педагогическа стая.Не оставяй нещата така на самотек, защото и по-лошо може да стане.

# 99
Кофти ситуация.
Родителите му са го направили такъв, спор няма.
Чувал съм, че си знаят правата и веднага завеждат дела.

Бяха питали преди време някой националист по ТВ: "Вярно ли е, че на митинга сте казали: "Всички цигани на сапун!"?"
" Категорично не. Такова нещо не съм казвал. Винаги съм твърдял и пак повтарям, че от циганин и сапун не става."

# 100
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Кофти ситуация.

Бяха питали преди време някой националист по ТВ: "Вярно ли е, че на митинга сте казали: "Всички цигани на сапун!"?"
" Категорично не. Такова нещо не съм казвал. Винаги съм твърдял и пак повтарям, че от циганин и сапун не става."
smile3501 smile3532 smile3501 newsm62

# 101
  • Пловдив
Не мога да си обесня липсата на желание на останалите родители да предприемат нещо по въпроса newsm78 Shocked. Може би старх от отмъщение.....знам ли. Със сигурност обаче мога да кажа, че с родителите които се познаваме и се събираме заедно по детските площадки нямаше да търпим това безобразие и наглост. А и съм сигурна че някой от татковците още при първия подобен инцидент щеше да му врътне два шамара, според мен напълно заслужено. Айде няма нужда някой, бил той ром или не да бърка по гащите на децата!!!

# 102
Кофти ситуация.

То за какви родители изобщо говорим - бащата от незнам кога си в затвора, майката ако се весне 2 пъти в месеца,  е за да се нахвърли върху някои родители в градинката, направили забележка за нещо на "милото и детенце" ooooh!

И да, убедена съм че си знаят правата  Confused

# 103
За съжаление жалба, бой, няма да помогнат, родителите трябва да си пазят децата, няма оправия. Това момче ще стане като баща си. Ще си изнасилва, краде, убива, ще си кисне по затворите, ще излиза, пак ще влиза, това е в България. Ако беше само един случай, щеше да е добре, но..... за съжаление са много из цялата страна! Дано опазим децата си от такива изроди!

# 104
Честно казано не бих била детето нито убила,било то и цигане и "педофил",боже та това  е дете все още,за як бой е този който го е възпитал,бабата и родителите,стана ми тъжно как сме озлобели всички в тази държава и аз в кюпа от това,че няма нормални правила и законите не се спазват от никой,поне институциите всякаш са умрели и никой не бива санкциониран и поет проблема от тях Confused...

Общи условия

Активация на акаунт