Отговори
# 225
  • София
Както вече написах - едната ръка не знае какво прави другата Rolling Eyes

# 226
  • София
А сега де.. трябва да си припомня, че доста време мина от тогава  Simple Smile.
Регистрирате се и влизате с името и паролата си. В менюто "собственост и собственици" избирате "физическо лице". Въвеждате ЕГН, на Служба по вписванията оставяте "всички", за да се покажат имоти във всички градове ако имате такива. Натискате "търси" и то ви изкарва резултатите най-долу. Срещу името и ЕГН-то има бутон "добави", натискате го и най-долу в дясно има бутон "избор на услуги", цъквате и него и отивате на следващия прозорец. Там избирате вид на справката "Справка за лице от персоналната партида от всички СВ - 1 лева" и бутон добави. Поръчвате я и остава да я платите. За плащането влезте горе в дясно в "помощ", там е обяснено как да си заредите сметката чрез EBg или Epay.bg. Плаща се с дебитна или кредитна карта. Аз платих с EBg даже без да се регистрирам - много бързо става, само следвайте инструкциите. Самият превод струва 2 лв. Ако ви излиза, че имате имоти и в други градове, преведете по 1 лев за всеки град, защото за всеки град ще ви се таксува по 1 лев. След това се връщате в прозореца, където ви е справката и чака да платите, плащате и има два варианта - да я видите на екран или да ви я прати на мейл. Разпечатвате си я и готово.
Дано съм усляпа да обясня като хората  Embarassed, ако някой има нужда от помощ да пише на ЛС, че да не спамим тук  Simple Smile.
Много благодаря за разяснението, току що и аз си направих справка. Имам обаче един въпрос, трябва ли да се завери някъде този документ. Така изпринтен изглежда много стъкмен/неистински. Или те след като подадеш декларацията, си правят сами справка?
Предварително благодаря.

# 227
  • Варна
Е то наистина стана голям мармалад.. вече не знам на кого да вярвам  Rolling Eyes
Елспет, не се заверява документа, те после пак си правят справка  Peace.
На мен още не са ми превели парите, мина месец и половина, нито пък са ми звъннали да кажат, че има някакъв проблем.. Ще ги почакам още малко, пък ще взема да им звънна  Confused

# 228
  • Sofia
Аз вече ги получих, точно след месец. Дано и останалите по-бързо ги получат. Не чакайте последния срок.

# 229
# 230
И аз мисля като Нади миши и всичките ми познати с кредити над 100 хил. са получили облекчението в намален размер. Проги е някакво изключение и му стискам палци да не му се обадят след месец от НАП и да му кажат - абее, тука нещо малко сме се объркали Laughing

ПЕПЕЛ ти на устата !!!!!!!
Simple Smile
все пак ми се струва почти невъзможно, още повече че имам подписан АПВ.

# 231
  • Варна
А сега де.. трябва да си припомня, че доста време мина от тогава  Simple Smile.
Регистрирате се и влизате с името и паролата си. В менюто "собственост и собственици" избирате "физическо лице". Въвеждате ЕГН, на Служба по вписванията оставяте "всички", за да се покажат имоти във всички градове ако имате такива. Натискате "търси" и то ви изкарва резултатите най-долу. Срещу името и ЕГН-то има бутон "добави", натискате го и най-долу в дясно има бутон "избор на услуги", цъквате и него и отивате на следващия прозорец. Там избирате вид на справката "Справка за лице от персоналната партида от всички СВ - 1 лева" и бутон добави. Поръчвате я и остава да я платите. За плащането влезте горе в дясно в "помощ", там е обяснено как да си заредите сметката чрез EBg или Epay.bg. Плаща се с дебитна или кредитна карта. Аз платих с EBg даже без да се регистрирам - много бързо става, само следвайте инструкциите. Самият превод струва 2 лв. Ако ви излиза, че имате имоти и в други градове, преведете по 1 лев за всеки град, защото за всеки град ще ви се таксува по 1 лев. След това се връщате в прозореца, където ви е справката и чака да платите, плащате и има два варианта - да я видите на екран или да ви я прати на мейл. Разпечатвате си я и готово.
Дано съм усляпа да обясня като хората  Embarassed, ако някой има нужда от помощ да пише на ЛС, че да не спамим тук  Simple Smile.
Много благодаря за разяснението, току що и аз си направих справка. Имам обаче един въпрос, трябва ли да се завери някъде този документ. Така изпринтен изглежда много стъкмен/неистински. Или те след като подадеш декларацията, си правят сами справка?
Предварително благодаря.
Момичета, в коя част точно на сайта на агенцията по вписванията трябва да се регистрирам -http://www.registryagency.bg/? Тава което е имотен регистър ли? Ако там, каква "роля" трябва да посоча ?

# 232
  • София
Saly, на мен не ми приеха справката в НАП. Накараха ме да отида да си взема удостоверение. В Агенцията по вписванията казаха, че не ми върши работа за подаването на документите. Аз ги попитах, защо е тогава тази услуга и те казаха, за да съм си правила справки ако искам - ей тъй просто. Гадняри. Както и да е на други са им ги приели, но на мен ми отказаха и загубих няколко дни. Сега удостоверението ще ми е готово чак на 15ти април.

# 233
Видяхте ли това?
http://banks.dir.bg/2010/04/09/news6175969.html
Тълкуват закона - първо брак, после имот.

# 234
Момичета, аз чак сега задвижих въпроса, значи от Агенцията по впис. съм взела 'УДОСТОВЕРЕНИЕ за вписвания, отбелязвания и заличавания за лице' и отдолу пише имота, ипотеката. Това ли е?
Моля някой който вече е подал да ми каже,  Praynig

Такова за мен и съпруга. После сме до банката - оттам документ за плащанията за 2009, погасителен план и копие от договора, нали? да не объркам само, че сме на края на срока.

# 235
  • Варна
Saly, на мен не ми приеха справката в НАП. Накараха ме да отида да си взема удостоверение. В Агенцията по вписванията казаха, че не ми върши работа за подаването на документите. Аз ги попитах, защо е тогава тази услуга и те казаха, за да съм си правила справки ако искам - ей тъй просто. Гадняри. Както и да е на други са им ги приели, но на мен ми отказаха и загубих няколко дни. Сега удостоверението ще ми е готово чак на 15ти април.

Хм, лошо , интересно защо на някои приемат, аз успях да се регистрирам, ама се оказа , че мойта дебитна карта от ДСК, не става за плащания по интернет.  newsm78 Така, че май ще трябва да ходя все пак, до агенцията по вписвания при това положение, може и да не успея до края на април тогава.

А самите декларации от къде се вземат, от НАП ли само?

# 236
  • Варна
И друго се сещам, за тази справка от агенцията по вписванията, щом трябва за двамата  и двамата ли трябва да ходим, или аз мога да я изкарам ?

# 237
  • Плевен
Момичета, аз чак сега задвижих въпроса, значи от Агенцията по впис. съм взела 'УДОСТОВЕРЕНИЕ за вписвания, отбелязвания и заличавания за лице' и отдолу пише имота, ипотеката. Това ли е?
Моля някой който вече е подал да ми каже,  Praynig

Такова за мен и съпруга. После сме до банката - оттам документ за плащанията за 2009, погасителен план и копие от договора, нали? да не объркам само, че сме на края на срока.
A какво стана с наследството?

И друго се сещам, за тази справка от агенцията по вписванията, щом трябва за двамата  и двамата ли трябва да ходим, или аз мога да я изкарам ?
става и сама да отидеш.

# 238
  • Варна
Аз сега се обадих в НАП -Варна и питах дали приемат удостоверението, което се вади по електронен път от сайта на агенцията по вписвания, казаха ми "ако успеете да си го извадите по електронен път няма проблем". Дали ме разбраха правилно, не знам  newsm78

# 239
Моля някой който вече е подал да ми каже,  Praynig

A какво стана с наследството?

Не, няма наследство, аз съм се объркала. Т.е продължавам напред, но това ме тормози дали е правилния документ

Общи условия

Активация на акаунт