Отговори
# 240
  • някъде ... тук ...
На мъжът ми приеха без проблем Справката, извадена по електронен път. Опитали се да поискат и моята, но той им показал предварително разпечатаните указания от НАП, че се иска само за кредитоискателя и се съгласили. Директно в НАП подаде документите. Сега чакаме.

Saly, аз преведох в най-близката банка 2лв (минималната вноска) на сметката на АВ, за превод ми взеха 1 лв - толкова било за превод от такова естество към държавна институция. После само разпечатах справката.

# 241
Оказа се, че мен ме няма в Агенцията по вписвания ooooh!, апартамента се води само на мъжът ми... А плащам данъци... С кого да се разправям вече...

# 242
  • Плевен
Оказа се, че мен ме няма в Агенцията по вписвания ooooh!, апартамента се води само на мъжът ми... А плащам данъци... С кого да се разправям вече...
На моя приятелка се оказа  като при теб, само че се води на нея, а мъжът й няма нищо. Кредитът го е теглила тя и са били сключили брак много преди това. Отдавна й възстановиха парите.

# 243
За колко дена става документа от агенцията по вписванията

# 244
  • София
За 7 дена .

# 245
Ние ще подаваме др седмица нещата.
Значи само от банката остана да вземем нещата, уверенията от АВ са готови.
Копие от акта за брак, друго трябваше ли?

А как се подава декларация, мъжа ми май фирмата са ги подавали до сега  Blush - бланката от нап ли се взема, там лично ли се ходи с документите после?
май съм питала ама пак да питам

# 246
  • някъде ... тук ...
Вергилия, аз изтеглих тази с баркод от сайта на НАП - http://portal.nap.bg/files/file_download.pubdocument?p_doc_id=2475
сама си пресмята, има указания за попълването. после само я разпечатах и я дадох на мъжа ми да я подаде Simple Smile

# 247
Ели, казваш попълвам всичко, принтвам и айде?  Crazy

Мале, като малоумна съм.

# 248
  • някъде ... тук ...
да Simple Smile ама първо прочети указанията Simple Smile
няма страшно, ама като е за първи път е нормално да си стресната.
за първата ми декларация преди години ми помага счетката във фирмата, в която работех.

# 249
  • Плевен
Имай предвид, че корекции по декларациите могат да се правят до края на април ( поне така ми казаха от НАП вчера). Да не тичаш в последни момент,ако има нещо не както трябва.

# 250
Имай предвид, че корекции по декларациите могат да се правят до края на април ( поне така ми казаха от НАП вчера). Да не тичаш в последни момент,ако има нещо не както трябва.

аз затова искам да я подадем лично в нап, да може да помага ако има нещо.

# 251
ох ох, още една питанка - аз като съм по майчинсвто някакъв документ за мен трябва ли да се представи, към декларацията на мъжо, и относно данъчното облекчение, или

# 252
  • някъде ... тук ...
не, нали неговите доходи гледат Simple Smile

# 253
Аз не успях да попълня тази електронна декларация. Изобщо не ме пуска да пиша в редовете в час ІV. Дааже си инсталирах 9.3 версия на Адоб рийдър и пак нищо.  Confused

# 254
  • София
Ние преди малко си подадохме документите.Приеха ги от раз,чак не повярвах.
Притесненията ми бяха свързани с факта,че преизтеглихме кредита година след като го изтеглихме.При преизтеглянето вече кредита беше за ремонт и строителство.И макар че предварително ходих да питам в НАП дали това ще е проблем и те ми кезеха,че не,все си мислех,че ще ни върнат.То още не е късно де. Laughing

Другото,което ме учуди.Тук масово се пише,че и двамата съпрузи отиват в НАП и единия подписва декларация,че той няма да ползва облекчението.И съответно затова отидохме днес двамата.В НАП ни казаха,че въобще не се подписвам аз никъде,даже служителката беше доста учудена.И каза-дори да ви дават да подписвате,няма да го правите,защото и двамата може да се възползвате от тези облекчения Shocked.Това какво значи пък въобще и не разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт