Отговори
# 255
  • Плевен
Валенце, приемат документите, а друг служител ги разглежда по-късно  подробно. Тази на гишето само е направила сметка с калкулатора, да види правилно ли са попълнени сумите, нали? Ако има нещо нередно или ще ти се обадят или ще получиш писмо.

# 256
  • София
Не,Валя,не е точно така.Първо минахме през инспекторите,които после подробно преглеждат документите.При тях ходих преди това и точно тях питах за това,че втория договор е за ремонт и строителство.Та,първо те прегледаха обстойно документите,чак после,след като казаха,че са изрядни,ни пратиха на гише.И вече там си дописахме разни цифри и цифрички.
Което не значи,че пак няма да се хванат за нещо ,дето е нередно според тях,де.Нещо нямам вяра в тези институции аз,признавам си го.Искренно се надявам този път да не съм права.

# 257
  • Плевен
Валенце, дано ви дадат облекчението. На мен след почти месец от подаване на документите ми се обадиха, че договорът ни за кредит не е само за покупка, както се иска в закона и затова ще ни приспаднат сумата за довършителни работи. Твоят кредит за сторителство и ремонт ли се води в договора?

# 258
  • София
Да,така се води.
Да става каквото ще,пробваме пък да видим.
Занесохме и първия договор,който е за покупка,и втория,който се води за ремонт и строителство.Те взеха и двата.
Наде,а при вас само кредит за ремонт ли е или първо сте изтеглили като нас ипотечен,а после сте го преизтеглили.

# 259
аз съм решила, че нещо ще объркаме.  Crazy
ама здраве да е.

# 260
  • Плевен
Валенце, моят кредит е един и е за покупка и довършителни работи. Понеже в нот.акт сумата е по-малка отколкото в договара, ще ми изплатят облекчението спрямо тази сума, а не за целия кредит, т.е. само за сумата за покупка.
При теб може да има значение и първият договор за кредит, така че успех Hug.

# 261
  • София
Ами да,така ми казаха и в НАП,но ще видим.Аз съм се настроила да не ни върнат нищо. Laughing
Навита съм и да върнат само на база кредита за покупка.Парите за ремонт са малко.

# 262
От нашия кредит /25000Е/ 11900Е са за покупка.
Вноската ни е да кажем 400 лв, 100 главница за 25000Е, как ще сметнат колко е за 11900Е, или те ще ползвам цялата вноска /400 лв/, защото всъщност ние не сме изплатили 11900Е. Изобщо не разбрах какво написах

Да не се окаже, че аз имам да им давам пари?  Crazy Имате ли идея на 11900Е колко ще върнат, изобщо ще има ли 50 лв, които ще дадем за такси?

# 263
  • Плевен
Вергилия, при мен ситуацията е следната кредит 45 000, сума в нот.акт на груб строеж 30 000. Ще имам облекчение само за 30 000. Утре ще ходя в данъчното да го преизчисли служителката и да се подпиша на новата сума,защото аз съм си смятала за сумата на целия кредит. Каза, че ставало за 5 минути. Според мен ти си попълни декларацията с цялата сума на кредита, а те ще ти кажат, ако има нещо друго. Въпреки, че служителката на гишето това изобщо не ми го каза, че ще се случи, хич не беше в час за какво съм отишла при подаването на декларацията.

# 264
Уау, ама аз ли трябва да си смятам сама? Не мога да отворя декларацията, която ми прати Елит, защото нямам програмата  Close , може ли някой да ми прати декларацията на файл, обикновен? Изобщо не знам как изглежда декларация  Blush

# 265
  • София
Да,сама трябва да си сметнеш. Peace

# 266
 Shocked уау, че аз нямам идея как ... ама абсолютно никаква

# 267
  • София
И аз. Mr. Green
Мъжът ми си ги сметна.Не е слъжно като гледам,някой трябва да ти обясни.Даже мисля напред бяха обяснявали.

# 268
 Crazy омг, предполагам, че в самия НАП, като за малоумни като мен, ще има служител, който да смята /срещу заплащане, разбира се/ още утре съм там, усещам, че ще ме наритат.
а, не, утре до банката

# 269
  • София
Поне в нашето подразделение на НАП никой нищо не смята.Обясняват вежливо къде какво да напишеш,но дори не ти казват как да си сметнеш.

Общи условия

Активация на акаунт